Реакція працівників УТМР на знищення лебедів на Дніпропетровщині

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму


УКРАЇНСЬКЕ ТОВАРИСТВО МИСЛИВЦІВ І РИБАЛОК (УТМР)

ПОЛТАВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ УТМР


вул. Новий Базар, 12, м. Полтава, 36039, тел./факс (0532) 50-23-16
e-mail: poltava.tmr@ukr.net; web: www.pooutmr.webnode.com.ua
Код ЄДРПОУ 03928398

28.12.2017 р. № 145/01-16​


Голові президії Всеукраїнської ради УТМР
Шуляру М.С.​


На Ваш № 310 від 27.12.2017 р. щодо грубого порушення правил полювання членами Українського товариства мисливців і рибалок, повідомляємо, що Полтавською обласною організацією УТМР опубліковано на офіційному сайті обласної організації та в соціальних мережах звернення членів ради, що 27 грудня 2017 року на засіданні ради Полтавської обласної організації Громадської організації «Українське товариство мисливців і рибалок» було обговорено резонансну подію, яка відбулася у Дніпропетровській області, незаконного полювання, під час якого було відстріляно чотирьох лебедів, за участі керівника контролюючого органу Дніпропетровської обласної організації ГО "УТМР".

Члени ради були вкрай обурені, як тим, що так звані «горе-мисливці» перейшли межу між справжнім полюванням та злочином перед природою та її прекрасними представниками, одними із найкращих видів, яким є лебеді, а також зухвалістю горе-представників керівних та контролюючих органів обласних організацій. Своїми діями, які зводять нанівець роботу сотень тисяч справжніх мисливців – членів УТМР, метою яких є охорона та відтворення тваринного світу, за власні кошти та власними силами, а штатні працівники мисливських господарства, часто ризикуючи своїм здоров’ям, а подекуди і своїм життям, стають на захист тваринного світу від озброєних до зубів браконьєрів, які мають тепловізори, прибори нічного бачення, дрони та багато інших знарядь, які не залишають шансів на збереження диким звірам. Ми впевнені, що подібні випадки не залишаться поза увагою як правоохоронних органів, так і керівних органів ГО "УТМР", підтвердженням чого є факсограма за підписом голови Всеукраїнської ради ГО "УТМР" Шуляра М.С., яка надійшла на адресу обласних організацій ГО "УТМР" 27 грудня 2017 року. Що стосується відповідальності за дані порушення, які відносяться до компетенції правоохоронних та судових органів, у нас є надія на справедливе покарання винних, незважаючи на їх статуси та положення.

В свою чергу, ми звертаємося до громадянського суспільства та його представників, долучитися до роботи по виявленню та недопущенню порушень природоохоронного законодавства, як по відношенню до тваринного світу, так і до незаконного знищення лісових культур, підпалів та інших проявів, які наносять шкоду навколишньому природному середовищу та його мешканцям. Не будьмо байдужими до наших спільних проблем, бо природнє середовище – це наш спільний дім, і лад у ньому наводити нам спільно. Байдужість, вседозволеність та безкарність, породжують нові і більш значні порушення, за які розплачуємося усі ми, в тому числі і власним здоров’ям.

З повагою до всіх і до кожного зокрема, хто приймає активну участь у недопущенні порушень природоохоронного законодавства, охороняючи тваринний і рослинний світ.

З проханням до тих, хто ще не долучився до даних заходів, - долучитися та сприяти такій роботі.

З застереженням до тих, хто вважає, що йому все дозволено, і йому за це нічого не буде, помиляєтесь, рано чи пізно кожному доведеться відповідати за свої дії, і ніхто не уникне відповідальності.

Члени ради Полтавської обласної організації Громадської організації «Українське товариство мисливців і рибалок»

Запрошуємо до співпраці: тел. 0532-50-23-16, 050-404-06-47



Голова ради О/п К.О. Боровик
 

мр 153 12 76..

