Хроника борьбы с российской аннексией и оккупацией

AIRBORNE

Мисливець
Бойовики зірвали розведення сил у Станиці Луганській

За даними СЦКК, терористи здійснили обстріл військовослужбовців ЗСУ з гори Князь Ігор.


На Донбасі незаконні збройні формування війська вчергове зірвали розведення сил у Станиці Луганській, яке попередньо було заплановано на 15 травня. Про це в понеділок, 14 травня, повідомляє українська сторона СЦКК, передає прес-центр штабу ООС.



"Вчора (13 травня – Ред.) близько 20.14 хвилин на ділянці розведення російсько-окупаційні війська застосували великокаліберні кулемети по позиціях Збройних Сил України. Обстріл військовослужбовців ЗС України бойовики здійснювали з гори Князь Ігор, що на тимчасово непідконтрольній території Урядові України", – йдеться в повідомленні.



Як зазначається, українська сторона СЦКК уже поінформувала Спеціальну моніторингову місії ОБСЄ про відповідний факт.



"Українська сторона СЦКК черговий раз зазначає, що підрозділи Збройних Сил України готові до відведення своїх сил і засобів на ділянці розведення в районі селища Станиця Луганська у дзеркальному варіанті, за умови неухильного виконання вимог Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи щодо розведення сил і засобів на лінії розмежування", – наголошується в повідомленні.






Нагадаємо, 24 квітня бойовики російсько-окупаційних військ вкотре порушили режим тиші на ділянці розведення сил і засобів сторін неподалік Станиці Луганської.
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
ООС: бойовики здійснили 63 обстріли позицій українських військових

КИЇВ. 14 травня. УНН. Минулої доби, у неділю, 13 травня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася складною. Бойові дії не припинялись вздовж всієї лінії зіткнення. Бойовики 63 рази порушували режим припинення вогню. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-центр Операції об’єднаних сил.

“Активна оборона підрозділів об’єднаних сил на Луганському напрямку тривала в районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Троїцьке. На Донецькому напрямку ворог активізувався в районах населених пунктів Світлодарськ, Новолуганське, Зайцеве, Верхньоторецьке”, — вказано у повідомленні.

У прес-центрі також додали, що: “Не припиняються бойові дії в районі Авдіївської промзони та населеного пункту Піски, а також на Маріупольському напрямку в районах н.п. Талаківка, Водяне та Широкине. Упродовж минулої доби російско-окупаційні війська, нехтуючи міжнародними угодами 63 рази порушували режим припинення вогню, з них 20 разів застосовували міномети та артилерію. Підрозділи Об’єднаних сил вели активну оборону та давали адекватну відповідь”.

“Під час бойових дій вчора двоє наших захисників зазнали осколкових поранень. Наразі пораненим надано кваліфіковану медичну допомогу у госпіталі. Поточної доби, 14 травня, втрат немає. Втрати противника уточнюються”, — додали у штабі.
 

AIRBORNE

Мисливець
Він хотів врятувати пораненого побратима і загинув сам. Медику 95-ї бригади Олегу Бокочу назавжди залишиться 23 роки. Він пішов на фронт, щойно закінчивши Полтавський медичний коледж. Хлопець загинув поблизу Авдіївки - у медика влучили осколки від снаряду російських окупантів. Олег Бокоч народився у с. Миколаївка Кобеляцького району Полтавської області.
Фонд "Повернись живим" висловлює щирі співчуття близьким та рідним загиблого захисника України.

 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Війська РФ не змогли прорвати оборонні рубежі Донбасу
Богдана Ошенко 15 травня 2018, 11:30

Версія для друку


Остання доба у зоні проведення ООС була напруженою. Попри те, що кількість вогневих атак зменшилася, російські бойовики провокували військових ЗСУ забороненою «Мінськими домовленостями» зброєю. Та попри всі старання, окупанти не змогли прорвати рубіж українських підрозділів. Про це розповіли у прес-центрі штабу ООС.

Новину передає «Преса України».

Українські військові розповіли, що за останню добу на фронті ніхто із захисників не постраждав. Проте було знищено 1 бойовика, і ще 3 – поранено.

«Російсько-окупаційні війська 42 рази порушували режим припинення вогню, з них 11 — застосовували заборонені Мінськими домовленостями міномети. Наші війська вели активну оборону та давали адекватну відповідь противнику», - зазначили в прес-центрі штабу ООС.

Також стало відомо, що російська армія продовжує обстрілювати Троїцьке, Новозванівку, Золоте у Луганській області, а також Залізне, Новгородське, шахту Бутівка на Донеччині. Та попри це, оборонні рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.

