Хроника борьбы с российской аннексией и оккупацией

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Трішки ржаки з передової від хлопців...!

Бойові вепрі...
Браво, Жестянщик!!! Дякую за хороше відео.
Це щє не все!Далі почитайте...!

После сюжета военного телевидения Украины российские СМИ заявили о появлении "боевых кабанов" у ВСУ
Военное телевидение Украины опубликовало в YouTube сюжет о том, как украинские бойцы спасли и приручили двух "боевых вепрей", мать которых, вероятно, погибла при обстрелах. Военные рассказали, что делятся с кабанчиками своим пайком, которого хватает "и им, и нам", а животные хрюкают при приближении людей к позициям, поэтому их можно использовать "вместо собак". Поскольку прирученных кабанчиков нет смысла отпускать в лес, их планируют забрать с собой после ротации. Солдаты пообещали не убивать свинок, пошутив, что "украинцы любят сало", которого у диких кабанов нет.После выхода сюжета на канале украинских военных российские "Вести" написали, что ВСУ "используют свиней в служебных целях вместо собак", а кабаны "в составе боевых расчетов патрулируют территории Донбасса".Российские пропагандисты также отметили, что кабанов кормят армейскими пайками и "при таком питании животные никак не могли набрать сала", поэтому использовать их в качестве еды "никому не пришло в голову".
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Щє трішки підкину юмору...!

лЕнЕрЕ та дЕнЕрЕ в одному обличчі!
 

Вкладення

Останнє редагування:

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Євген Карась

Десь місяць назад на Донбас заїхала російська снайперська пара. З новою російською гвинтівкою "Орсіс".
Досвідчений снайпер - це дорогий у підготовці вагомий фахівець.
Тиждень росіяни працювали. У нас були убиті та поранені.
А потім дійшла інформація, що заїхали ці талановиті та професійні противники, до потрібних людей. І наші джентельмени доброї волі з хорошими гвинтівками оголосили сафарі. І бажаючих приїхало дуже багато.
Тепер у росіян мінус одна група професіоналів. Два 200. Траур у кремляді. "Укроп уже не тот". І все в тому дусі.
Ібо нєхуй.
- Слу, а чому про це ніхто не написав?
- Та снайпери не блогери. Шо там писати. Головне що швидко і таки дістали спеців.
Тож ось я вирішив поділитися приємною історією.
Може на Західному кордоні відбувається зараз казна-що. Через ігри політиканів. Зате на Східному - хрін пролізе будь-яка паскуда. З чим усіх нас в тилу і вітаю.
Не забувайте про старання та перемоги хлопців.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Командир фронтового підрозділу ДУК ПС: "Совкові бюрократи не дають розвиватися Збройним Силам"

