Вопрос по сейфу

Статус
Закрита.

hunter-ua

Новачок
Здравствуйте уважаемые форумчане! При размещении сейфа в доме возник вопрос: в доме уже стоит один сейф, а второй сейф с оружием, зарегистрированным на другого владельца, так сказать, из-за особенностей интерьера, разместить подходядещего места нету, поэтому такой вопрос - можно ли один сейф разместить, поставив сверху на другой, не будет ли это противоречить законодательству, и обязательно ли его привинчивать к стене?
 

Ник42

Мисливець
Я думаю поставить один на один без проблем а вот к стене прикрепить обязательно.Главное чтобы к оружию был досуп порознь
 

sks38

Новачок
Стояло питання – „можно ли один сейф разместить, поставив сверху на другой, не будет ли это противоречить законодательству, и обязательно ли его привинчивать к стене?”

Однозначно відповісти важко, так як в різних областях, дозвільники поробили інструкції під себе, щоб зручно було, і виходячи з принципу – „Лучьше перебдеть, чем недобдеть - рус”. Так Полтавська дозвільна на сайті виставила умову, що сейф повинен бути прикручений до стіни – підлоги, А при наявності трьох і більше одиниць, сейф обладнується сигналізацією з виводом на пульт ПЦО. А ось згідно чого, чи на який закон посилаються, написати забули :)))). Знайомі казали, що в Чернігівській області, в одному із сіл, дозвільники ходили, та штрафували людей, за те що сейф не обладнаний окремим вітділом що запирається на ключ для зберігання боєприпасів. Тоб то за те, що в сейфі, в одному відсіку, зберігалась зброя та боєприпаси, хоч і лежали вони окремо. Але нічого не казали, що сейфи не прикручені до стіни. Так що в нашій країні з інструкціями – „Махновщина”.
З моєї точки зори, головним законом є Конституця, закони України, та накази МВС, а не інструкція написана з похмілля регіональним дозвільником під світло гасової лампи.
Якщо дивитися що до умов зберігання зброї, то закон говорить про наступне:

Закон України про зброю
Стаття 21. Зберігання зброї - Зброя повинна зберігатись в умовах, що забезпечують її збереження та виключають доступ до неї сторонніх осіб. Цивільна зброя при зберіганні повинна знаходитись у стані, що виключає можливість її миттєвого застосування, за винятком зброї індивідуального захисту.

Відповідно до Постанови Верховної Ради України від 17 червня 1992 №2471-12 " Про затвердження Інструкції про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення і використання вогнепальної зброї, боєприпасів до неї та вибухових матеріалів" - правом придбання мисливської гладкоствольної зброї користуються громадяни України, які досягли 21-річного віку, а мисливської нарізної зброї – з 25-річного віку, на холодну та пневматичну зброю – 18-річного віку. Кількість зброї, яку може мати громадянин України, не обмежена, однак власник зброї повинен забезпечити її безумовну схоронність. У разі наявності трьох і більше одиниць вогнепальної, пневматичної зброї, арбалетів приміщення (будинок, квартира тощо) або сейф (шафа) для її зберігання повинні бути обладнані охоронною сигналізацією, автономною або з виводом на ПЦН органів внутрішніх справ. При цьому спускові гачки мисливської вогнепальної зброї повинні бути замкнені курковими замками безпеки.

Витяг з Інструкції МВС України № 622 від 21.08.98р.
Вогнепальна, пневматична, холодна (арбалети) зброя, що належить окремим особам, має зберігатися в місцях постійного проживання власників у міцних, з надійними замками дерев'яних шафах або металевих ящиках, спеціально виготовлених для зберігання зброї, в розібраному, розрядженому стані, зі струшеними курками, окремо від бойових припасів. У разі виникнення реальної загрози, з метою відвернення протиправного насильницького проникнення в житло, захисту особистого життя та життя інших громадян вогнепальна зброя може зберігатися в зібраному стані (в період загрози). Дозволяється за погодженням з територіальними органами внутрішніх справ зберігати зброю в дачних будинках у період проживання там громадян, власників зброї. До зброї не повинні мати доступ сторонні особи і, особливо, діти.
У виняткових випадках допускається з дозволу органів внутрішніх справ тимчасове зберігання зброї без права її використання з іншого дорослого члена сім'ї або найближчого родича, а в разі їх відсутності - в інших громадян на час тривалого (понад три місяці) вирядження, перебування на військових зборах або проходження власником зброї строкової служби у Збройних Силах України при дотриманні встановлених правил її зберігання. На період тимчасового зберігання зброї особі, яка прийняла її на зберігання, органи внутрішніх справ видають дозвіл з позначкою "на тимчасове зберігання без права користування".
Під час перенесення або перевезення всіма видами транспорту вогнепальна, пневматична, холодна (арбалети) зброя має бути зачохленою, у розрядженому, розібраному стані (якщо це можливо). У всіх випадках під час перенесення або і перевезення вогнепальної зброї власник зобов'язаний мати при собі дозвіл органів внутрішніх справ на право її зберігання і носіння. З метою самозахисту від злочинних посягань зброя молов перевозитися в зібраному стані, розрядженою.
У всіх випадках, перенесення та перевезення такої зброї спускові гачки повинні бути замкнені курковими замками безпеки.

Тоб то, прочитавши уважно вище наведені закони та інструкції, я особисто не побачив, щоб в них вказувалось, що сейф чи ящик для зберігання зброї повинен прикручуватись до чого там небуть.
Свою думку не нав’язую, з цікавістю прочитаю думки інших, бажано з посиланням на закони України та нормативні акти.
З повагою!
 

vitaxa84

Новачок
Произошли изменения, а именно
Редакція від 02.04.2012
12.1. Правом придбання мисливської гладкоствольної зброї
користуються громадяни України, які досягли 21-річного віку,
мисливської нарізної зброї - 25-річного віку, холодної та
пневматичної зброї - 18-річного віку. Кількість зброї, яку може
мати громадянин України, не обмежена, однак власник зброї повинен
забезпечити її безумовну схоронність. --- сигнализация не нужна!!!
http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0637-98/page
 
Статус
Закрита.
Зверху