ПРО НЕ НАДАННЯ МИСЛИВСЬКИХ УГіДЬ ХОО УТМР

Щодо розгляду на черговій сесії обласної ради питання про надання мисливських угідь

Від імені мисливців Дворічанської районної і Харківської міжрайонної організацій УТМР, Харківська обласна організація в черговий раз, звернулася до Харківської обласної ради з проханням допомогти членам УТМР вирішити питання надання їм у користування мисливських угідь.
Інформуємо, що відповідно до Закону України «Про мисливське господарство та полювання», на підставі погоджень Харківської обласної державної адміністрації, погоджень власників та користувачів земельних ділянок, Державне агентство лісових ресурсів України направило на адресу Харківської обласної ради Подання від 10.08.2016 №03-11/4604-16 і пакет документів, щодо надання мисливських угідь в користування Харківській обласній організації УТМР на території Дворічанського району Харківської області.
Пройшов вже РІК, а документи досі не виносилися на розгляд сесії облради.
Пакет документів по Дворічанській районній організації УТМР був представлений в обласну раду в повному обсязі, відповідно до вимог статті 22 Закону України "Про мисливське господарство та полювання". Перевірки документів узгоджень проводились спеціалістами мисливського господарства і юристами Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства, Державного агентства лісових ресурсів України, Департаменту екології та природних ресурсів і Юридичного департаменту ХОДА.
Всі зауваження, які надходили з боку уповноважених перевіряючих і контролюючих органів влади були, в робочому порядку, виправлені і усунені.

Але,профільна комісія (голова Пієв Сергій Миколайович) з незрозумілих причин до теперішнього часу (ВЖЕ РІК) не винесла це питання на розгляд сесії обласної ради, безпідставно посилаючись на чергові надумані усні зауваження (не передбачені законодавством), такі як погодження меж із прилеглими мисливськими господарствами (ДП»Бірюк»), складання бізнес-плану, погодження зі ВСІМА користувачами земельних ділянок в проектних межах господарства, заміна довідки Держгеокадастру за формою 6-зем на не існуючу форму 11-зем, яка досі в розробці, та інше. При цьому, на момент погоджень юридичну силу мала довідка агенства земельних ресурсів за формою 6-зем.
Йде очевидний тиск з боку керівництва і окремих членів комісії на юристів облради щоб затягнути час з метою, що за цей проміжок часу можуть відбутися істотні зміни в площах і найменування землекористувачів, а тому матеріали погоджень можна буде вважати не дійсними.
Аналогічна ситуація складається і з Харківською міжрайонною організацією УТМР.
Харківська обласна організація УТМР жоден раз зверталася до Харківської обласної ради уважно розібратися в цій ситуації і прийняти справедливе рішення, щодо розгляду на черговій сесії обласної ради питання про надання мисливських угідь Харківській обласній організації УТМР на території Дворічанського району, а на сьогодні і Харківській міжрайонній організації УТМР.
Тому мисливці вказаних організацій обурені діями голови профільної комісії Пієва С.М. та окремих її членів, і в день засідання чергової сесії обласної ради (31 серпня 2017 року), планують пікетувати будівлю обласної державної адміністрації по вул.Сумська – 64.


Адміністрація ХОО УТМР.
 
Зверху