Герои этой войны

AIRBORNE

Мисливець
Вітаємо молодого Героя України, лейтенанта Збройних сил України Василя Тарасюка з 25-річчям.

У своєму 22-річному віці Василь став командиром взводу 2-ї роти 1-го батальйону 72-ї окремої механізованої бригади. Він керував складними військовими операціями, тривалий час тримав оборону у Авдіївській промзоні, де зі своїми побратимами захопив опорний пункт противника і підняв над ним український прапор. А його історія неймовірної відваги вразила всю Україну, коли наш Герой під час запеклих боїв в промзоні Авдіївки самотужки знищив ворожий танк Т-72. Саме за нещадність до ворога Василь отримав позивний "Тайфун".

Велика подяка і найщиріші побажання в день народження!

Фото: Роман Ніколаєв

 

AIRBORNE

Мисливець
Олег, з позивним "Дід". Чоловікові 58 років, а він на передовій. Прості українські чоловіки з непростою долею.
І правда Герої !

 

AIRBORNE

Мисливець
«С 2016 года я пытался попасть в армию, потому что я – человек военный, и гражданка вызывала грустные чувства. Я сам родом из Северодонецка, но всю сознательную жизнь прожил в Запорожской области. Учился в мединституте, меня готовили как военного медика для надводных кораблей. Потом служил в Тихоокеанском флоте. Контракт у меня закончился в 1998 году. Это уже была Россия, и я понял, к чему все идет, поэтому вернулся на родину, в Украину», – рассказывает Вадим с позывным Дельта.

Сейчас он – командир медицинской роты 57-й отдельной мотопехотной бригады. До этого Вадим успел послужить в МЧС (сейчас – ГСЧС) и 36-й отдельной бригаде морской пехоты. Но в такое подразделение, говорит, попал впервые.

Мы разговариваем в его кабинете утром. А оно у военных медиков начинается рано: с разных позиций им звонят и сообщают о том, есть ли те, кому нужна помощь или госпитализация.

«Конечно, в мирное время гораздо проще служить. Но сейчас я в боевом подразделении, поэтому тут совсем другие задачи. У нас есть эвакобригады. И если на «передке» случаются ранения, наша цель – не дать человеку умереть. Мы принимаем его, стабилизируем и везем до ближайшей больницы. У медиков на первой линии есть рация, если какая-то ситуация случается, то в течение 15 минут они докладывают. У нас машина для укладки готова в любое время дня и ночи, проработаны места передачи. Бывает больной или раненый настолько «тяжелый», что медики с передовой едут в ближайший госпиталь, не дожидаясь нас. А наша бригада выдвигается им на замену. Сейчас, например, наши люди дежурят на ВОПе».

Медики, говорит Вадим, постоянно находятся в напряжении, ведь команда может поступить в любую минуту. И такого понятия, как выходной, у них тоже не существует.

«Вот, недавно был боец с легким ранением. Слава богу, все обошлось. Сработал снайпер, но парень – разведчик, обученный, поэтому он быстро среагировал, и пуля пошла по касательной», – рассказывает Вадим.

Военные защищают нас на передовой, а медики – спасают их жизни. Вспомните, благодаря кому вы сегодня проснулись в мирном городе, поддержите украинскую армию: https://goo.gl/KfzYKh

Автор: Yulia Vorona
Фонд «Повернись живим»

 

AIRBORNE

Мисливець
Знайомтеся, це – Батя. До війни він був священнослужителем, а тепер воює на передовій у складі однієї із десантних бригад.
Поза фронтом Батю звуть Павло – позивний хлопці дали йому ще в учєбці, коли дізналися, що раніше їх новий товариш служив священником.
"Я, - каже військовий, - ще з дитинства мріяв служити в армії, у самих крутих військах – десантних. Тоді сиріт не брали, і я за покликанням серця вступив до Одеської духовної семінарії. Закінчив, прийняв сан… Але в мою країну прийшла війна. Це стало чимось переломним у моєму житті".
Вдома на Батю чекає дружина та четверо дітей. Він вже звик до запитань на кшталт: "А як же священник може воювати ?" Каже, що на них відповідає фразою з фільму: "Я прийшов сюди не вбивати, я прийшов захищати !"

