Владельцы "курковок", Ваше слово.

aleks_321

Новачок
Доброго дня, в мене курковка "тоз-63". при поваджені зі зброєю є правила ТБ, якщо їх виконувати то не важливо спушені курки чи ні так само з запобіжником, справна курковка думаю не менш безпечна за безкурковку. на рахунок пальця на спуску - я не служив, мені розказували війскові які пройшли афган, якщо при рухові колони в бійця помічали таке то могли добре дати по шапці, були нещасні випадки коли спотикнувся чи злякався часто відбувався постріл.
 

Аникей

Мисливець
Коли хожу з курковкою (Тоз б,БМ, 54,іж-к)то курки завжди спущені. Звожу курки також менш ніж за секунду тоду коли потрібно стріляти. Виключення для мене є те коли стаю на номер,от тоді звожу курки як тільки став і спускаю по закінченню загону.
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Из-за этого взвода/спуска, у внешнекурковых ружей, расстался с ними. Думаю, что навсегда-очень неудобно, ИМХО. Хоть и проохотился с ними не один год. И начинал именно с них. Просто устал от постоянных манипуляций с этим механизмом. В одностволке- это еще полбеды, в двустволке- намного хуже. Были и те, и другие. Наиболее удобный курок был в ИЖ-5. Все остальные одностволки : ЗК, ИЖК, ИЖ-17 нервно курят в сторонке. По стравнению с курком ИЖ-5, их курки-это пластинки- пародии, ИМХО.
Надо быть фанатом, чтобы с внешним курком смириться. Или даже- его полюбить. Я, увы, не смог. И когда "спекався" последней рогатки, выдохнул с облегчением. Пусть, теперь, другие с ними мучаются.
 
Останнє редагування:

CheshireCat

Мисливець
"Владельцы "курковок", Ваше слово."
Я просто не розбираюсь в курковках.
А тут люблять писати, що воно типу для тих, хто розуміє, так би мовити, до цього приходять з досвідом і таке інше.
От, думаю, може й собі спробувати?

То воно кошерне чи ні? :)
 

Sahno_Bogdan

Слідопит
Багато мисливців з роками доростають до рівня курковки !!! І тоді починаєш розуміти весь шарм полювання ! Коли ти взводиш курок і відчуваєш усю силу пружини і в тебе є вибір зробити це тихенько чи з характерним щілчком ...... ух сила !!!! А в разі можна і тихенько спустити куркі !!! І патрони в патронніку і не переживаєш за непроізвольний постріл ! Курковка це культура полювання ! Це надійність і впевненість в пострілі ! І при осічці можна мгновєнно взвести повторно курок , що в інших рушницях не можливо !
 

Sahno_Bogdan

Слідопит
Всі мисливці які починали з курковками обовязково з роками до них вертаються ! І хто хоча б раз тримав її в руках обов‘язково захоче мати таку в себе в сейфі ! Я колись потримав в руках тоз-66 штучний я відразу собі такий захотів ! Але спочатку підвернувся мені експортний від якого я в захваті ! І нещодавно підфартило придбати штучний в майже новому стані ! Ці рушниці просто зачаровують своїм шармом !
 
Зверху