Дозвіл на придбання зброї

kef

Зброяр
Як працював один на "землі"а десять його працю рахували.контролювали...так і лишилось...
 

Legolas

Новачок
Разрешиловка самая корумпированная часть мвд.Вся система перерегистрации построена так что человек трижды подумал перед тем что-бы все сделать по закону.
 

INTER

ветеран форуму
надійна команда
Причому, прив"язки до реєстрації ("прописки") немає, як раніше! Перевірка по всій Україні.
 

kef

Зброяр
Зміни будуть лише тоді коли перестанунь поширювати брехню з низу до верху..тим самим боячись за свої крісла. Бо жоден керівник не скаже що у його "конторі "бардак! !! Бо тільки скаже..значить сам до цього довів...система мать її нищичком...:D...
Все буде добре...мусить бути....
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Ну ось моя думка з цього питання.
Частина 6 ст. 6 вказаного Закону приписує таке: "Не допускається обробка даних про фізичну особу, які є конфіденційною інформацією, без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини".
Пункт 1 частини 2 ст. 7 цього ж Закону визначає:
"2. Положення частини першої цієї статті не застосовується, якщо обробка персональних даних:
1) здійснюється за умови надання суб'єктом персональних даних однозначної згоди на обробку таких даних".

Наскільки я розумію та пам'ятаю, у заяві на видачу дозволу, яку першою пишуть претенденти на зброю, мисливець дає розписку (підпис), що він дає згоду на обробку своїх персональних даних - а як інакше?.. Тому дозвіл на обробку персональних даних поліцаї отримали, далі - уважно читай вимоги ст.ст. 6 і 7 вищеназваного Закону!
Чи я неправий?..
 

INTER

ветеран форуму
надійна команда
Тут мається на увазі, що особу можуть перевіряти по різноманітним облікам (базам) Нацполіції, а все, що виходить за межі структури - персонально особою. Вони б так могли, при бажанні, отримати інформацію, що в особи ВІЛ/СНІД, зробивши запит на відповідний Центр і зіславшись на отриманий дозвіл про обробку персональних даних (це маленький відступ від теми, для прикладу).
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Стоп! Якщо є такий наказ МВС (неуважно, можливо, читав, але там не сказано, що окрім мене, довідку про мою несудимість отримати нухир не може!), то треба було б внести одночасно зміни до Інструкції, затвердженої наказом № 622! Цього не зробили!
Далі, на мою думку, читай те, що я написав у своєму пості № 128 у цій темі! Я у заяві на дозвіл дав згоду на обробку моїх персональних даних! Запрошуй довідку про несудимість сам!
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Ну, а коли буде процедура вирішення цієї проблеми через Сервісні центри, то подивимося, як там визначать! А поки що!.. ;)
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
В нас з цим справжня біда. Можливо, в інших областях поки що не так, і сервісні центри про це ще не знають. А в нас хлопці з дозвільної реально просять людей замовляти довідки про несудимість, бо на їхні запити приходили постійні відмови. Вони вже такі запити навіть не надсилають, бо так тільки вб"ють час, а толку не буде.
Хотілося би почитати причину відмови...
 

INTER

ветеран форуму
надійна команда
Реалії зараз такі. Судової практики на такі випадки, я поки що не бачив.
 

Androsh

Слідопит
... пока у нас по оружию есть документ, утвержденный приказом № 622. Приказ юстирован, посему обязателен для всех. А уж менты-понты должны безусловер знать его и испольнять приказ своего руководства!
Мне как-то в разрешиловке говорили примерно так. "Приказ МВД №622? Это приказ для нас, а не для вас. И у нас еще куча других приказов, как от местного начальства, так и повыше. Так что, мы, типа, выполняем эти приказы, а вы делайте, что вам говорят".
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Справа у тому, що вони кажуть безграмотно: наказ № 622 - зареєстрований у Мінюсті, тому обов'язковий до виконання як ними, так і нами! А іхні ж внутрішні накази нас дійсно не стосуються! Так хай нас і не змушують їх виконувати! Та у них і не такі дурні керівники, щоб не юстирувати накази, які нас стосуються! А неюстовані - не обов'язкові до нашого виконання!!!
 

INTER

ветеран форуму
надійна команда
Наказ 1256 "Про організацію доступу до відомостей персонально-довідкового обліку єдиної інформаційної системи Міністерства внутрішніх справ України" також зареєстрований в Мінюсті. Але також має неточності. Зокрема, в п. 6 1-го Розділу Порядку розписано, хто має право на запит та отримання відомостей з персонально-довідкового обліку, де в підпункті 1 чітко виділено "державні органи, які здійснюють правоохоронні функці". Далі в Розділі 2 визначається порядок отримання такої інформації, де зазначається, що така перевірка здійснюється за Вимогою...але одним із обов"язкових пунктів Вимоги є "...підстава перевірки (із зазначенням номера кримінального провадження або оперативно-розшукової справи)". Тобто, в нашому випадку, для отримання інформації про несудимість - не підходить. Однак, в тому ж п. 6 1-го Розділу Порядку є таке "органи державної влади та їх територіальні органи, органи місцевого самоврядування у зв’язку зі здійсненням ними повноважень, визначених законодавством", ну і Розділ 4, який регламентує порядок отримання відомостей такими органами. Проте, чому ж тоді в підпункті 1 п. 6 Розділу 1 Порядку конкретизовано, що саме "державні органи, які здійснюють правоохоронні функції", а в підпункті 3 п. 6 Роздлу 1 Порядку написано розмито "органи державної влади та їх територіальні органи...". Чи можна віднести правоохоронні органи до органів, визначених даним підпунктом, чи ті, хто готували наказ конкретизували їх лише в 1-му підпункті? Через таких "писак" і виникає весь сир-бор!
 

kef

Зброяр
Поступово переходимо до ОРД...:oops::D...
Не відповідність законів є була і буде...це життя....ідеального не має нічого ...як у нас.так і за кордоном...
Є той нещасний закон- положення МВС 622...на його основі і тримається діяльність дозвільних систем...
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Согласно указанного приказа № 1256, на мою думку, працівники дозвільної системи мають право надавати Запит на отримання довідки про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність (наявність) судимості або обмежень, передбачених кримінально-процесуальним законодавством України! Ніякої проблеми не бачу! До речі, ми навіть не говоримо про Вимогу! Там складності можуть бути, але нам вимоги й не треба!
 
Останнє редагування:

PirotehniK

ветеран форуму
надійна команда
Приказ МВД № 622, часть четвертая п. 12.2:
"Якщо громадянин, який звертається до органу поліції для оформлення дозволу на придбання зброї, пристрою, вже має у власності чи у користуванні зброю, пристрій, він надає копію дозволу на зберігання цієї зброї, пристрою, а документи (довідки), які були подані при отриманні дозволу на придбання, зберігання (перереєстрації), є дійсними, повторно не оформляються, власник подає їх копії".
Написано, конечно, красиво..
Не знаю где как, но у нас, когда я пришел оформлять второй дозвіл на придбання, и естественно руководствуясь п.12.2 принес разрешителю кучу копий документов поданных ранее, то услышал в ответ что и нафиг не нужно, ведь всё эти документы есть в деле. То же самое было и в следующий раз. Затем я сам забил на это и перестал даже предлагать. Я предполагал, что к каждому новому разрешению нужно иметь пакет копий документов. На что был ответ, что нафиг ему это нужно, какой толщины тогда будут дела у каждого из нас, ему шкафа не хватит все дела туда запихивать и вообще зачем те копии, если все документы в оригинале есть в самом первом деле и они мол действительны на все дело в общем.
 
Зверху