Снайпер
Останнє редагування модератором:

Дмитрий88

Мисливець
А, как отреагировала Днепропетровская областная организация?
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Насколько мне известно, от избранной должности председателя областной ревизионной комиссии известный участник "охоты" освобожден. Дальнейшие действия по участникам незаконной охоты не проводились лишь по одной причине: по факту возбуждено уголовное дело, ведется следствие. Обычно в таких случаях ожидают окончательного решения по сути дела, а потом уже принимают решения по результатам приговора суда. Юристы понимают, что это - обычное явление.
Насчет квалификации: боюсь, что уголовное производство закроют из-за отсутствия (по моему мнению) состава преступления: ущерб менее размера, предусмотренного УКУ для статьи, по которой оно возбуждено, а лебеди (кроме одного вида, но это - не этот вид) в Красную книгу не включены. Более того, запрета законодательного на добывание лебедей нет, он просто не включен в список видов, на которых открывают охоту в определенные сроки в Украине. А это (опять же - юристы подтвердят, думаю) - две больших разницы...
Но к админответственности по статье за нарушение правил охоты их, скорее всего, привлечь смогут, может, не всех, а конкретного стрелка (стрелков). Ну и полиция - кого-то за пьянку при оружии. Однако этого всего может хватить для исключения участников из УООР.
Короче, пока ждем решения следственных органов и, возможно, суда.
Мы со своей стороны обратились с письмом в областные организации о реагировании на подобные случаи, в результате Полтавские коллеги уже отреагировали первыми.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму

Пан Яковлев,а можно озвучить фамилию "хероя"?????????????????????????????????
страна должна знать их
Обязательно! Только давайте дождемся результатов расследования.
Кстати, по ТВ его несколько раз называли по фамилии.
 
Останнє редагування:

мр 153 12 76..

Снайпер

мр 153 12 76..

Снайпер

Pashok

Новачок
16 октября 2013.В Днепропетровской области открыли «охоту» на краснокнижных птиц – трое пьяных мужчин устроили охоту на лебединую семью. Подробнее о незаконной охоте .

Птицы поселились на пруду села Усть-Каменка много лет назад, и стали оберегом села. Но приезжие мажоры расстреляли всех лебедей. Жители подозревают в организации развлечения местного егеря. Милиция и местные чиновники несколько дней пытались не замечать жестокое убийство.

Только после вмешательства журналистов местные чиновники решили разобраться в ситуации.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Без претензій на абсолют, але до червоної книги України занесено Лебідь малий, або тундровий (Cygnus bewickii)
Ну то так, для інформації.
Я вище відмітив, що один вид у Червоній книзі України є, але ці добуті належать до іншого виду.
Ну, то так, для уважності ;)
 

Hovarf

Слідопит
Ну то так, для інформації.
Вкотре переконуюсь у неуважності, або точніше у непрофесійності наших журналістів. Для чого писати заголовок "червонокнижне полювання", коли Червоною книгою там і не пахне. Хіба важко проконсультуватися з фахівцями, або витратити 5 хвилин часу і заглянути в інтернет.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
До Всеукраїнської ради УТМР надійшов запит одного із народних депутатів України, у якому він цікавиться розглядом проступку та прийнятими до порушників заходами. Він не говорить про знищення червонокнижних тварин, тобто із питанням ознайомлений.
 

veriovo4ka89@

Мисливець
УТМР ЯК ВЕРХОВНА РАДА- ВИННИХ НЕМАЄ, САМІ СВІДКИ! Президія товариства позорить сама себе, попались отже вигоніть! Бо виходить якщо ти з УТМР і близенько до керівництва то наче і не винен, а коли ти Володька з села то ми тебе будемо драти в усі обтяжуючі!
ПОЗОР!
 

Trigal

Снайпер
Очередное доказательство того, что самые злостные браконьеры - это как раз те, кто должен бороться с браконьерством. Ничего нового и удивительного: просто один факт (случай) из многих попал в СМИ.
А вы, ребята, заполняйте "матросски", ставьте ограничители в полуавтоматы, возите ружья разобранными и в чехлах, и не дай Вам боже сфотографироваться с ружьем ближе 200м от населенного пункта... )))
 

veriovo4ka89@

Мисливець
Очередное доказательство того, что самые злостные браконьеры - это как раз те, кто должен бороться с браконьерством. Ничего нового и удивительного: просто один факт (случай) из многих попал в СМИ.
А вы, ребята, заполняйте "матросски", ставьте ограничители в полуавтоматы, возите ружья разобранными и в чехлах, и не дай Вам боже сфотографироваться с ружьем ближе 200м от населенного пункта... )))
+100500
 
Зверху