Короп з медом

Короп з медом

На 500 г коропа — 50 г меду, 1 яйце, 10 г оцту, 50 г ізюму, 1/2 цибулини, 40 г моркви, 2 горошини перцю, 20 г петрушки (кореня), 10 г желатину.

Обчищеного і промитого коропа нарізують на порціонні куски, кладуть в каструлю, заливають холодною водою, додають моркви, петрушки, ріпчастої цибулі, перцю, солять і варять до готовності. Звареного коропа виймають з відвару і кладуть на блюдо, зверху на кожний кусок кладуть шматочок лимона, яйця і листок зеленої петрушки. Відвар, в якому варився короп, проціджують, уварюють до 2/3 його початкової кількості і охолоджують. Охолоджений відвар проціджують крізь густу марлю або сито, змішують з розмоченим у воді желатином, доводять до кипіння, проціджують і охолоджують, а потім змішують з провареним разом з ізюмом медом, охолоджують, заливають коропа і ставлять у холодне місце для загусання.
 
Зверху