«За минулу добу зі складу ООС загиблих та поранених немає. За даними розвідки, втрати противника склали 1 вбитий та 3 порениних», - резюмували в прес-центрі штабу.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Сепаратисты»ЛНР» лишились передовой точки на Донбассе: в СМИ попали детали блестящей операции «Третьей силы»
Май 15, 2018
344

С ликвидированной точки сепаратисты постоянно обстреливали расположения украинских военных.

Данная позиция террористов в районе Желобка была очень удобна для оккупантов и доставляла проблемы силам Операции ОС. О ликвидации на Луганщине точки боевиков с крупнокалиберным танковым пулеметом в соцсети Facebook написал волонтер Юрий Мысягин, передает «Диалог.UA».

Волонтер отметил, что террористы иногда обстреливали настолько плотно, что украинские бойцы в буквальном смысле не могли поднять головы. «Поэтому для решения этой проблемы была вынуждена вмешаться неизвестная «Третья сила».

Сначала она подавила пулеметную точку неизвестным калибром 100 мм, а когда все стихло, сверху насыпала опять же непонятным и неизвестным калибром 120 мм. Точка ликвидирована вместе с ее расчетом», — рассказал Мысягин.

 

AIRBORNE

Мисливець
Украинские военнослужащие захватили три миномета боевиков в районе Марьинки.


Военнослужащие из состава Объединенных сил захватили три миномета боевиков в районе прифронтовой Марьинки. Об этом сообщает пресс-центр Объединенных сил.

Отмечается, что в течение последних недель обстановка в районе Марьинки была неспокойной. Противник, с наступлением темного времени суток вел прицельный огонь по нашим защитникам из оружия запрещенных калибров.

Одно из подразделений, которое обороняется в районе Марьинки, совершило рейд в тыл противника. Были захвачены три вражеских миномета, из которых по позициям ВСУ постоянно велся огонь. "Оружие доставили на наши позиции. Потерь среди военнослужащих из состава Объединенных сил нет. Сейчас данные образцы вооружения перемещаются в район отвода, который четко определен Минскими договоренностям, где будет осуществлено их дальнейшее изучение", - говорится в сообщении.

Командир подразделения и его подчиненные, участвовавшие в рейде, представлены к государственным наградам.
 

AIRBORNE

Мисливець

Возле Желобка уничтожена боевая группа оккупантов

Уничтожена передовая огневая позиция террористов ЛНР. Она ликвидирована вместе с боевым расчетом.

Вот что об этом сообщает фронтовой волонтер Юрий Мысякин:

«В районе поселка Желобок Луганской области, у противника была расположена передавая огневая позиция, на которой был установлен КПВТ ( крупнокалиберный тпнковый пулемёт ) калибра 14,5 мм. С этой очки противник постоянно обстреливал наших ребят.
Позиция была очень удобно расположена для противника и доставляла нам очень и очень много неприятностей. Порой доходило до того, что наши ребята не могли голову поднять, настолько был плотный огонь.


Поэтому для решения этой проблемы была вынуждена вмешаться неизвестная «Третья сила»
Сначала она подавила пулеметную точку неизвестным калибром 100 мм, а когда все стихло сверху насыпала опять же непонятным и неизвестным калибром 120 мм.
Точка ликвидирована вместе с ее расчетом.

Жаловаться противнику особого смысла нет, так как все предыдущие проверки показали, что ВСУ запрещённых Минскими договоренностями калибров не использует — все отведено на вторую и третью линию оборону и постоянно там находится, а кто это сделал мы вообще не в курсе».
 

AIRBORNE

Мисливець
Окупанти випустили протитанкові керовані ракети по житлових кварталах Миколаївки

Як зазначається, унаслідок вибухів ніхто не постраждав.


На Донбасі незаконні збройні формування в середу, 16 травня, випустили кілька протитанкових керованих ракет по селу Миколаївка Донецької області. Про це повідомляє прес-служба 93-ї окремої механізованої Харківської бригади.







"Сьогодні (16 травня – Ред.) приблизно о 12:30 з напрямків курган Могила-Баба та колишнього складу зі зберігання амоналу бойовики випустили в напрямку села Миколаївка кілька протитанкових керованих ракет", – йдеться в повідомленні.



Як зазначається, одна з ракет розірвалася на подвір’ї Володимира Москаленка, жителя будинку №17 по вулиці Шияна.







"Вибуховою хвилею та уламками вибито шибки і віконні рами, розтрощено дерева і паркан, як Москаленка, так і у його сусідів. На щастя, внаслідок вибухів ніхто не зазнав ушкоджень. Жителі села Миколаївка досі перебувають у стані шоку", – наголошується в повідомленні.



За даними 93 ОМБр, останній раз село Миколаївка зазнавало шкоди від обстрілу в травні 2016 року.







"Командування 93-ї ОМБр рішуче засуджує організаторів та виконавців терористичного акту проти мирного населення. Без всяких сумнівів, вони понесуть покарання, яке заслужили", – зазначаються в повідомленні.



