Взуття для зимової ходової охоти

oleh22

Мисливець
Поділіться опитом ,хто яке взуття використовує для зимової охоти, наприклад на зайця,лисицю.
 

kazax

Мисливець
От погоды зависит,в декабре было тепло и сыро спасали резиновые сапоги,если в ботинках идёшь по мокрой траве ,штанины промокают в итоге носки выжимать можно.По небольшому снегу:ботинки или лёгкие дутики.По глубокому снегу унты с широкой войлочной подошвой.с Ув.
 

oleh22

Мисливець
Шановний Атос дуже вдячний за інформацію,але ліміт не позволить таких.
 

Атос

Мисливець
Не обязательно такие,любой фирмы,главное чтобы с мембраной.Были берцы армейские с мембраной тоже супер.
 

Гусар

Слідопит
Шитые валенки с калошами по снегу и морозу в самый раз. Плюс короткие бахилы надеть, что-бы снег внутрь не попадал.
 

Centuria

Мисливець
Взуття вибирайте по місцевості полювання. Берці непогана штука, але коли доводиться ходити по комишах гумовці виручають - під снігом воду не видно. З досвіду моїх знайомих і власного - возимо з собою і берці і гумові чоботи.
 

ЛЕШШИЙ

Мисливець
По удобству берцы (у меня армейские) хорошая вещь. Только вот когда ходишь по траве, весь крем с них стирается тогда на них снег тает и они промокают. Может их чемто нужно пропитывать? В валенках тяжеловато с 8-00 и до 16-00 ходить охотится, а потом еще пешком домой около часа идти. Если стоять на номере, или чтоб на машине с места на место переезжать, то валенки хороши.
 

Danьka

Мисливець
;http://uoor.com.ua/forum/messages.php?theme=23037. Берці шкіряні з зовні і з середини,легкі і дуже зручні на нозі,непромокають навіть після 10 годинного бродіння по росі та грзі і калюжах,з можливісттю заброду майже на всю висоту,при правильному обслуговуванні прослужать не один рік.Провірено на власному досвіді.
 

Роман Мельниченко

ветеран форуму
надійна команда
В берцах, які ви обговорюєте я проходив без проблем 3 роки, але потім вони повністю втрачають свої першочергові властивості, починаять промокати навіть по росі, при тому що я їх періодично обробляю рициновою олією. І настає час купляти нові, тобто їх "умовно гарантійний термін" три роки.
В перший рік їх експлуатації у мене був такий випадок : я з колегою зходив з гір вночі по гірській річці ( так як дороги не було, а по лісу іти нереально) 4 кілометри, друг був в гумаках, я в берцах, коли дойшли до лісництва і я показав йому що у мене сухі ноги він здивувався.
 

ЛЕШШИЙ

Мисливець
Gutsul;175556 сказав(ла):
періодично обробляю рициновою олією
Где продается, в обувных магазинах или аптеке, в бутылке или в тюбике?

Gutsul;175556 сказав(ла):
коли дойшли до лісництва і я показав йому що у мене сухі ноги він здивувався.
И я удивлен, хочу тоже так
 

Danьka

Мисливець
Особливого секрету немає.З вечора начищаю берці кремом на восковій основі,використовую крем SALTON для шкіри,в жовтій жестяній шайбі,після чого ставлю взуття до теплої батереї або в будь яке тепле місце,а вранці перед виходом на полювання,повторюю процедуру ще раз.Після повернення до дому просушую взуття біля не "на"а біля батареї,начищаю знову кремом,перед сушінням взуття потрібно відмити від бруду.Ще,вранці безпосередньо перед тим як взувати,мию ноги з хазяйським милом і витираю насухо,чисті шерстяні шкарпетки і мінус 20 Вам нестрашні,і в плюсову температуру ноги будуть сухими,тобто не будуть пітніти.На рахунок трирічнго терміну придатності дозвольте непогодитись,я в своїх берцях відходив три сезони і по них нчого невидно,при тому,що купував я їх уже б/у в хорошому сохрані,МОЖЛИВО КОМУСЬ СТАНЕ В ПРИГОДІ МІЙ МАЛЕНЬКИЙ ДОСВІД.З повагою до всіх форумчан і законних мисливців.
 

ЛЕШШИЙ

Мисливець
Спасибо. Я с вечера начищаю 2 раза, с интервалом в 3-4 часа, и утром перед охотой еще раз. Использую тоже крем SALTON для шкіри,в жовтій жестяній шайбі. Берцы с вечера ставлю возле печки. После 3-4 часов ходьбы, начинают промокать передняя часть ботинка(там где интенсивнее всего трется о снег, траву и ветки). Снег не скатывается с ботинка и тает. К концу охоты ноги мокрые. Если бы знал, что так будет лучше доплатил и купил http://uoor.com.ua/forum/messages.php?theme=23037.
 

Danьka

Мисливець
Ув.ЛЕШШИЙ Ви писали що маєте армійські берці,так от вони не шкіряні,а кірзові,а кірза це далеко не шкіра.Я також маю легкі берці для осінього полювання,коли ще зовсім тело,купував на речовому ринку,на вигляд вони виглядали досить добротно,та після першого осінього сезону їх неврятував навіть SALTON.http://uoor.com.ua/forum/messages.php?theme=23037.Ці я купував в свій час бу ще за 400 грн,нові тоді кошували 900-950грн.З пов.
 
Зверху