Статистична звітність 2 ТП (мисливство)

Статус
Закрита.

Hovarf

Слідопит
Всім доброго вечора. Звертаюся за консультацією до мисливствознавців та керівників мисливських господарств. В лютому місяці всі коримстувачі мисливських угідь зобов'язані заповнити та подати в органи статистики форму 2 ТП (мисливство),при заповненні якої вказуються дані чисельності звірів згідно обліку, проведеному в звітному році на території мисливських угідь користувача. Запитання : чи потрібно вказувати в цій формі чисельність тварин, облікованих на території державного мисливського резерву , які фактично не є мисливськими угіддями цього користувача, але офіційно знаходяться під його охороною. Сподіваюся на фахову відповідь.
 

Hovarf

Слідопит
Невже ніхто не може нічого відповісти? Адже питання й справді цікаве і досить актуальне. Може я не в тому розділі розмістив тему. Якщо так то прошу модераторів зробити поправку. Наперед вдячний.
 

слон

ветеран форуму
надійна команда
На мою думку -це не ваша проблема! Про ДЕРЖАВНИЙ мисливський резерв повинен звітувати ДЕРЖАВНИЙ районний мисливствознавець .З Пов!
 

слон

ветеран форуму
надійна команда
Ще думка !Державний мисливський резерв це не мисливські угіддя і куди Ви його в 2 ТП впишите?
 

S.V.R.

ветеран форуму
надійна команда

Hovarf

Слідопит
Про ДЕРЖАВНИЙ мисливський резерв повинен звітувати ДЕРЖАВНИЙ районний мисливствознавець .
Ви в цьому впевнені? Наведу приклад - в Пустомитівському районі Львівської області нема районного мисливствознавця (в штатному розписі ДП "Львівський лісгосп" такої посади НЕМА і НЕ БУЛО). А користувачів мисливських угідь є декілька, зокрема Львівське міське УТМР, Львівське міське ТМІР "Лісівник", МГ "Зубр". То хто повинен заповнювати і подавати статзвітність за цих користувачів? Районний мисливствознавець якого нема?
 

Hovarf

Слідопит
Про ДЕРЖАВНИЙ мисливський резерв повинен звітувати ДЕРЖАВНИЙ районний мисливствознавець .
Форумчанин S.V.R. навів зсилку на інструкцію про заповнення форми 2 ТП. Прочитайте уважно п. 1.1 " Ця Інструкція встановлює порядок складання юридичними особами, яким надані в користування мисливські угіддя, державного статистичного спостереження за формою N 2-тп (мисливство) "Ведення мисливського господарства" (далі - форма N 2-тп (мисливство).
 

Hovarf

Слідопит
Ще думка !Державний мисливський резерв це не мисливські угіддя
Помиляєтесь, це також мисливські угіддя. Наводжу цитату з Закону України "Про мисливське господарство і полювання" Розділ 1 "Терміни та їх визначення" -
мисливські угіддя державного мисливського резерву (або
запасу) - мисливські угіддя, які не закріплені за певними
користувачами або звільнилися за рахунок позбавлення права
користування, охорона яких та регулювання чисельності тварин на
яких здійснюються безпосередньо центральним органом виконавчої
влади, що реалізує державну політику у сфері мисливського
господарства; { Статтю 1 доповнено абзацом згідно із Законом N
1827-VI (
padding:0cm">1827-17 ) від 21.01.2010; із змінами, внесеними згідно
із Законом N 5462-VI (
mso-border-alt:none windowtext 0cm;padding:0cm">5462-17 ) від 16.10.2012 }
 

Hovarf

Слідопит
і куди Ви його в 2 ТП впишите?
А ось тут ви праві. В формі 2 ТП відсутні графи для занесення чисельності звірів, облікованих на території мисливського резерву. Саме тому я і хотів обговорити цю тему на форумі і почути думку фахівців.
 

слон

ветеран форуму
надійна команда
Шановний Слон, давайте я сам буду вирішуваим, що є моєю проблемою, а що ні. З пов.
Так проблема є чи ні ?))))) Я керівник мисливського господарства і я 2тп вже здав .Чого і вам бажаю! Стосовно проблеми мені не зовсім зрозуміло яке відношення мав би районний мисливствознавець (при своїй наявності) до заповнення звітності в перерахованих Вами організаціях? І в 2 тп потрібно заповнити рядок -площа мисливських угідь!Вона (площа)береться з рішення і все ясно ,а на резерв які документи і яке Ви маєте право звітувати про державну власність ? З Пов!
 

Hovarf

Слідопит
Так проблема є чи ні ?
Особисто в мене - жодних проблем. Я також вже давно здав 2 ТП. Вже більше десяти років працюю в мисливському господарстві. В даний час виконую обов'язки мисливствознавця лісгоспу. Як заповнювати форму 2 ТП (мисливство) знаю "як Отче Наш", бо неодноразово це робив. Та суть питання полягає в іншому. На даний час під охороною лісгоспу знаходиться близько 20 - ти тис. га угідь держрезерву. Силами єгерської служби лісгоспу в цих угіддях також проведено облік звірів, але "статистично" це ніде не відображено, бо в формі 2 ТП вказується тільки площа закріплених за користувачем угідь (згідно рішення обласної ради) і відповідна кількість звірів, що облікрвана на цих (закріплених) угіддях. На мою думку - такі випадки не поодинокі і в цілому по Україні статистична чисельність звірів буде занижена, через неврахування угідь державного мисливського резерву.
 

слон

ветеран форуму
надійна команда
Я трохи незрозумів питання ! Тепер після Вашого роз'яснення все стало зрозумілим ! Відповіді я не знаю і не можу знати бо це питання до керівників обласного управління лісового та мисливського господарства (як мені здається).З ПОВ !
 
Статус
Закрита.
Зверху