 

AIRBORNE

Мисливець
У боях за Дебальцеве він втратив ліву руку. Його, спецпризначенця, бойовики знайшли у такому важкому стані, що відразу вирішили віддати українській стороні - думали, не виживе. Вже у Києві через надскладне обмороження лікарі ампутували йому обидві стопи. А він, попри нестерпний біль, швидше за інших став на протези й власним прикладом довів - неможливого не існує.
27 грудня минулого року ветеран війни на Донбасі, колишній боєць 3-го полку спецпризначення Вадим Довгорук, став батьком. Дружина Оля народила йому донечку. За тиждень до цього лікарі дістали з тіла Довгорука кулю, якою він був поранений у Донецькому аеропорту восени 14-го.
Читайте неймовірну історію хлопця, сильнішого за життя, у матеріалі Violetta Kirtoka для Цензор.НЕТ: https://censor.net.ua/…/spetsnazovets_vadim_dovgoruk_lishiv…

Фонд "Повернись живим"

 

AIRBORNE

Мисливець
МИНУЛО РІВНО ЧОТИРИ РОКИ З ТОГО ЗЛОГО, ЧОРНОГО ДНЯ. Такі люди як кіборг Іван ШОСТАК стали справжніми героями і для нас, і для наступних поколінь. Його зухвале, сповнене біллю і ненавистю, обличчя під час публічного допиту для Геббельс-ЗМІ стало одним із символів цієї війни з Possією.
Руку Іванові врятувати не вдалось, але він живий. Дякую Вам, Іване! Вам і всім нашим!

 

AIRBORNE

Мисливець
Олена - киянка. Після закінчення навчання у столичному коледжі зрозуміла, що під час ворожої агресії її місце у війську, а тому два роки тому уклала контракт із Збройними Силами України. Наші героїчні дівчата, коли настають нелегкі часи, то нарівні з чоловіками беруть в руки зброю та одягають броніки... І на захист мирного неба... Героїням Слава !
 

AIRBORNE

Мисливець
Старший лейтенант Руслан Філіпсонов. Під градами витягнув на собі шість поранених побратимів, отримавши важке поранення. Дві клінічні смерті, 54-ри операції, два роки реабілітації, і він знову у строю ! Дякуємо, що живий !

 

AIRBORNE

Мисливець
Командир танкового взводу 92-ий окремої механізованої бригади Василь Божок. 28 січня 2015 року на опорному пункті "Сергій" знищив три танки ПВК "Вагнера". Слава Герою!!!

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Горсовет Черкасс присвоил звание почетного гражданина города погибшему бойцу 10-й ОГШБр Антону Моспану.
Черкасский городской совет принял решение присвоить погибшему в зоне ООС военнослужащему Антону Моспану звание "Почетный гражданин города Черкассы" и наградить его посмертно памятным знаком "За заслуги перед городом Черкассы" первой степени.Община Черкасс таким образом почтила старшего солдата, командира боевой машины-командира отделения 10-й отдельной горно-штурмовой бригады Моспана Антона Юрьевича за его верность военной присяге и народу Украины, мужество и отвагу, проявленные во время участия в операции Объединенных сил.
Антон Моспан погиб во время выполнения боевого задания 15 октября 2018 г. в районе поселка Крымское Луганской области.
original.jpg
 

AIRBORNE

Мисливець
Це він, ризикуючи собою, встановив український прапор над старим терміналом Донецького аеропорту перед носом у ворога. А ще став головним героєм фейкової новини пропагандистів, які заявили, що знищили групу «офіцера Колодяжного».
45-річний доброволець 74-го розвідувального батальйону Олександр Колодяжний двічі заїжджав в аеропорт восени 2014 року. Був серед перших бійців, які брали авдіївську промзону та отримав два поранення у тому районі.
«Виїзд з ДАПу був небезпечніший, ніж заїзд. Коли ми виїжджали після першої ротації, нас обстріляли. Було чутно, як по броні кулі стукають», – пригадує Олександр.
Його історію читайте у матеріалі Violetta Kirtoka на Цензор. НЕТ: https://censor.net.ua/…/rozvidnyk_oleksandr_kolodyajnyyi_ya…
Війна триває. І щоб вона закінчилася нашою перемогою, підтримуйте українську армію. Зробити це можна тут: https://goo.gl/tskSe4

Фонд «Повернись живим»

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Вчора, 1 лютого 2019 року, на Сході України, захищаючи свободу і цілісність нашої держави, загинув Юрій Локатир з Сваричева. Вічна пам'ять Герою!
51088014_1175994535911871_2298789139610337280_n.jpg
51341442_1175994275911897_326358673444044800_n.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Вона загинула рятуючи бійців. Два роки тому, 2 лютого 2017-го, бойовики вбили санінструктора 54-ї ОМБр Наталю Хорунжу.
Жінка кілька місяців не дожила до 45-річчя, у молодшого сержанта лишилися батьки, чоловік та доросла донька.На війну Хорунжа потрапила добровольцем – через місцевий військкомат у Дніпропетровській області. Медсестра за фахом, розуміла, що її досвід на передовій зайвим не буде, тому відразу підписала контракт. Санінструктор знала й те, що надавати допомогу ефективніше у безпосередній близькості до місця бою, тому з перших днів просилася на передову.2 лютого 2017-го Наталя, як завжди, рятувала. Після чергового мінометного обстрілу поблизу селища Луганське на Світлодарській дузі молодший сержант виїхала забирати трьох поранених військовослужбовців. Двох бійців Хорунжа відправила до шпиталю, а разом із третім, відносно "легким", сіла до ще однієї санітарної машини. Цієї ж миті бойовики прицільно обстріляли медичне авто з ПТРК (протитанковий ракетний комплекс). Санінструктор загинула, водій зазнав тяжкого поранення, а раніше поранений боєць дістав контузію.
Не забудемо! Не пробачимо!
51088014_1175994535911871_2298789139610337280_n.jpg
49949598_1212812765542825_8486037460504018944_n.jpg
 