Добровольчий Український Корпус "Правий сектор" - військове крило Руху "Правий сектор", на якому лежать найнебезпечніші завдання. Тут люди загартовані пеклом Донбасу, а тому далеко не сентиментальні та прямолінійні. Тут не заведено кричати на кожному розі про обожнювання рідного краю, але заведено без зайвих балачок його захищати. Для бійців ДУК ПС любов до Батьківщини - це передусім жертовна Справа.Такого духу і Олег Кузько, командир Окремої тактичної групи ДУК ПС ім. капітана Воловика, більш відомий на псевдо "Кулібін". Від нього ми і дізнались про його поранення, про ставлення генералітету до правих добровольців, про справжній стан системи оборони держави та інший ексклюзив, що неможливо почути з ТБ.
- Доброго здоров'я, друже "Кулібін"! У патріотичному середовищі всередині липня пронеслася вість - одного з правосеківських командирів за позивним "Кулібін" поранили. Як зараз Ви себе почуваєте?
- Вітаю! Дякую, більш-менш чудово.
- Як проходило лікування?
- Силезінку видалили. А так - нічого цікавого. Кілька уламків лишили в тілі...
- За минулий час Вас багато разів це питали, але розкажіть ще раз - яким чином Вас було поранено?
- Це сталося на Донеччині. Більш точно місце не можу розголошувати... Ми приїхали в одну точку "працювати". Тільки налагодили "девайси" для "роботи", як з лівого флангу "сліпа" 12,7 [а це великокаліберний набій з бронебійною кулею!, - О.Ч.] зайшла в окоп по навісній траєкторії, пройшла через мою ліву руку і розірвалася за мною. А п'ять уламків зайшли мені в спину.
- Поки Ви лікуєтесь, що відбувається з Вашим підрозділом? Він ще в зоні бойових дій?
- На лінії зіткнення працює в штатному режимі. Все в повному порядку.
- Добровольчий Український Корпус "Правий сектор" являє собою народне військо. Він цілковито відданий своїй країні, проте є позасистемним. Чи можете Ви сформулювати ті причини, через які ДУК ПС не хоче долучатися до чинної системи ЗСУ?
- Друже, не зовсім вірна постановка питання. Ми то не проти долучитися. Це нам не дають для цього умов у Збройних Силах! Нам розказують про "натівські стандарти", про "кілька бригад натівського зразку" для нас. Нічого з цього нема і поки не буде, якщо не лаятись. Ми вже бачили приклади, як добровольців спочатку готують на Яворівському полігоні за якоюсь програмою НАТО, а далі розкидають, розпорошують по підрозділам по дві людини...
Функціонери, ці совкові бюрократи не дають розвиватися і Збройним Силам, і силам спецоперацій, які уже рік на папері існують, а насправді там здебільшого фарс.
- Себто якщо ДУК ПС увійде за цих умов у систему, то він перестане бути ДУК ПС?
- Так. Дивись, у нас є яскравий приклад - це бійці нашої штурмової роти, які разом перейшли під керівництвом "Подолянина" на офіційну службу десь рік тому до 54-ї бригади. По-перше, їх почали "розмінювати". Тобто пускати на всякі нерозумні авантюри, в яких потім кричали "Відступ!". Ці авантюри ніяких моментів не вирішували. Хлопці займали сєпарські позиції, брали висоти... Наприклад, Дебальцевський плацдарм взяли дуже чітко. Потім їм командували, щоб відступали. А хлопці за це проливали кров, розумієш? Ще декілька місяців тому наші хлопці на полігоні вивісила червоно-чорний прапор на наметі. В цей час ходили якісь генерали перевіряючі. Наші відмовилися зняти прапор. Після цього, ми маємо інформацію (скажем так), що віддали наказ наших розформувати по різним бригадам, по парі чоловік. І з горем пополам, голодуючи (!), правосекторівські хлопці відстояли своє право бути одним цілим, хоч і в іншому підрозділі - "Донбасі". То поки що окремий підрозділ територіальної оборони Донецької області. Але, я думаю, скоро і його знищать.
