Владельцы "курковок", Ваше слово.

kef

Зброяр
Все не безпечне ,що стріляє.:).На рахунок осічки капсуля.-курківка в плюсах.Можна кляцать не відкриваючи рушницю. ..А от коли пробитий капсуль і весь тиск порохових газів в сторону бойка -тоді курковка в мінусах ;):).Потрібно добре знати свою зброю і на що вона здатна.:oops::cool:
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Север, поясніть будь ласка мені "зеленому" ( ніколи у руках курківки не тримав.)

Чому , які причини , щоб це: - "зламати" зброю і тоді спустити курки - прирівнюється до позору, чи насмішок.???

І ще таке - з технічної точки зору (для курківки) це :


До чого призведе такий алгоритм події (Суто із технічних міркувань) - Буде - БАХ - чи ні ???
Начну со второго: БАХ будет 100%, ведь, например, если Вы придерживаете правый курок и нажимаете на заднюю гашетку ( спусковой крючок), то происходит выстрел с левого ствола-это понятно без объяснений. И наоборот. А перепутать спусковые крючки, например в сумерках, как два пальца об асфальт. Или- в толстых перчатках и т.д. Поэтому многие придерживают сразу 2 курка, хоть это и крайне неудобно, ИМХО. При этом, каждый раз, рефлекторно, сжимается одна часть человеческого организма, в предвкушении возможного непроизвольного выстрела...
По-первому: моветоном считалось ломать ружье ( да никто этого раньше и не делал априори!!!), для спуска курков, потому, что так выражалась боязнь, неопытность, профанация, низкая квалификация, неуверенность в себе и т.д. владельца этого оружия: если он НОРМАЛЬНО не может снять с боевого взвода курки своего ружья, то какой он, нафиг, охотник?! Позорник, которому не место в охотничьем коллективе!!! Пусть сам гуляет с ним по околицам, на свой страх и риск, а подставлять товарищей и держать их в постоянном страхе, которые будут с опаской, каждый раз, оглядываться на такого лоха, опасаясь случайного выстрела с его стороны- кому такое надо??!
Ко мне тоже присматривались, в 19 лет, когда я со своей одностволкой предъявил претензии поучавствовать в коллективной охоте, благо, до этого я мог уже ее собрать и разобрать, наощупь, с закрытыми глазами, изготовить, самостоятельно, определенные к ней запчасти и т.д.
Но при мне послали на г..й:rolleyes: и больше длительное время не брали на охоту, товарища, умудрившегося со взведенными курками (!!!) рогатки, залезть в переполненный людьми салон автомобиля: ох, и трухонули мы тогда все! Учитывая тот факт, что молодой охотник растерялся от такого всеобщего, к нему , "внимания" и судорожно начал спускать курки, направив стволы ружья ....в потолок автомобиля! Особенно побелел владелец этого транспортного средства...;)
 

kef

Зброяр
Раз такі не безпечні в користуванні і не зручні.То я готовий купити в кого є любі моделі в гарному технічному стані по ціні прийому "металобрухту ".Молодим мисливцям до в подоби щось модне сучасне.А старшим "дідам "здоров'я не дозволяє і ще ж можна переплутати спускові гачки знімаючи курки з бойового взводу. ..і.т.д..і.т.п..:):D..Так що готовий виручити власників від замороки. . ;):D.
А якщо чесно,то мені різниці не було ні якої з якою моделею рушниці полювати.Як і багатьом із Вас хто користувався і ще користуються "гаківницями ".
 

ATIS

Снайпер
В минулому році придбав собі рогатку, курки ніякого дискомфорту не додали. Розряджати її простіше простого. А от зводити, перед пострілом, було діло що забував і пальцем шукав запобіжника:D
 

север

ветеран форуму
надійна команда
То я готовий купити в кого є любі моделі в гарному технічному стані по ціні прийому "металобрухту "
Извините, Вы опоздали: своих, двоих, уже спекався! Одно уступил своему товарищу , за символическую цену ( чтобы, хоть ухаживал за ним и ценил вложенные в него свои деньги!:D), а второе НАСИЛЬНО вручил разрешителю, под списание, без какой-либо денежной компенсации, хоть он и отбрыкивался, не желая заниматься мудристикой с бумагами по его утилизации. Ничего с ружья не снимал-тогда еще не было такой моды:rolleyes:...., оставил, на память, лишь металлический затыльник. Так и лежит еще, где-то, да фотографии, с охоты с ними, хранятся в моем домашнем архиве. Как воспомининия о молодости, первых охотах и первых моих ружьях. Не люблю возвращаться к старому, хоть и не зарекаюсь. Жизнь, она- хитрая штука.
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Розряджати її простіше простого. А от зводити,
И то, и другое- на любителя, как я уже и говорил. Честно, выдохнул с облегчением, избавившись от них. И новичку внешнекурковку никогда не посоветую. Кто бы, что ни говорил. До нее надо дорасти! Чтобы чувствовать прелесть одиночного выстрела, неторопливость перезарядки, ценить каждый выстрел и т.д. Скажем так- эта конструкция -для отдельных охот, не требующих спешки и скорости перезарядки.
Но кто в молодости "набил оскому" на них, вряд ли захочет ощутить это еще раз.
Как заключение: после перехода на бескурковки качество моих охот выросло в разы, как и удовольствие от них. Не говоря уже о комфорте, практичности и скорострельности.
 

kef

Зброяр
Я не так давно мав можливість постріляти з старенького француза куркового, але ще в гарному технічному стані .16к. з 65 мм.патронниками...То мені дуже сподобався як його бій так і "прикладестість ",наче продовження руки. Все рідне.і на в скидку дуже зручне.Взявши Іжа 54 чи Тоз 34 ."ломака-ломакою".;):):D. А Ви кажете ,що все так погано з тими курківками...
Курківка це люксова рушниця. Сила і міць.Все поєднано в одному..:rolleyes::):D
 

ura83

Слідопит
А я думаю, що
1. З курківкою потрібно вирости.
2. Або до курківки потрібно дорости.
Можливо ще є 3 і 4 ???.
:):);).

