Переселения зайця

ura83

Слідопит
Закрити, заборонити, посадити всіх і все , обов'язково ввести сухий закон, встановити комендантську годину для мисливців, ітд., а і не забути обов'язково відновити усі пам'ятники Леніна.
Сісти собі на бамбетль і співати пісні : «Ні корови, ні свині – тільки Ленін на стіні»

Це все на що спроможна "гомо сапієнс":D., тобто не можемо дати ради - все просто, закрили і питань немає...

Але коли вникнути що то таке цей "гомо сапієнс" , а це щось типу - розумна людина і у цьому понятті існують такі мудрі слова - еволюція і особливо прогрес , можна з концентрувати увагу лиш на слові ПРОГРЕС на інші розумні і не зрозумілі слова уваги можна і не звертати., отож можливо є якісь і інакші методи боротьби із цією проблемою, та думаю на даний момент якщо попробувати включити мозок то методів можна знайти причому багато !!!, але все просто : потрібні не байдужі, а також той мозок інколи та включати...

П.С.
химизация, агротехния,
Тут В.А. на 100 відсотків - правий, зважаючи на те що по принципу у наших аграріїв - бабло перемагає зло, то прийде час, чи можливо він уже прийшов? що скоро вони (аграрії) - почнуть на асфальті орати....
 

василь довжик

Слідопит
Поки наш менталітет не зміниться толку не буде.Або все в приватні руки,звідки візьметься охорона угідь,відповідна.Зловили бракошку,реберця порахували дай відпустили з богом.Ну і держава щоб якось допомагала в розвитку приватних угідь.Адже це те,що ми лишим після себе своїм нащадкам.
 

БЮВ

Слідопит
Ножками и с ружьем - никогда Вы не выбьете популяцию зайца. Природа наградила его способностью "затаивания". Самые главные враги для него - химия на полях, фарщики, неправильные методы сенокоса (не вразгон), лисы и бродячие собаки (кошки). Кто-то скажет , мол на западе тоже химия.... там химию применяют разрешенную а у нас самую дешевую несертифицированную, которая косит не только бурьян а все живое.
 

БЮВ

Слідопит
.В открытых полях не видели ни разу
Плохо смотрели. Когда зайчата подрастают то растительность выше колена. Что Вы хотите увидеть? Когда растительность упадет то по "чернотропу" увидеть лису или бродячих собак в открытом поле вероятность низкая. Они очень хитрые и Вам не позируют. Поохотьтесь с хорошими гончими.... будете удивлены количеством лисы. Кстати кошки в угодьях хуже собак.
 
:eek: жах
Лично знаю человека,в коллективе которого ограничили(сами) выходы на русака с 8 до 4..Так вот они в 0900 начинают и в 12-13 дня уже заканчивают .А в коллективе порядка 25 охотников.И у всех по зайцу.Раньше тоже топтали поля со скудным результатом.
Как говорили мудрые-начни с себя.Речь не идет о том,чтобы напрочь выбить русака ножками и с ружьем,а о том,чтобы увеличить численность.
Вы сможете запретить не сертифицированную или дешевую химизацию? наврядли,потому как аграриям по фиг ваши предложения,им гоавное-урожай.Фарщики и бракоши,я уже ответил.Если численность косого минимальна,они спалят бензина больше,чем те 3-5кг мяса.Если конечно бракоши не имеют дармовой горючки.Лисы и бродячие собаки-ответил.В открытых полях не видели ни разу.
Спалят бензина....???!!! Карабин и тепловизор сейчас для такого фермера... или "голодного" не проблема купить.... И палить бензин не особо надо...
Менталитет!!! Но это совсем другой коленкор!!!
С Ув!!!
 

ura83

Слідопит
У каждого свое видение.Я высказал то,что высказал.У нас с гончими и охотиться негде,разве что участки камыша 30...100м х 500-700м,который прочесываем вдоль и поперек с ягдами и эстонцем.На мусорниках,возле н.п. есть,в полях не видели ни спрятавшихня,ни позировавших.Я прекрасно понимаю реакцию многих на сокращения выходов на русака,сам был таким.Но это все прошло.А кол-во выходов на некоторое время сократил бы до минимума,вплоть до закрытия на год,два.Пожалуйста,отстреливайте бродячих животных,наносящих вред,ловите бракош,но этого УЖЕ не достаточно.
Я частково розділяю вашу точку зору підкреслюю ЧАСТКОВО.

