Звуження

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Не слухайте нікого. Лиш...
я полюю переважно з під'їзду на човні, відстань стрільби 10-25 метрів. Далі стріляти немає сенсу-щоб взяти "норму" на відкриття полювання знадобилось 20 хвилин і 5 набоїв. Трофеї: 4 крижні+1 чирок-тріскунець+1 припутень (вяхір). Всі птахи були "биті чисто", і всі вльот.
Ви ще й норми дотримуєтеся?!.
А пояснити виділене жирним шрифтом бажання немає? А то тут деякі не розуміють...
 

Mykola STARyy

Снайпер
Стаття 20. Заборони щодо здійснення полювання...
...з під'їзду на автомототранспорті, а також на плавучих засобах
з працюючим двигуном;
 

cagor

Слідопит
Стаття 20. Заборони щодо здійснення полювання...
...з під'їзду на автомототранспорті, а також на плавучих засобах
з працюючим двигуном;
Человек пишет что на старых торфяных болотах, не думаю что там мотор имел место быть, хотя есть еще и болотоходы теми можно, а может на веслах? Хотя таких „ з підїзду“ хватает, два чучела ели склеил:mad: Что самое страшное дак это, последний раз встал в лодке поднял ружье, невидят, летят мишень мое чучело глаз не зводят, разстреляли:( Матерюсь, по газам и скрылись, хорошо что я был не налинии огня.:oops:
 

Rainbow

Мисливець
Пояснюю із задоволенням. Для цього відкриваємо БУДЬ-ЯКУ "сурйозну" книгу (можна і для МИСЛИВЦЯ-ПОЧАТКІВЦЯ) на мисливську тематику і серед класичних способів полювання на качку знаходимо "полювання з під'їзду на човні". Основною особливістю даного виду полювання є участь двох чоловік: "стрільця" і "гребця". Якщо обидва- мисливці, то вони міняються "ролями" по-черзі в заздалегідь обумовленому порядку. Я ж найчастіше полюю сам, тобто і веслую і стріляю сам. Цей вид полювання часто називають "полюванням з підриву", але в цю категорію потрапляє і "бродове полювання", коли мисливець рухається пішки по мілководдю. Тому давайте називати речі своїми іменами.
А втім, з якої радості я маю навчати таких поважних людей класичним методам полювання- нехай у вільний час почитують літературку на мисливську тематику- авось багато цікавого взнають. А заодно тренують увагу - скажу вам по великому секрету, що справжньому мисливцю, а тим паче снайперу без розвинутої уваги та спостережливості геть кепсько (лише один помітив опис мисливських угідь, які повністю виключають використання двигуна через вузькість проток, велику кількість плаваючих водоростей та їх решток).
П.С. Мені навіть на думку не спадало "рекламувати" відверто браконьєрський спосіб полювання "з під мотора". Навіть описувати щось подібне на кшталт: "один єгер застрілив картеччю лисицю з віддалі 800:eek::eek::eek: метрів" ніколи не буду.
Хотя таких „ з підїзду“ хватает
. Техніка безпеки завжди повинна бути на першому місці. А стригти всіх під один гребінець-самі знаєте....
 

kef

Зброяр
Значить Вас не вірно зрозуміли.Хотя ця тема створена про доцільність підгонки стволів для полювання з під стійки собаки.....
 

Mykola STARyy

Снайпер
Я просто задал вопрос и жду ответа.
А що цього недостатньо?
Стаття 20. Заборони щодо здійснення полювання...
...з під'їзду на автомототранспорті, а також на плавучих засобах
з працюючим двигуном;
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Пояснюю із задоволенням.
Дякую за пояснення и прошу вибачення. якщо скривдив!..
На жаль, на форумі зустрічаються ще мисливці, які не так знають правила, як Ви, відповідно й поважають та виконують їх теж не зовсім за Законом. А деякі їх навіть не розуміють.
Полювання у Вашому варіанті раніше (та й зараз) частіше проводили із "хистом" (Ви, мабуть, без нього).
Щодо відстрілу лисиці картеччу на великій відстані, то такий випадок дійсно був - стрілок (колега) попав у око у кінці льоту, цього було достатньо. Правда, постріл був на метрів 700. Був ще випадок, коли жінку вбили на дистанції більше 400 м із пістолета Марголіна дрібнокаліберною кулею у лоба - фахівці не вірили. Особисто у мене випадок з одного пострілу добути лисицю метрів на 35 шротом № 9, та одного разу із колегою відстріляли кабанчика двома пострілами з двох боків, коли і я, і колега попали картеччю кожній у відповідно ліве та праве ока (тоді ще картеччю дозволяв Закон). Так що багато чого може бути та було...
Все одно дякую за відповідь, поважання вимог Закону та перепрошую за нанесену образу.
НПНП! :)
 
Останнє редагування:

rfyjt13

Слідопит
Стволик 700, чоки в стволах довгі, по 10 см. Відрізав 7 см. Правий вийшов - ціліндр ,лівий - з напором. Відстрілювати, одпишусь. Сьгодні ходив з собачкою по стерні, робити зовсім не хотіла. Пішов в посадки, голуба 7 - кою за метрів 30 влучив. Рідні стволи 680 ,не різані, чок і получок, бив з чока.
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Полювання у Вашому варіанті раніше (та й зараз) частіше проводили із "хистом" (Ви, мабуть, без нього).
Извините, но метод охоты с хистом в торфяных карьерах, где дистанция стрельбы, действительно 10-25 м, никто и никогда не применял!!! Этот способ практикуется исключительно на открытой воде, когда подобраться ( сплавиться по течению) к плавающей стае уток или укрыться от нее, охотясь с чучелами, иным способом просто невозможно. В старые времена именно таким способом ( читайте журналы "Український мисливець і рибалка" первой половины 20 века (1925-1932 гг.) охотились украинские охотники, например, на Днепре. Некоторые "завзятые" применяют этот способ и сейчас.
А в торфяниках, передвигаясь по извилистым протокам, стреляют, в основном, утку "на подрыв". Хист тут только будет мешать : и грести, и стрелять.
 
Зверху