Ваша думка про ТОЗ-120

StepanVad

Новачок
Я зараз закінчую оформляти дозвіл на зброю, довго шукав підходящу рушницю, як для новенького в ділі полювання, хотілося б почути вашу думку про ТОЗ-120 у кого він є? Бо саме його я збираюся купувати!
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Якщо надумав, то купуй! Краще потім продаш, але не будеш себе корити, що свого часу не взяв
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
На жаль!.. Але рушниця - вона і є рушниця. Взагалі вони всі, зазвичай, однакові. І якщо немає можливості придбати Голанд-Голанд або Перде, то купуй те, що можливо. З напівавтоматами є деякі нюанси, а у дводульної - майже все однаково! Якщо вона не з рук (там дивитися краще треба, а тут візьми того, хто кумекає, він подивиться).
Потім, із надбанням досвіду та заробітку, щось обереш інше, а може і залишиш цю
 

StepanVad

Новачок
Дякую! Можливо хтось може назвати плюси чи мінуси такої рушниці? Читав, що стволи у неї(ТОЗів) кращі ніж у ИЖів, проте мінуси в спусковому механізмі, укого які думки з цього приводу?
З повагою.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Это при Союзе у Ижа сверловка стволов была чуть меньше, но с развалом Союза они этот размер подпралили.
В остальном разницы не вижу
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Это при Союзе у Ижа сверловка стволов была чуть меньше, но с развалом Союза они этот размер подпралили.
В остальном разницы не вижу
 

Loki

Мисливець
Купуй, а потім в тебе з"явиться власна думка. Чужі думки суб"єктивні, які б вони не були. Все одно люди краще вчаться на власних помилках, це і називається досвідом.
 

fabarm803

Мисливець
У мого товарища є тоз120, я йому робив новий приклад, повідколювались уголкі по волокнам біля взводних планок, там дерево тоненьке по конструкції мнханізму, може таке попалось.
Раджу звернути увагу на тоз34!!! Не поганий буде варіант.
 

StepanVad

Новачок
Теж думав тоз 34 купувати, але в моєму регіоні не можу знайти, а їхати в інший кінець країни поки якось не хочеться... І дорого і якщо не сподобається ті екземпляри, що пропонують в обявах то даремно їздитиму... Тому і вирішив попитати, якщо багато хто у кого були чи є скажуть що гів...о то раще буду їхати десь до Луганську чи Запоріжжя або взагалі крим, щоб всежтаки взяти ТОЗа 34-го радянського виробництва...
 

СССС

Мисливець
StepanVad;41140 сказав(ла):
Теж думав тоз 34 купувати, але в моєму регіоні не можу знайти, а їхати в інший кінець країни поки якось не хочеться..
далеко до обласного центру???? навіть де би ви зараз не перебували, зараз дефіциту не має, дивно
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Но! Если не возьмешь то, что понравилось, то потом, встретив кого-то счастливого с Тоз-120, будешь жалеть, что не взял. А взяв сейчас, будешь через какое-то время иметь возможность сравнить то, что тебе в нем понравилось, с тем, что в нем будет раздражать. И, имея достаточный опыт, сделаешь правильные выводы.
ПыСы. Все, что могли, тебе о 120-м рассказали. Решать тебе!
 

Natan

Новачок
У меня ТОЗ-120, вообщем доволен. Ни сдвоенных выстрелов (один спусковой крючок), ни косяков каких-либо не было (охотился первый сезон и это моё первое ружьё). Стволы зеркало, механизм, дерево в порядке. Я правда по совету опытного товарища не стрелял магнумами, хотя патронник на моем ТОЗе 76мм. Единственная проблема - если много стреляешь, то приезжал домой с набитой щекой. Но то дело такое - под себя подогнать. Вот в межсезонье займусь.
 

Nikita

Мисливець
А ты возьми весло от лодки и прицелься с него- это и будет ТОЗ-120,если понравится,то покупай.
 

Міша

Мисливець
В мого брата тоз-120. Ним задоволений на 100 відсотків. Привик до нього і ложить практично все по чому стріляє. Це обумовлено різким і кучним боєм. Хоча для мене його тоз не прикладистий, і надто важкуватий 3.5 кг порівняно із моїм їж-58ма. Моя вага 80 і ріст 1,76 м. Із недоліків які були замічені дуже слабі взводітелі курків, в брата один лопнув при швиткому перезаряжанні.(коштує він 30 грн.) Дуплетів не було, інжектора працюють справно. Він з ним полює вже 3 сезон. Стріляє пулями полева 2 з обох стволів і картечею согласованою під кожний ствол окремо. Якщо порівнювати з їж 27 теперешнього виробництва, то технічні карактеристики тоз по кучності і різкості стрільби на порядок вищі.
Моя думка - якщо тобі добре ложиться в плече, БЕРИ не пожалієш.
Хоча прислухайся до всіх а думки притримуйся своєї.
 

burkales

Новачок
Привіт.Краще взяти турецьку вертикалку.Вища якість збірки,не такій топорний вигляд, функціональність.Та й ціна не є захмарною!
 
Зверху