Але просто закрити це не зовсім вірно, також є багато нюансів які потрібно просто ставати і в "перекурах" і у вільний час пробувати щось робити, а закрити це останнє...... що можна зробити!!!!!

ось подивіться коротеньку відео.

Перечитайте уривок статті

"збереження мисливських тварин під час сільськогосподарських робіт

Великою проблемою сьогодення є загибель різноманітних видів мисливських звірів та птахів під час літньо-осінніх сільськогосподарських робіт. За підрахунками учених, при скошуванні агрегатами трав у середньому на 1000 гектарів гине одна куріпка, 270 деркачів, 13 крижнів, 16 чирків, 16 зайців. При збиранні пшениці гине 5 перепелів, 19 крижнів, 24 зайця.
Під час жнив багато зайчат, косулят, перепелиць попадає під гострі ножі агрегатів сільгоспмашин. Щоб цього не відбулося, потрібно виконувати наступні найпростіші прийоми.
Збирання зернових необхідно вести від центру полю, коли машина рухається вкругову, зі збільшенням радіуса від центра до країв поля. В цьому випадку дичина покидає небезпечні ділянки поступово. При іншому способі машини починають рухатися від краю полю, протилежного тому, де є укриття: лісосмуги, чагарники, яри. Тварини рятуються в безпечне місце під прикриттям ще не скошених рослин. Іноді в центрі поля можна залишити нескошений острівець діаметром не менше 50 метрів. Його зкошують вранці після попереднього прочісування та вилякування тварин.
Часто птахи і звірі гинуть тому, що не можуть до останнього встановити, звідки до них насувається небезпека. Це пов’язано з особливостями устрою тракторів та автомобілів, від яких звук йде згори в бік від маршруту пересування. Запобігти загибелі тварин можна, обладнавши колеса машин бляшанками з металевими деталями, торохтіння від яких відлякуватиме птахів, що зачаїлися.
Можна завчасно відлякувати тварин від поля, де запланована косовиця або жнива. Для цього працівники мисливських господарств та селяни виготовлюють пристосування для відлякування звірів та птахів – тріскачки, пропелери, порожні консервні банки, дзеркала з фольги. При вітрі вони шелестять і виблискують. Якщо встановити їх в полі за кілька днів до косовиць, можна врятувати чимало тварин. Зайці помічають підозрілі предмети за 100 метрів, а козулі – за 300.
Добре допомагають відлякувати тварин розфарбовані поліетиленові пакети, які розвішують на двометрових тичинах.
Новіцький Р. О., Домніч В. І

П.С.

Писати і скидати посилання на відео та статті можна до ранку.....:D:D:D
Просто до вирішення цього питання потрібно підійти із розумом і все буде ОК.

 

andryx1

Снайпер
Сьогодні буду рахувати наших зайців.Зараз їдемо на нічне патрулювання.Завтра розкажу,або покажу.Мій тепловізор знімає відео.
 

andryx1

Снайпер
Сьогодні буду рахувати наших зайців.Зараз їдемо на нічне патрулювання.Завтра розкажу,або покажу.Мій тепловізор знімає відео.
За три години обїхали (з зупинками) десь 20 км.Бачив дві кози,зайців десь з 30 і шість лисів.Зайців як нема-то нема,а як є то 4-5 вкупі.В полях метушня,працює сільгосптехніка.Від поля до поля їздив бензовоз-заправщик і бус з каністрами хімії для оприскування.Потім пішов дощь і ми поїхали додому.
 

Вова!!!

Снайпер
На последней охоте на фазана(со слов охотника) курцхаар догнал и задавил...зайченя.Епрст,какое на х ..открытие в Ноябре?!Не раньше Декабря и три выхода максимум.!!!Фазан, не понатно кто-петушок или курица покамест не поднимется с *голосом*..
Зайцы размером с кошеня попадаются и в декабре . Это исключение ...
 
Зверху