Звіти з риболовлі 2017 рік

Статус
Закрита.

kef

Зброяр
Вчора на водоймі спостерігав початок нересту риби,правда так і незміг розібратися,що саме нерестилось-чи карась ,чи червонопірка.Водорослі мішали роздивитись вид риби.,хотя рух риби був активний.В очереті жаби зробили справжній концерт,який було чути у вечері досить таки далеко.
 

INTER

ветеран форуму
надійна команда
Поїхав на карасика, а повернувся зі щучкою. Оскільки свій спінінг постійно волочу з собою, приїхавши на ставок, вирішив кинути блешню декілька раз. Схопив на третій раз. 870 грам. Більше ударів не було, але настрій позитивний. Сезон на щуку цього року відкрив.:)
 

Вкладення

kef

Зброяр
А я в себе нічого ловити не можу,вода дуже-дуже чиста.Видно дно водойми і риба стоїть в очереті або у водорослях,і ніяких ознак життєдіяльності не проявляє.Правда повно різної личинки "малька",який купками гріється на мілині.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
А я в себе нічого ловити не можу,вода дуже-дуже чиста.Видно дно водойми і риба стоїть в очереті або у водорослях,і ніяких ознак життєдіяльності не проявляє.Правда повно різної личинки "малька",який купками гріється на мілині.
Зараз трошки погода "устаканиться", ще водичка прогріється, рибка від нересту відійде, з'їзд мене - почнеться риболовля!
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
Я в суботу також відкрив сезон по карасику. З обіду клював на мамалигу, а пізніше на хробака. Клював слабо та мляво (нерест). Результат: 13 карасів. Хоч душу відвів і можна цей тиждень спокійно пережити.
 

kef

Зброяр
Нарешті сходив на риболовлю.Нашвидкоруч приготовив принаду з пареної макухи ,дрібного помолу товчі зернових ,замісив все це разом із частиною піску.Після чого зформував невеликі "м"ячі"принади.Взяв "телескопічну"чотирьох колінну вудку без кілець,з тонкою волосінню і поплавком вагою менше одного грама.,і невеличким гачком.Спінінг із всіма необхідними " причиндалами ".По дорозі до водойми накрив зливовий дощ.Добре,що взяв легкого китайського плаща-дощовика.,і по калюжах добрався до місця проведення риболовлі.Обійшовши із спінінгом всі доступні місця ,при цьому змінивши майже всі наявні блешні та твістера,результат був майже нульовим-спокусився лише один окунь.
-Залишивши спінінг у спокою- почав риболовлю на інших мешканців водойми.Наживку використовував різноманітну:кукурудзу,картоплю,сало,тісто-манку,черв"яки.Спіймав одну плотвицю на кукурудзу,декілька червонопірок.Сало себе непроявило-активного клювання на нього не було.Тісто,картопля теж недуже охоче цікавило рибу.,зато черв"яки і личинки комах-які я заготовив на березі водойми показали себе з найкращої сторони.
-Рибалити довелось не здна ( біля 2-х м.,) а майже на самій поверхні .Таким чином ,що глибину було виставлено у 20-30 см.Час від часу підкидав принаду,яка утворювала у воді "каламуть" ,.Основні трофеї риболовлі-верховодка ,червонопірка величиною до 20 см.,.Також попробував ловити окуня на дрібного живця -результат три залікових екземпляри потрапили до мого садка.Загальна вага спійманої риби була майже 2.5 кг.,.
-Ось так пройшов мій перший день риболовлі у цьому сезоні.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
2017-05-27_13.21.40[1].jpg
Останні декілька раз ходив на маленькі озерця, на яких ловили краснопірку на попла-попер (ПП) та на ультралайтові вертушки та колевалки - ту ж краснопірку та окушків. На маленьку "маньячку" зловив щось типа вівсянки розміром 4-5 см (схопила чітко нижньою губою за гачок). Фото на мобілу вийшло невдале - рибка боролася за своє життя трепеханням.
Син ловив ще на фідер, але дрібна - уклійка та плітка.
Всіх відпустили до води!
 

Вкладення

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
2017-06-03_18.17.34[1].jpg
2017-06-03_18.17.34[1].jpg Вчора ввечері перевірив чергову зроблену власноруч коливалку. Вона дрібна, вітер був для неї завеликий. Але одна уклійка зірвалася, іншу таки виловив
Сьогодні зробив коливалку ще дрібнішу: 16 мм довжиною, 1,15 г масою.
Може, ввечері вдасться випробувати?
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Вчера склепал очередную колебалочку (даже две) и пошел их на русановский канал тестить.
Поймал такую вот рыбку.
Но день был не клевый, рядом на силикон ковырялся какой-то спортсмен, который сделал вывод: "Рыбы тут нет!..".
 

Вкладення

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Сегодня поехал на свои весенние разливы, однако, там почти все позарастало так, что ни пройти, ни закинуть!..
Однако, двух окушков поймал. Один даже ничего!..
Правда, оба на мелкую маньячку, на мои саморобки было пару клевков, но не вытащил!..
2017-06-08_17.38.26[1].jpg 2017-06-08_19.08.56[1].jpg
 

kef

Зброяр
В 90-ті я теж багато пробував власноручно виготовляти різноманітні блешні,які ще маю у власному риболовному арсеналі.Починав з столових ложок ,а вже пізніше продовжив з тонкої листової нержавійки та латуні.І перший трофей на "ложку"-щука біля 3-х кг.,збериглась її підсушена голова.,як згадка про ті щасливі дні риболовлі.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Колеги, у нас завтра відкриття сезону спортивно-любительської риболовлі після закінчення нерестового періоду, з чим всіх вітаю!!!
Сподіваюся попасти на Канівське водосховище на УЛ!
 
Статус
Закрита.
Зверху