Причины браконьерства?

Genry

Снайпер
Перед тем как что либо писать хорошо бы удостовериться, что бы без домыслов. Ниже другое объявление автора:
https://www.olx.ua/obyavlenie/shuby-iz-meha-sobolya-IDoIoDo.html
Читаем внимательно. Так же его предприятие указывает откуда закупают сырьё...
 

Genry

Снайпер
А то и соболя окажется в Украине добывают в неимоверных к-вах(((
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Ошиблись каменка и белодушка есть одно и тоже , наверное Вы хотели написать лесной . Я думаю то что в одной точке приёма меха лежит более чем в разы выше всех лимитов по стране .
Точно! Спешка ...
 

Свій

Новачок
Як би система була більш прозорою та доступною. Ніхто не займався би браконьєрством. Хто більший браконьєр? Селянин який застрелив лисицю котра внадились в його хлів? Чи начальник лісгоспу з єгерем та прокурором за компанію. Адже дичина з городів селян більше отримує користі чим від усіх начальників разом взятих. Котушки ставлять лише для привади звіра перед полюванням.
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Браконьеров -расстрелявших лосей на Черниговщине, суд оправдал и вернул им карабин!
Неужели украинская Фемида действительно- слепа?! А баллистическая экспертиза- уже не аргумент?!

Невже суддівська честь вартує менше, ніж шмат лосятини?
Судді Апеляційного суду Чернігівської області Валентині Миколаївні Антипець знадобилося не більше однієї години для того, щоб змарнувати всі слідчі дії й напрацювання у резонансній справі річної давнини.

Судя виправдала браконьєра, який вбив двох лосів на Ічнянщині.

Слухання справи у стінах чернігівської апеляції відбувалося в суворій конфіденційності, без преси, громадськості та мисливствознавців.

Про це нині повідомляє організація «С14 Чернігів».

Аргумент невинуватості браконьєра Олексія Кравченка, на їхнє переконання, смішний і прозаїчний.

Так, власниця суддівської мантії вирішила, що висновки балістичної експертизи – не доказ, а фільчина грамота. А куля, яку витягнули з убитого лося, на її переконання, могла бути випущена з аналогічної зброї.

Хто хоча б приблизно розбирається в зброї, той мусить знати, що балістика – річ уперта і є 100% доказом у справі. Одначе суддя Валентина Антипець так не вважає. Більше того, вона розпорядилася зняти з браконьєра всі обвинувачення та повернути йому бойовий карабін.

Постановою від 12 березня 2018 року суддя Апеляційного суду Чернігівської області Валентина Миколаївна Антипець виправдала Кравченка Олексія Сергійовича, 4 грудня 1984 року народження, жителя смт. Парафіївка Ічнянського району Чернігівської області, що проживає на вул. Тітова, 24.

Своєю ухвалою суддя скасувала попереднє (справедливе) рішення Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області від 8 лютого 2018 року, яким Кравченка визнали винним у браконьєрстві і присудили притягнути до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 85 КУпАП з накладенням стягнення у виді штрафу в розмірі 120 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 2040 (дві тисячі сорок) гривень з конфіскацією мисливської зброї АКСМП УОС 7.62 КІРГ.

Нагадаємо, мова йде про резонансну справу майже річної давнини.

Трохи про її обставини… 20 квітня 2017 року в період часу з 11 год. по 14 год. 30 хв. на території мисливських угідь ТОВ МРП «Ічня», що знаходяться на території Рожнівської сільської ради Ічнянського району Чернігівської області, було вбито двох дорослих тварин лосів – самця і самку. Браконьєри на «Ниві», посеред білого дня, на очах у численних свідків, вигнали тварин з території Ічнянського національного природного парку і цинічно розстріляли поблизу села Рожнівка.

Одну тварину браконьєри вбили навздогін і трактором відволокли в урочище. Другу, поранену, вони добивали у водоймі.

