Ответственность за передачу патронов.

Visioner

Слідопит
Коллеги подскажите по жизненной ситуации.
Имею разрешение на нарезное 5,6 мм.
Приходил к товарищу на консультацию по старым патронам 5,6 мм (показывал), годы выпуска 70-80.
Разговорились, долго сидели так кулек с патронами и остался в коридоре на тумбочке у него.
Забрать было некогда (командировка). И по закону подлости у него проверка и в сейфе находят мои патроны. Он написал, что патроны забыл товарищ.
Хотел бы понять какая ответственность у него и у меня по закону (и реально из практики)?
Буду благодарен за информацию и советы.
 

Homa

Снайпер
263 однозначно... Це будуть кваліфікувати як незаконне поводження з боєприпасами. Вам то нічого, а товаришу слід шукати грамотного адвоката бо "условняк" майже гарантований.
 

CheshireCat

Мисливець
Зверніться до адвокатів УАВЗ, хоча б за консультацією, щоб зрозуміти, що робити далі.
Покарання при відсутності Закону про зброю - незаконні.
 

Homa

Снайпер
Ще скажіть яким чином вилучили. Був санкціонований обшук на підставі ухвали суду, чи при черговій перевірці зброї виявили, а потім товариш під "шумок" написав заяву, що до огляду свого житла ?
 

иж 18

Слідопит
Везде есть порядочные люди, и законы у нас гибкие, я бы посоветовал вам вместе с товарищем идти в отделение где дело лежит и как-то пытаться исправить ситуацию в вашу с другом пользу, и чем быстрей тем лучше, а то потом без адвоката хорошего точно не обойтись
 

Homa

Снайпер
Везде есть порядочные люди, и законы у нас гибкие, я бы посоветовал вам вместе с товарищем идти в отделение где дело лежит и как-то пытаться исправить ситуацию в вашу с другом пользу, и чем быстрей тем лучше, а то потом без адвоката хорошего точно не обойтись
Заладити це точно не вийде бо відомості до ЄРДР вносять протягом доби, а патрони вже на судовій експертизі. В поліції періодично проводять відпрацювання, що до вилучення зброї/боєприпасів бо вважають це особливо "ласим" показником і ніхто просто так кримінальне провадження не закриє. Наступний візит до слідчого закінчиться врученням повідомлення про підозру так, що не варто будувати ілюзій на цей рахунок.
 

Homa

Снайпер
Аргумент, що то Ваші набої теж нікого не переконає. Навіть якби товариш сказав, що за годину до цього знайшов набої в своїй поштовій скриньці і вже одягався, щоб іти до поліції добровільно їх здавати це теж ніяк не вплинуло. Поспілкуйтеся для початку з юристом, що має досвід саме в кримінальному судочинстві і не відкладайте.
 

Visioner

Слідопит
Был обыск.
Он адвоката уже нашел, патроны на экспертизе.
А вот мои действия могу квалифицировать как "передачу"?
Вроде как передача - это продажа, дарение, обмен и ДРУГОЕ.
Вот меня другое беспокоит.
 
Останнє редагування:

Homa

Снайпер
Вам нічого не загрожує бо немає фактичних доказів, що ті боєприпаси належать Вам і їм це відомо лише з показів товариша, який на будь-якому етапі може їх змінити.
 

Visioner

Слідопит
Не ну я подтвержу, что они мои. Зачем товарища подводить.
 

Russ

Мисливець
А теперь, как это будет выглядеть в полиции.
Во время проверки в сейфе охотника было найдено кулек с 5,6, на которое у него нет разрешения, да и самого 5,6 нету. Охотник находит среди друзей (охотников)человека у которого есть оф. 5,6 и просит его помочь. Дальше....
Чего вы к нему с кульком поперлись на консультацию? Чего там консультировать? Судя по всему, это вы его консультировать должны, у вас же есть 5,6. Где вы взяли старые СССРовские 5,6? Взяли бы один, два патрона и шли к консультанту. Да и вообще, куча вопросов.
 

Visioner

Слідопит
Да. Но меня больше ответы интересуют. Ситуация такая как есть.
Старые патроны 5,6 СССР до сих пор продаются в магазинах - это не проблема.
Вопрос в том какая именно ответственность может наступить. По закону понятно 263 статья.
Может кто практику знает или знакомые попадали в такие ситуации?
 

Visioner

Слідопит
Три неполные пачки. Хочется помочь товарищу.
 

Visioner

Слідопит
Передача - это продажа, дарение, обмен и ДРУГОЕ.
Под другое могут подвести интересно?
Я их реально забыл. А если бы я их потерял а другой человек нашел - это тоже передача?
Ну скажем я их потерял у него во дворе, а он их нашел на следующий день.
 

Visioner

Слідопит
це безоплатно надання відповідних предметів
Так не надавай я йому їх, загубив на подвірьї а він знайшов.
Наверное должен был вызвать наряд, но вопрос не по нему а по мне.
 

Homa

Снайпер
немає фактичних доказів, що ті боєприпаси належать Вам і їм це відомо лише з показів товариша, який на будь-якому етапі може їх змінити.
сказав, що за годину до цього знайшов набої в своїй поштовій скриньці і вже одягався, щоб іти до поліції добровільно їх здавати
як вже писав це грунтується на показах особи в якої вилучили боєприпаси, але покази особи, що притягується до відповідальності не являються доказом. Що в поліції є крім цього, чим вони доведуть, що набої перед цим належали ініціаторові теми ?
 

Homa

Снайпер
Та й взагалі це мракобісся притягати до кримінальної відповідальності особу за зберігання спортивних набоїв, які раніше в кожній школі були. Бо виходить немає різниці чи ти зберігаєш 4 патрони 5,6 чи гармату в гаражі.
 
Зверху