Тому йти до якогось підрозділу ЗСУ окремим батальйоном чи якоюсь групою, в якій наші командири, наші козацькі порядки, наш якийсь окремий устав, - абсурдно. Тому що, як тільки ми підпишемо папери, що згодні з умовами контракту, то нас зразу почнуть хитро видавлювати. Немає сенсу.
Тим паче, що "реформуванння" Збройних Сил дійшло до того, що вони стали гіршими, ніж у 2014-2015 році. Розумієш? Якість війська нижча, ніж була в 2014-2015 році! Тому, що тоді воювали хлопці (навіть ті, які були мобілізовані) мотивовані, ідейні. Зараз - багато заробітчан, вони не хочуть воювати. Я не кажу, що всі поголовно. Є ще добрі підрозділи, які якось тримаються. Але ж якість загальна - отака.
- Одначе співпраця ДУК ПС з державними формуваннями на фронті, наскільки відомо, проходить злагоджено. Чи не так?
- Ми на фронті нічого не робимо без командирів ЗСУ на місцях - комбатів, комбригів, як мінімум. Нацгвардія Нацгвардією... Адже вона не воює - вона стоїть на блокпостах. А зі Збройними Силами України ми разом виконуємо всі оперативні тактичні задачі на місцях нашого базування. Все узгоджено і всі дії тільки спільні.
- Капітан "Воловик" - герой війни, ім'я якого носить Ваша тактична група у складі ДУК ПС. Далеко не кожен українець, на жаль, знає про цього Воїна. От розкажіть необізнаному читачеві - ким був капітан "Воловик" і чим він заслужив стати часткою національної пам'яті?
- Це людина, яку я дуже шаную. Він був офіцером Головного управління розвідки. Під час Майдану він долучився до подій на стороні народу, на стороні "Правого сектору". Коли почалася війна у 2014-му, "Воловик" повернувся у Збройні Сили. Але потім його взяли в полон під Луганськом. Ми самі за допомогою волонтерів його викупили з полону. Держава в тому не приймала ніякої участі і ніяк взагалі тим не займалась. От після цього він і долучився до Добровольчого Українського Корпусу. Почав розбудовувати розвідроту у складі 5-го окремого батальйону. Вже після загибелі "Воловика" розвідрота стала окремою тактичною групою (сформувалася як ОТГ вона вже 26 грудня 2014 року).Він був фаховий розвідник, ГУРовець. Ця людина знала багато чого і могла ще багато чому навчити молодих хлопців. Він робив надзвичайні речі... Він чудово планував операції. З ним ми завжди "бєз сучка бєз задорінкі" все відпрацьовували. Великий вчитель...
За жовтень-листопад місяць 2014 року наш підрозділ з групою 6 чоловік... Наш підрозділ і ці хлопці звільнили, зайняли ліву частину Донецького аеропорту: висоту, диспетчерську вишку, прилеглі зеленки... Це заслуга "Воловика", це розробляв він і майже все це зроблено без пострілів, а мінно-диверсійною роботою. Розумієш, це треба бути надзвичайно талановитою людиною у військовій справі!
- Є ще одне непопулярне питання. Його політикани зазвичай "демократично" оминають... В Україні, як і в більшості постсовєтських держав, існує певний відсоток громадян-ватників. Це результат і системної пропаганди СССР-РФ, і улюбленої практики совєтської влади - переселення етнічних росіян до "проблемних" республік. Як чинити свідомій українській громаді з цим підривним елементом?
- Є чітка й конкретна відповідь на це питання. Існує практика серед світового співтовариства, на Заході - розподілити населення на громадян і негромадян. Щоб стати громадянином у цій державі - треба дотримуватись обов'язків, треба мати певний рівень самосвідомості. Тоді ти отримуєш повний соцпакет, береш участь у політичному житті держави, впливаєш на нього. Не треба тобі цього, ти тут живеш, але аж так не любиш країну, то май прописку, май право працювати, сплачуй податки, і ніхто тебе не чіпає. Але, звичайно, не заважай розбудовувати державу. Проте хочеш бути повноправним громадянином? Навчися спершу поважати цю країну і її національну ідею.
 