Хоча подобаються вони і мені теж, є щось у них таке............. специфічне :eek:
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Я не так давно мав можливість постріляти з старенького француза куркового, але ще в гарному технічному стані .16к. з 65 мм.патронниками...То мені дуже сподобався як його бій так і "прикладестість ",наче продовження руки.
То у Вас немцы в фаворе были, теперь, вот, французы. Трудно уяснить Ваши уподобання. С бельгов, еще, пострелять не пробовали?:rolleyes::)
 

kef

Зброяр
Маю можливість стріляти з різних рушниць. ..Кожна щось має своє особливе....Тим більше що я весь час шукав ту єдину.Але так і не знайшов. Користуюсь як і німаком так і іншими моделями.
Все добре.Результати полювання є.Можливо ще і до одностволки повернусь старої.Хто зна? !:D
 

kef

Зброяр
То у Вас немцы в фаворе были, теперь, вот, французы. Трудно уяснить Ваши уподобання. С бельгов, еще, пострелять не пробовали?:rolleyes::)
:cool::D


Лишилося ще з "англійців".пробну стрільбу провести.Тільки то не мій грошовий рівень...Хіба може в знайомих попросити
 

Ohotnik47

Слідопит
Ви хоть раз розбирали курковку ??? Якщо да то ви повинні знати що коли курок зірветься з шептала пострілу небуде !!!! Тому що там ще є додаткові шептала які служать як запобіжник !!!!
Ви мабуть маєте на увазі " прєдохранітєльний взвод" - завдання я
кого зупинити зірвавшийся курок без удару по капсулю, якщо спуск нажатий не був?
Так якщо бойовий взвод злизаний - то як правило і запобіжний не в кращому стані і з своєю функ. не справляється.
В багатьох внутр.курк. рушницях запобіжного взводу взагалі нема.
 

Ohotnik47

Слідопит
Начинал охотиться с тоз бм, досих пор ружье это имею и охочусь. Также есть тоз 34. А почему Вы интересуетесь? На моих глазах при спуске курков, были взведены два, произошел выстрел, хорошо что всторону. Перепутал знакомый спусковые а придерживал один курок.... Думаю многие поочереди снимают курки и придерживают не оба... Безопаснее розкрыть и снять с боевого взвода. Сам так делаю и иным советую, особенно начинающим. Особенно На морозе.
Як і більшість мисливців у моїй місцевості починав полювати з курківкою, у вільний час практикувався в поводженні з нею, вставивши пусті гільзи ловив навскидку якусь мішень на стіні, вчивсь взводити - спускати обидва курки однією рукою, і т.п.
І був випадок, уже в дорослому віці, полював з собакою на качку з підходу, йшов по під канавою, рушниця в руках, курки взведені.Собака обшукує очерет, я очікую злету крижня будь-якої миті, і тут чіпляюсь за гілку і падаю майже в канаву - поки падав устиг спустити курки, обидва.
За достатньо великий період роботи в МГ чимало було випадків несанкціонованих пострілів іменно з курківок, і в основному у молодих мисливців при спусканні курків.А також були випадки, що мисливці забували про взведені курки взагалі з усіма наслідками.
Був ще випадок, коли мисливець, вийшовши з кущів до інших ( курківка була у нього на плечі, стволами до верху) і на прохання закурити хлопнув себе по карману куртки в пошуках сигарет, а в результаті пролунав постріл - всі оточуючі просто заклякли.
Мисливець божився, що курки не взводив - невірити йому небуло підстав, тим більше, що інший курок був спущений.Розбір польотів показав, що лізучи через хащі курок зачепивсь за гілку і став на бойовий взвод, але не повністю а лише краєм, а коли він хлопнув себе по карману то зачепив спуск.
В своєму арсеналі було кілька курківок, найбільш подобались 2(і подобаютья дотепер) - ТОЗ Б іБМ, обидві штучні, мали відмінний бій і елегантну зовнішність - віддав другу, він на їх взагалі повернутий.
А сучасним молодим мисливцям я б порадив починати з внутрішньо курк. зброї, сучасна молодь рідко задумується над принципом тої чи іншої дії, як каже син товариша про машину - мені до лампочки що там і куди впорскується, як запалюється і куди що льється - мені треба, щоб вона їхала!
З пов.до всіх форумчан
 

kef

Зброяр
Аналогічні випадки були і з внутрішньокуркових рушницях. ,але без наслідків.Самого декілька раз накривало "дружньою "стріль бою під час полювання.А як лупотять по гілках кулі з нарізного чи гладкостволу доводилося таке чути- бачити не раз.Тому і не люблю таке лісове полювання.Мені більше до вподоби спокійне ходове на зайця,качку...Зброя є зброя...хоть і гладкоствольна .І багатьом вона дійсно помилково дозволена.
 

Володимир0504

Слідопит
Вітаю шановне товариство, рушниці діда, батька і моя (сама нижня і сама старша я підозрюю). Не змінював традицій і придбав собі також ТОЗ, правда 34, не підійшов, придбав горизонталку (німецьку). Хотілось би мати ще курковку, можливо закордонну або совєтську, хто щось чутиме, може десь є гарна курковочка пишіть.
100_0447.JPG
 
Останнє редагування:
Зверху