Для саша1972-скільки пройшло часу від спилу вашої частини деревини?,коли був зрізаний горіх(зима-літо)? розпилювати на заготовки можна через 1.5-2 роки після пасивної сушки (в тіні та в .корі),чим довша пасивна сушка до розпилу тим краще, в протилежному випадку можна спортити заготовки, обовязково підуть видимі та скриті тріщини, видимі це ще пів біди, а от скриті виявляються тільки після обробки заготовки, буває що заготовка без видимих дефектів, а в процесі роботи вилазить тріщина в самому непідходящому місці- все, заготовка в дрова, це ще нічого ящо на початку роботи, а ящо тоді коли половина роботи вже зроблена?-убито купу часу та нервів, такі заготовки найчастіше трапляються після ускореної сушки в промислових камерах ,так можна угробити не одну заготовку , найкраще для деревини природня сушка,у Вас прикоренева частина це добре, краще звичайно була б КОРНЕВА ,адже структура в горіха добре виражена десь до 30- 40см над рівнем грунту, але і цих заготовок буде шкода ,якщо їх неправильно підготувати. Розпилювати потрібно методом радіального розпилу, заготовок виходить менше але вони якісніші у всіх відношеннях, менше піддаються набуханню та коробленню в готовому виробі, з власного досвіду скажу що ХОРОШИХ заготовок з такого горіха може бути 1-2 не більше (в моєму розумінні хороші), а то і жодної, для прикладів використовується тільки серединна частина деревини(темна ), без заболоні(біла),сушити розпиляні частини горіха в корі та в тіні без попадання прямого сонячного світла, торці деревини захистити (масляна краска, парафін зі смолою, віск, лак та ін.) заготовки вирізати коли вологість буде 8-12 %, це так буде правильно, але багато роблять методом ускореної промислової сушки (замовник не жде),вирішувати Вам, як обертати кругляк під час розпилу для "вирахування" кращих заготовок -це вже на підсвідомості, тут багато нюансів, в мене це прийшло з роками, колись різав щоб було більше заготовок-тепер якісних,не раз жалкував колись як бачив яка могла б бути хороша заготовка але неправильний розпил знищив її.