Вкладення

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Ось така зараз не понятка...!

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Розповідь одного знайомого(від першого лиця)...

...Они вышли вдвоем на край посадки.Тут перекресток дорог между полями, на которых четыре года уже никто не пахал..дальше снова посадка и еле видные фортификационные сооружения пехоты...
- Мать моя женщина! А если мы туда завалимся, а там сепары? Вот оркам подарок будет..Еще и вороны кружат .. у кого то сегодня будет плохой день...
-сплюнул Второй, присев в высохшей траве..
- Та ні, брате, тут з краю в посадці наші. Десь тут позиція- махнул рукой Первый и оба исчезли в еще не опавшей листве посадки...
... - Здоровеньки були, хлопці, як тут у вас? Тримаєтесь? - поприветствовал Первый пацанов в НП - Кажуть біснують тут у вас сепари? Відпочити не дають?
С каждым крепкое рукопожатие и соприкосновение плечами..
- Та є таке..то с АГС накидують , то с СПҐ...
- А беспилотники летают?- спросил Второй, осматривая позицию
- Та їхні постійно..майже три рази на день..
- А наши? Мы видим их позиции?
- Як наш "глаз" сепари угнали, то не пускають більш...ми наперед наши поснимали позіциї, а потім до орків його послали..вони його й угнали...
...Пока Первый раскладывал свои причендалы,чтобы соеденить их потом в элегантную машину смерти, Второй осматривал территорию в "Сваровски" и коментировал в полголоса:
- Сепары блиндаж соорудили и два пункта левее..от блиндажа до НП окоп не копали, ходят быстро и наклонясь за деревьями..- он достал блокнот и стал в нем делать записи. Первый достал дальномер и приложил к глазам..
- До бліндажу один та вісім...до першого НП один та двадцять шість...
Второй записал ориентиры и снова припал к окуляру..
- Бегают, суетятся..может ротация? Вижу только как головы мелькают за блиндажом...О! Снова пробежал от нп орк к блиндажу!
И снова запись в блокноте...
- Видишь второй НП?
- Так..бачу..
- От второго НП к первому видно только голову и плечи..там или окоп или склон...дальше от первого НП выходит на ростовую но движется за деревьями в метр.Перед блиндажом просвет в два шага, видишь?
- Бачу..маленький курва..в два кроки..
- Да..вот от первого НП до блиндажа шесть метров. У тебя будет полторы секунды на выстрел...
...- Брате, а у вас є сепарська частота? Ви орків слухаєте?
- Так, але сьогодні не точну хвилю дали зі штаба...воно там булькає шось..да вона радєйка лежить..мовчат гади...
... - Бери в прицел просвет. Там по ходу старший пошел посты проверять..смело так ходит, видимо указания раздает..мечутся все..сейчас он из второго НП в первый нырнул..ты готов?
- Так..тримаю просвіт в пріціл..
- Вышел...расстояние один и восемь..шесть секунд..готов?
- Плюс!
В этот момент время остановилось..полная тишина до звона в ушах..адреналин заполнил всю пустоту в организме.
Шесть..Пять.четыре.три..стоп..что то кому то машет..за деревом.пошел..три. два.один..выстрел!!!
Выстрел через ПБС прозвучал сухим щелчком, шелест калибра 8.6 прочертил в воздухе направление полета..фигура на том конце оптики согнулась в обратную движению сторону в поясе и, вскинув руки вверх, рухнула плашмя в блиндаж..
- Отличный выстрел, Первый! Не зря вороны кружили.У кого-то сегодня последний, тяжелый день войны с укропами..
- Та ну їх всіх до біса..сепарів клятих..
.....Забулькала рация с сепарской частотой..зашевелились, запаниковали..
- Могут сейчас ответку прислать, справитесь? Хлопцы?
- А як же)) в нас спг пристріляний..жахнемо так-кісток не зберуть..
- Оце добре, хлопці. Слава Україні!
- Героям Слава!....
 

Вкладення

Останнє редагування:

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
 

Mykola STARyy

Снайпер
Загинула Аміна Окуєва.https://www.facebook.com/photo.php?...680.1073741827.100002305693349&type=3&theater
Світла пам'ять...
Через кульові поранення загинула Аміна Окуєва. За попередніми повідомленнями її чоловік важко поранений





Напад диверсантів відбувся у селищі Глеваха під Києвом. Унаслідок нападу Аміна Окуєва загинула. Адам Осмаєв залишився живий. Цю інформацію підтвердив товариш Окуєвої Дмитро Булатов.
Народний депутат України, радник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що автомобіль Окуєвої обстріляли з кущів на залізничному переїзді біля селища Глеваха.