Очевидці – місцеві жителі та єгері – розгледіли злочинців і в салоні автівки, і в тракторі, за допомогою якого тягли мертву тварину й на якому потім утекли. Підозрювані – це місцеві браконьєри, які живуть цим промислом, мають покровителів і нічого не бояться! Батько й син - із Рожнівки, обробляють землю, вирощують кукурудзу. Інші два - брати з Парафіївки.

Коли ця справа набула суспільного розголосу і в Рожнівку прибула прокуратура з Прилук, місцева поліція, як кажуть, заворушилася. Згодом чимало свідків відмовилися від своїх показань, бо ж, як було сказано вище, у районі всі «пов’язані» - то родичі, то куми, то земляки.

Тоді ж у квітні під процесуальним керівництвом прокуратури оперативні та слідчі підрозділи поліції провели низку першочергових невідкладних слідчих дій, зокрема, оглянули місце події, допитали свідків, вилучили предмети, які є засобами кримінального правопорушення та мають доказове значення.

Балістична експертиза підтвердила: куля з тіла убитого лося випущена з карабіну, що належить мешканцю Парафіївки Олексію Кравченку.

Суд першої інстанції визнав вину Кравченка, одначе з апеляції браконьєр вийшов кришталево чистим і зі зброєю! Відтак, він і надалі зможе безкарно продовжувати робити свою гнилу справу, закон йому, як видно, не є перепоною. Одначе, окрім закону світського існують і інші закони і ми все ж сподіваємось, що всі чорні діла незабаром повернуться браконьєру сторицею.

Щодо судді Антипець, рішення якої у цій справі стало вирішальним, то ми, як громадськість, зробимо все від нас залежне, аби Вища рада юстиції переглянула законність винесеного нею рішення та оцінила поведінку судді.

Якщо вірити декларації https://declarations.com.ua/declaration/2663, то судді Апеляційної інстанції Валентині Антипець і справді є через що переживати за долю людей, які професійно займаються браконьєрством. Адже Валентина Миколаївна все життя мешкає у скромних навіть як для пересічного чернігівця апартаментах, є власницею житлової площі 19,8 квадратних метрів.

Невже суддівська честь вартує менше, ніж кусень лосятини?
http://svoboda.fm/politics/region/258033.html

Какие еще нужны доказательства суду, если и данные баллэкспертизы он игнорирует?
11.jpg
 
Останнє редагування:

Федчук

Мисливець
Браконьерство, это от безкультурия в первую очередь, а во вторую от безнаказанности. С УВ.
 

Trigal

Снайпер
Мне вот просто интересно, а откуда вот такие магазины берут товар на реализацию?
https://gastronoma.net/ru/adwards/catalog/myaso-dich/page/2/
"Компания Гурман Дичь предлагает Вам деликатесную продукцию - мясо премиум категории (Дичь: Олень Благородный, оленина, косуля, дикий кабан, заяц, дикая утка )
И ведь круглый год торгуют... А заяц, насколько помню, в неволе не живет и не размножается...
Вот еще: http://apkua.com/agroboard/i-161303/myaso-dikogo-zajtsa/
Да куча объявлений по инету: "куплю-продам мясо зайца" и т.д...
 

Altay1972

Снайпер
Кролика кормят черным комбикормом (как в опытах с рыбой, какого цвета комбикорм - такого цвета и мясо, теперь есть не только красная рыба - но и зеленая рыба, синяя рыба, желтая рыба...), мясо становится темным точь в точь как зайчатина... ;):)
Короче везде еб...т, и везде наеб...ют.:(
 

dfcz1

Новачок
Головний стимул стати браконєром в Броварах УТМРякі хочуть взяти бабло за полювання а організувати видачу контрольніх карток на місцях не хочуть, які банально брешуть як 2 роки тому що в неділю до 31 грудня не можна полювати на лисицю, які копитне полювання організовують тільки для свого оточення і друзів, потрібних їм людей, при цьму всі знають як тільки весною перелітає гусь всі вони з кортжами джипів полють.
 

Tungus

Мисливець
Вчера охотились на утку с подхода, а рядом убиралось поле с подсолнухом, так с комбайна было произведено не менее 10-ти дублетов... Бьют скорее всего зайчика, и покрупнее живность.:mad:
 
Зверху