AIRBORNE

Мисливець
А янголи все таки існують... Там, на війні вони виглядають саме так.
Юлія Паєвська позивний «Тайра. Парамедик в зоні ООС. В мирному житті – президент федерації айкідо “Мутокукай-Україна”

71
 

AIRBORNE

Мисливець
Воїн Владлен, командир бойової протитанкової машини, неодноразово знищував ворожу техніку. Про його ювелірне володіння ПТУРом складають легенди. Дякуємо за все !
 

Mykola STARyy

Снайпер
А янголи все таки існують... Там, на війні вони виглядають саме так.
Юлія Паєвська позивний «Тайра. Парамедик в зоні ООС. В мирному житті – президент федерації айкідо “Мутокукай-Україна”

71
Горький лук про неї постійно пише.
 

AIRBORNE

Мисливець
Сьогодні військові стоматологи відзначають своє професійне свято

Три тисячі пацієнтів за минулий рік. Ось така статистика роботи стоматологів у погонах, які служать у складі військового мобільного госпіталю, що знаходиться на Луганщині. Стоматолог на передовій це набагато більше ніж лікар звичайної, так би мовити, «мирної» лікарні. Адже крім звичних пломб, та флюсів, тут часто-густо доводиться мати справу з важкими пораненнями в обличчя. І як результат військовий стоматолог мусить не лише рятувати життя людині, але виступати в якості щелепно-лицьового хірурга. Робити так, аби людина з важким пораненням не залишалась калікою, та немала потворних шрамів на обличчі.

Подібний випадок в нас відбувся зовсім недавно, - розповів начальник пересувного стоматологічного кабінету старший лейтенант Сергій Король. – Один з наших бійців отримав кульове поранення, ймовірно зі снайперської гвинтівки. Куля частково знищила нижню щелепу, та ушкодила верхню. Наша лікарська бригада доклала всіх зусиль і врятувала життя герою. Також ми зробили все можливе, щоб його подальше протезування, та пластичні втручання були менш складними, і не потребували тривалого відновлення.

Сьогодні, на «озброєнні» військових дантистів є і спеціалізована стоматологічна машина. Вона уявляє з себе потужну лабораторію, що встановлена на базі автомобіля з підвищеною проходимістю. Таким чином лікарі-стоматологи виїжджають на лінію ротних опорних пунктів і проводять обстеження та лікування всіх, кому потрібна допомога на передових рубежах оборони України. До речі минулого року таким чином було проліковано понад три з половиною тисячі військових.

Станом на сьогоднішній день військовій госпіталь забезпечений як передовим обладнанням, так і сучасними лікувальними матеріалами. Зокрема наприклад пломби як солдатам так і офіцерам ставлять з застосуванням лише фото-полімерних матеріалів.

Наш госпіталь з першого дня неоголошеної війни знаходиться на передовій оборони України, - розповів заступник начальника госпіталя по роботі з особовим складом старший лейтенант Євген Гончаренко. - За роки боїв, в нас склався чудовий лікарський колектив. Це люди віддані своїй справі. І користуючись нагодою, я вітаю наших стоматологів з професійним святом.

Разом переможемо!

Слава Україні!

Мобільна прес-група ОТУ «Північ»


 

AIRBORNE

Мисливець
Знайомтесь, це Григорій Пивоваров - чоловік з борідкою, з Ізраїля, який з 2014-го року, ставши на захист України, відправляє в пекло російських окупантів. Дякуємо за все... Героям Слава...

 

AIRBORNE

Мисливець
Василь з Чорткова

Дорога за його плечима, як символ шляху України до перемоги – така сама розбита ямами, де-не-де вирвами вибухів, та перемотана протитанковою загорожею і колючим дротом. Старшина роти Василь Величенко три роки з більш ніж двадцяти "календарів" свого військового життя віддав збройному захисту Батьківщини, брав участь у багатьох боях.

– Фактично до тоді ще АТО я пішов за власним бажанням і вимогою, – каже він. – Не міг. Розумієте, просто не міг дивитись, як убивають і калічать молодих пацанів. Тоді поставив собі питання: «Що ж роблю я, старий дядько, щоб змінити ситуацію?». Тому я тут.

Дома, у Чорткові, у Василя залишилась кохана, діти. Вони дуже переживають за свого тата і чоловіка. Щовечора телефонують та питають, як справи. Та разом із хвилюванням вони пишаються своїм захисником. Бо знають, що вони, власне, як і вся Україна, можуть спокійно жити доки її обороняють такі бійці як Василь.

Тарас Грень

 
Зверху