«Только что остановилось сердце патриота Украины Амины Окуевой. Ее автомобиль был обстрелян из кустов на железнодорожном переезде у посёлка Глеваха Киевской Области
В результате полученных ранений Амина погибла. Адам Осмаев получил ранения, но будет жить», — написав пан Геращенко.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Ось таке дуже цікаве відео...
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Є щє де яка цікава інформація...
1..png
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
І у догонку щє...
poteri-terroristov-Chernov.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Фото не моє,а одного камрада...
Привет крымчанам от роиссян...!


666.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Есть вот такая информация!Достоверность пока проверяется,но всё таки интересненько получается...

Плотницкий уехал в неизвестном направлении, в «ЛНР» назрел проукраинский переворот, — российские СМИ
В «Луганской Народной Республике» назревает переворот. Похоже, вчера и сегодня происходила попытка контрпереворота, а чем все закончится, не ясно.

Об этом пишет российский сайт «Царьград».
«По поступающим в распоряжение «Царьграда» сообщениям, ранее из республики в неизвестном направлении отбыли глава «ЛНР» Игорь Плотницкий и глава его администрации Ирина Тейцман, имеющая в Луганске славу тайного «серого кардинала» главы и характерное прозвище «Фиона». Спустя сутки они вернулись, видимо, получив какие-то гарантии, потому что далее стали поступать сообщения, что «тут все на ушах», «работники МВД забаррикадировались», «прекратили доступ в здание», «женщин на всякий случай отправили» – «в общем, МВД на осадном положении», — йдеться в повідомленні.
При цьому уточнюється, що «поступавшая ранее информация об аресте министра внутренних дел «ЛНР» Игоря Корнета не подтвердилась».
«Как говорят наблюдатели, в основе нынешних событий таится нечто, связанное с готовившимся в » ЛНР» антигосударственным переворотом в пользу Украины. Причём переворот осуществлялся тихою сапой, постепенно, но неуклонно. Причём силами не более и не менее как аппарата главы республики, во главе которого и стояла «Фиона» Тейцман, проводившая, как утверждают, курс на подчинение «ЛНР» как минимум некоторым украинским олигархам», — вказується в повідомленні.
«Идёт обострение между силовиками и аппаратом Плотницкого, — пояснил «Царьграду» один из источников в Москве, обычно хорошо информированный по ситуации в Донбассе и на Украине. — Люди из команды бывшего губернатора Владимира Пристюка заходят на должности. Должности продаёт глава администрации — доверенное лицо Пристюка…», — йдеться в повідомленні.
«Непосредственным же поводом к нынешним событиям послужила показательная порка, которую депутаты Народного совета (парламента) ЛНР попытались устроить Игорю Корнету. Причём в присутствии Плотницкого и, как уверяют в прессе, с его подачи и по его указанию… Кроме того, в соцсетях велись разговоры о том, что Плотницкий озлился на Корнета «за то, что тот арестовал фуры с контрафактными сигаретами на 20 млн», а торговлю сигаретами якобы «крышует» сам глава республики», — пише російський сайт.
«Но есть ещё одна версия нынешних событий, которая довольно многое расставляет по местам. Она сводится в целом к «реваншизму»: вернуться обратно хочет не только бывший губернатор Пристюк, а луганские олигархи, чью волю исполняет он, а за ним – и преданные ему (или повязанные бизнес-интересами) работники аппарата главы «ЛНР», — йдеться в повідомленні.
«Что будет дальше в республике, пока предсказать никто не берётся. То, что глава «ЛНР» вернулся в Луганск, да не один, а со своею «Фионой», говорит, вероятно, о том, что он везёт в кармане согласие на смену руководителя МВД. То, что личный состав МВД забаррикадировался в здании, отправив женщин по домам, говорит о том, что министерство с этим не согласно, и тоже имеет что-то, что позволяет ему держать такую позицию. В любом случае – «ЛНР» корёжит. И на радость это только Киеву», — закінчується повідомлення.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Під час нічного шоу "Dame de coeur" в Соборі Паризької Божої Матері в Парижі, 11 листопада, французька громада підтримала Україну!
2355417726621_n.jpg
 
Зверху