Нагадаємо, 13 травня незаконні збройні формування з важкої артилерії відкрили вогонь по житлових кварталах населеного пункту Зайцеве Донецької області.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Украинские военнослужащие захватили три миномета боевиков в районе Марьинки.


Военнослужащие из состава Объединенных сил захватили три миномета боевиков в районе прифронтовой Марьинки. Об этом сообщает пресс-центр Объединенных сил.

Отмечается, что в течение последних недель обстановка в районе Марьинки была неспокойной. Противник, с наступлением темного времени суток вел прицельный огонь по нашим защитникам из оружия запрещенных калибров.

Одно из подразделений, которое обороняется в районе Марьинки, совершило рейд в тыл противника. Были захвачены три вражеских миномета, из которых по позициям ВСУ постоянно велся огонь. "Оружие доставили на наши позиции. Потерь среди военнослужащих из состава Объединенных сил нет. Сейчас данные образцы вооружения перемещаются в район отвода, который четко определен Минскими договоренностям, где будет осуществлено их дальнейшее изучение", - говорится в сообщении.

Командир подразделения и его подчиненные, участвовавшие в рейде, представлены к государственным наградам.
32628284_373463536479602_2483742169521717248_n.jpg
32565055_373463806479575_3092896225767194624_n.jpg
32384014_373463723146250_7810815721935470592_n.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Аэроразведка фонда "Сестри Перемоги" сбросила листовки на 5 городов оккупированной территории.
Сбросы листовок были произведены в городах Луганск, Старобешево, Стаханов, Горловка, Докучаевск.
Начали 9 мая с Луганска. 1500 штук на каждый город. Последний сброс состоялся в воскресенье 13 мая.

Изображения:






 

AIRBORNE

Мисливець
ЗСУ завдали потужного удару по бойовиках на Донбасі (фото)

В інтернеті оприлюднили фотографії, на яких зафіксовано потужний удар по позиціях бойовиків незаконних збройних формувань на Донбасі.





Відповідні знімки розміщено на сторінці "1-ї окремої штурмової роти ДУК ПС" у Facebook, передають Патріоти України.

"Давно про нас не було чутно... А все тому, що на фронті багато роботи. Роботи, яка, безумовно, радує. Дуже хочеться з вами ділитися нашими щоденними маленькими перемогами: кількістю вбитих ворогів, підбитої техніки, розвалених позицій, кілометрів зайнятих територій. Колосальною роботою, яку ми робимо разом з гідними командирами ЗСУ, прагненням яких є звільнення окупованих територій", - сказано в повідомленні.

Уточнюється, що військові роблять все, щоб на Донбасі настав мир.













 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Скіглення сєпарні з тієї сторони...


Screenshot from 2018-05-17 13-24-07.png
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
А ось і підтвердження на кшталт "Третий источник"...


Операція об'єднаних сил / Joint forces operation

В рамках проведення операції Об’єднаних сил вперше проведено навчання передових авіаційних навідників з наведення екіпажів Мі-24 по наземних цілях. Метою практичних дій є підтримання навичок передових авіанавідників з наведення бойових вертольотів на наземні цілі, організація взаємодії армійської авіації із загальновійськовими підрозділами під час виконання вогневих завдань в їх інтересах.Під час відпрацювання практичних дій командир механізованого підрозділу здійснює запит на вогневу підтримку з повітря. Передові авіаційні навідники зі складу групи бойового управління дають цілевказання екіпажам бойових вертольотів, які на максимальній швидкості заходять на цілі противника та умовно їх знищують.За словами начальника армійської авіації операції Об’єднаних сил, командування Об’єднаних сил дотримується Мінських домовленостей у повному обсязі та проводить тренування без реального застосування авіаційного озброєння. Проте, у разі загострення обстановки на лінії зіткнення, армійська авіація готова виконувати завдання за призначенням у повному обсязі.
-Увагу льотно-підйомного складу зосереджено на виконанні бойових завдань армійської авіації в умовах протидії ППО противника, для цього використовується весь набутий вертолітниками миротворчий досвід в країнах Африки та завдань АТО, зокрема в 2014 році, - наголосив старший офіцер.
Варто додати, що екіпажі вертольотів Мі-24 під час тренування використовують практику ведення радіообміну в повітрі та на землі за стандартами країн – членів НАТО «ІCАО» – спілкування англійською мовою.

Прес-центр Об'єднаних сил.

Изображения:











 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Бойовики дістали "відповідь" за обстріл під Авдіївкою: П'ятеро "200-х" та знищена техніка (ФОТО)
Волонтери розповіли, як українські бійці відповіли бойовикам за нічний обстріл з "Граду" і загибель побратимів на Донеччині

Depo.



