Горішній Івачів хочуть закрити для полювання!

Статус
Закрита.

ura83

Слідопит
Тільки, що телефонував у відділ екомережі, природних ресурсів, екомоніторингу та зв’язків з громадськістю Управління екології та природних ресурсів в Тернопільській області. (0352)25-95-62 Задав питання щодо того чи дозволено полювання на цій території. До слівно відповіли, що це природно-заповідний фонд, і відповідно до Закону та Положення ПОЛЮВАННЯ ЗАБОРОНЕНО! Не вірете, затефонуйте самі, або напишть інформаційний запит, а відповідь викладіть тут. І Все!
Любительське рибальство ДОЗВОЛЕНО! Посилання нижче. З повагою.
http://www.oda.te.gov.ua/data/upload/catalog/main/ua/57176/_263.pdf
Цікаво виходить ..... У мене знайомі відкривалися там 100 % , за їхніми словами : качки було не дуже, але людей купа:D

п.Микола прокоментуйте ???
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Я вставлю 5 копійок. 04.08 був в Івачеві відкрились о 16:00 цього року як не дивно рівно в вказану годину.

на рахунок качки ну порівняно із минулим і позаминулим роком було дійсно мало качки але пробіли заповнила лисуха її там валом.

На рахунок мисливців якраз їх цього року було дуже мало порівняно із минулими разами (стадіон) був занятий на відсотків 30% До порівняння минулі роки якщо трохи запізнився то вже розбити палатку із столиком не було де.
Ну на мою думку тут дається в знаки ситуація в країні і ціни на членські вноски + сезонки повиростали захмарно.
 

ura83

Слідопит
Напишть інформаційний запит до управління екології, а відповідь викладіть тут. І Все стане на свої місця!;)
Навіщо писати (для чого) ??? - коли всі полюють в Івачеві :D:D:D;)......

П.С.
Полювання це не риболовля що можна тихенько...., тут тільки голосно інакше ніяк :)
 

Hovarf

Слідопит
Краще хоч щось зробити, ніж шкодувати що не зробив.
Тема була відкрита для того, щоб тернопільські мисливці, кому не байдуже, прийшов вУТМР і висловив свою думку.
Гостям поясню: в Тернополі зареєстровано майже 15 тисяч мисливців. Переважна більшість із тих хто реально полює, на пернату їздять в Івачів. Це 14 км від міста. Приїжджають і львів'яни, пан Андрій Яремко не дасть збрехати, і хмельничани. Дичини вистачає на весь сезон. Другої водойми такого масштабу в області просто немає. Без перебільшення, івачівська водойма - УТМРоутворююча. Не буде її, число діючих мисливців впаде в рази.
Тепер для панів Копатича і Катиша, стосовно порад сидіти і не тріпатися: у ваших регіонах сиділи і не тріпалися коли вибирали яника, коли били студентів на майдані, а Львів і Тернопіль їхали в Київ і не слухали тих хто казав що змінити нічого не можна. І тут ми будемо своє робити, у всякому разі не буде соромно за те що нічого не вдіяли.
Поясніть , будь ласка, що таке Івачів. Бо читаю тему і не знаю про що мова.
 
Mykola STARyy прокоментувати не хочете?:cool::cool::cool:Бо по факту, Ви писали як мінімум не правду, а всі хто там полював порушили Закон....:confused:
 
Останнє редагування:

Mykola STARyy

Снайпер
Поясніть , будь ласка, що таке Івачів. Бо читаю тему і не знаю про що мова.
Горішній Івачів - село в Тернопільському районі, одне з 5 сіл розташованих на березі штучно створеної Горішньоівачівської водойми. За радянських часів в пориві ініціативного завзяття, всупереч закону про ПЗФ, присвоєний статус "Серетський гідрологічний заказник загальнодержавного значення", а зверху, так би мовити" на погони", ще і "Горішньоівачівський гідрологічний заказник місцевого значення". З цеї ж водойми здійснюється міський водозабір.
Раніше тут провадилася господарська діяльнісь - добувався торф, поглиблювалося русло (працював земснаряд), регулювалася кількість плавунів.
Зараз, в результаті "природоохоронної діяльності", глибина зменшилася з 5-6м до 0,5-1м. Від стадіону с. Малашівці до верхньої дамби (с. Чернихів), а це добрячих 3 км!, все заросло плавуном. А плавун п'є воду з водойми в неймовірних кількостях! Там де я ще 6 років тому плавав човном, в 2016році уже ставили палатки! Вище Чернихівської дамби, аж до моста в с Городище, а це ше 4км вгору по течіїр Серет, можна сміло їхати машиною, а 8 років тому крижні ввечері падали на голову як бараболі!
Плесо зменшується в геометричній прогресії, глибина також. Шандори (пристрої які регулюють рівень води) в стані передсмертних конвульсій. Вони збудовані ще за Польщі, а може навіть за Австрії. Розлетяться вони, і замість 340га буде жалюгідний потічок, і то ще в кращому випадку. А в гіршому зовсім загубиться в болоті.
А кількоиа кілометрами нижче по течії колишній (уже можна так сказати) Чистилівський орнітологічний заказник. Місця де були плеса виглядають як бетон. А ще кілька кілометрів - Тернопільський став - 300 га

В скорому часі його чекає така перспектива

Це вигляд з одного місця зараз і в1910р.
Тодішня влада створила комплекс гідрологічних споруд, щоби Тернопіль і околиці були райським куточком. А теперішні "профі-природозахисники" заради галочки і сумнівного авторитету готові знищити те що створено не ними. А на наслідки їм насрати. Завтра буде інша посада і інша "боротьба".
Повернемося до заказників. Вони не є юридичними особами, а значить ніякого державного фінансування їх не передбачено. Вся діяльність здійснюється за рахунок коштів УТМР. Реальних мисливців в Тернополі порядка 8000 чол. 500грн внески+400грн відстрілочна +трудоучасть +добровільні внески на зариблення =поза 1000 грн. Не буде Івачева, половина просто припинить полювання. А це мінус 4млн щороку. А гостьові картки? Подібної водойми нема і в сусідніх областях. Львів'яни, хмельничани постійно в нас.
Готова екологічна служба відновити те що вона знищила?
Чи Тернопіль повинен повернутися до первісної назви Топільче - села оточеного непрохідними болотами?
 
Статус
Закрита.
Зверху