Суд повернув державі 15 тисяч гектарів мисливських угідь сина Пшонки

Mechanik

Снайпер
Рішення Київської облради скасоване, відповідача зобов'язали повернути землі.


Господарський суд Києва скасував рішення Київської обласної ради про надання в користування мисливських угідь площею 15,3 тисяч га на території Фастівського району товариству, яке пов’язують із Артемом Пшонкою, сином колишнього генерального прокурора Віктора Пшонки. Про це повідомила прокуратура Київської області.

Також зазначається, що суд визнав недійсним договір про умови ведення мисливського господарства та зобов’язав відповідача повернути ці мисливські угіддя.

Нагадаємо, у 2011 році Київська обласна рада надала ТОВ «Укрмістобудпроект» ці угіддя для ведення мисливського господарства строком на 25 років. Втім, товариство порушило умови договору і не маючи дозволу постійного землекористувача ДП «Фастівське лісове господарство» розпочало будівництво будівлі, лазні з басейном та котельні. Внаслідок таких дій пошкоджено лісові насадження.

Прокуратура вимагала повернути ділянку державі ще в 2014 році. У липні 2016-го програма "Наші гроші" повідомляла, що суд у 2014 повернув угіддя державі, оскільки прокуратура довела, що там вирубувалися дерева під будівництво котеджу та лазні без дозволу. Відтак, суд розірвав договір між "Укрмістбудпроектом" і київським обласним управлінням лісового та мисливського господарства. Люди Пшонки намагались оскаржити рішення суду, але програли.

"Попри розірвання угоди з лісництвом, залишилось в силі рішення Київської обласної ради про виділення мисливських угідь. Це ключовий документ, оскільки саме рішенням обласної ради виділяється земля під мисливські угіддя", – йшлося у розслідуванні.

Після цього прокуратура подавала нові позови, однак суд або відхиляв їх, або переносив засідання. Суд врешті визнав, що мисливські угіддя надавались компанії помічників Пшонки із порушеннями: фірма оформила гектари без погодження з власниками та користувачами полів і городів, на яких знаходяться угіддя, однак відхилив позов прокуратури через пропущений строк позовної давності.

http://tyzhden.ua/News/178483
 
Зверху