Сьогодні 11:23

Про це повідомляє Depo.Донбас з посиланням на волонтерів фонду "Повернись живим".

"Двоє загиблих і четверо поранених. Такий трагічний підсумок доби, що минула, на сході й результат чергового гуманітарного конвою з Росії. Вкотре гриміло на околицях Маріуполя, Докучаєвська і Світлодарської дуги, де російські регулярні війська годинами обстрілювали наші позиції ствольною артилерією 152 калібру. А по Авдіївській промзоні ворог випустив десятки реактивних ракет "Град", - повідомляють волонтери.

Водночас зазначається, що вогонь у відповідь, а подекуди й на упередження з боку українських сил, був влучним і бойовики зазнали значних втрат та збитків.

"Вісім поранених і п'ятеро загиблих. Ваша підтримка дала змогу розвідникам визначити місце розташування ворожої техніки за допомогою коптерів. Влучні постріли залишили бойовиків без двох "Уралів" і трьох БМП", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що на фото - машина наших бійців після обстрілів, екіпаж котрої, складом чотири особи, дивом залишився живим.



Нагадаємо, що на Донбасі минулої доби російсько-окупаційні війська 66 разів відкривали вогонь по захисниках України. У тому числі вели вогонь з "Граду". Двоє бійців загинули, ще четверо дістали поранень.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Юрий Иванович Нороха
Наші хлопці тиснуть, орки насипають, наші відповідають...
...тако не було давно.Тримаємо кулаки та молимося за хлопців...
Слава Україні !!!
 

AIRBORNE

Мисливець
В интернет попало видео обстрела места дислокации пророссийских боевиков в Авдеевской промышленной зоне, во время которого был ликвидирован осетинский наёмник Олег Мамиев (позывной «Мамай»). Соответствующие кадры были опубликованы на видеохостинге Youtube в пятницу, 18 мая.

Видео обстрела позиций боевиков со времени 2:05 по 2:36.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
...видео обстрела места дислокации пророссийских боевиков в Авдеевской промышленной зоне, во время которого был ликвидирован осетинский наёмник Олег Мамиев (позывной «Мамай»)...
А вот и фото с места обстрела...
Фото с места ликвидации Мамая. Ну что тут можно сказать? Мешки с песком не помогли. Респект ВСУ. Ювелирная работа.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
В интернет попало видео обстрела места дислокации пророссийских боевиков в Авдеевской промышленной зоне, во время которого был ликвидирован осетинский наёмник Олег Мамиев (позывной «Мамай»)...
Дмитро Корчинський
Висловлюю свій захват Восьмим батальйоном УДА (комбат Червень) й особливо бійцем на псевдо Кіпіш, який з АГС поцілив жирного московита - сепарського «комбрига» з поганялом Мамай.
Слава добровольцям!
Пы.Сы...
Респект добровольцам УДА...
По некоторым сведениям,три миномета,которые с той стороны переехали на нашу,тоже дело этих парней...
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Юрий Мысягин с Yuriy Mysyagin.
11 ч ·
Доброе утро! Субботние хорошие новости.

Вы помните мы недавно описывали статистику по уничтоженной технике противника на Светлодарской дуге?
Было дело.
Цифры потерь врага, не могут не вызывать уважения. Как же профессионально научились воевать наши простые пацаны!!!Кстати, они почти все добровольцы.
Подробней здесь ..

https://www.facebook.com/yury.mysyagin/posts/448088318961496
_____________

А ещё помните как мы немного повоевали за них и помогли толкнуть вопрос по «боевым премиям», которую по закону они должны были получить за уничтоженную технику врага?
И чуток позже их получили.
Тоже ведь было дело. Недавно.
Подразделение премию получило и купило на неё квадрокоптер.
Вот подробней..

https://www.facebook.com/yury.mysyagin/posts/448708328899495
___________________

А вот теперь самое интересное.

Недавно подразделение снова получило «боевые премии» за две ещё уничтоженные БМП противника на Светлодарской дуге.

Сепары уже не знают куда прятаться.
Техника уничтожается как во время скрытого передвижения, так и вовремя работы с закрытых позиций.

В чем же их формула успеха?
Слаженная боевая команда: офицеры и солдаты.
Ни одна провокация и ни один обстрел наших позиций не остаётся без их внимания.
Есть беспилотник, квадрокоптер и самое
главное профессионально обученные люди по работе с этой непростой техникой.
Профессиональный разбор и анализ действий противника и мест его сосредоточия.
Хорошо выстроенная работа разведки.
Плотная работа с неизвестной "Третьей силой".
Фото и видеофиксация уничтоженной техники врага.
Правильно и вовремя заполненные бумаги, которые подаются наверх, об успешных ответных боевых операциях,.
Ну и конечно дружба с волонтерами, которые всегда готовы подставить плечо и помочь.

Хороших выходных.

 
Зверху