ВОЄННО-ІСТОРИЧНІ РЕКОНСТРУКЦІЇ

Крук

Мисливець
ХРИСТОС ВОСКРЕС!! Шановні форумчани !!!

12 травня у рамках відзначення 98-ої річниці бою Українських Січових Стрільців на горі Маківка в Сколівському районі відбудеться реконструкція бою за гору Маківку за участю реконструкторів товариства пошуку жертв війни «Пам’ять».

У цей день на горі Маківка відбудеться низка інших заходів із вшанування січових стрільців. Зокрема, учні сусідніх шкіл покладуть гірлянди до Меморіалу полеглим січовикам на горі Маківка. Священики відслужать панахиду, а потім відбудеться віче. Після віча відбудеться концерт патріотичної пісні.
СЛАВА УКРАЇНІ !!!
 

TOZ-34ER

ветеран форуму
надійна команда
т. Крук а Ви будите на реконструкції, якщо так, то з Вас фото.
 

Крук

Мисливець
ГУРБИ 2013



7 травня 2013 року в урочищі Гурби Здолбунівського району Рівненська обласна, товариство пошуку жертв війни «Пам’ять» другий рік поспіль провело реконструкцію «Гурбенського» бою.
"Попри те, що на цьому місці загинуло сотні повстанців – це, все ж , перемога, адже саме завдяки армії УПА ми маємо незалежну українську державу. Не зважаючи на чисельну перевагу ворогів, повстанці боролися до останнього, захищаючи рідну землю. Ці Герої завжди житимуть у наших серцях".






В квітні 1944 року в лісі, поблизу нині неіснуючого села Гурби, у смертельному бої зійшлися 5 тисяч вояків УПА та понад 30 тисяч бійців каральних загонів НКВД, прикордонників, охорони тилу, котрих підтримували, танки, бронепотяг, артилерія. Найзапекліші бої відбулися 21-25 квітня 1944 року. Проявивши небачений героїзм, знищивши понад 900 окупантів, підбивши 5 танків, загони повстанців прорвали кільце переважаючих сил ворога та вийшли з оточення. Зараз у Гурбах побудовано Свято-Воскресенський чоловічий монастир на повстанських могилах, насипано козацькі кургани і встановлено хрести. Місце, на якому розташований монастир, багато хто вважає святим, адже це те місце, де велася боротьба за Україну.

Додам ще кілька фото:
 

Вкладення

Зверху