Документи на цуценя мисливської собаки.

zmedik

Мисливець
Підкажіть будь ласка які документи повинен дати продавець на цуценя якому близько 1,5міс. покупцеві? Мені прислали по вайберу фото: "Родовід на мисливську собаку(батька цуценяти)" і "щенячья метрика" ще щось повинні дати чи це все?
 

zmedik

Мисливець
Дякую дуже,мені прислали фото отаких документів:
IMG-2be191bba422cac86efcd6ed2c19e8fb-V.jpg
IMG-a3aa2fb1b252b5873ed30f44767b3d58-V.jpg
IMG-303db3a72d8b63edcba397ea85e01fae-V.jpg
 

KFoR

Зброяр
З такими документати ні ксу ні фмсу паспорт на собаку не видадуть. Запитайте в вашому УТМР чи визнають вони родовід цієї організації
 
Что бы не стать топикстартером на тему как сделать доки для охоты на спаниеля то такого щенка для охоты лучше не брать. Проще взять щенка со справкой о происхождении как на фото выше а именно ФМСУ.
 

zmedik

Мисливець
Дякую, так а що означає та матрика, для чого вона?
 
А ось прислав інший продавець: Переглянути вкладення 396237 це теж не те?
Эта уже пойдёт. Но чтобы получить на этого щенка паспорт для охоты Вам всеравно надо обратится в осередок ФМСУ а там Вас надо будет ещё заказывать родословную проще все-же как на фото по той справке паспорт получите без проблем от Вас только две фото собаки и все, так что если есть возможность спрашивайте щенка сразу с документами ФМСУ.
 
Однако для охотника головной организацией является ФМСУ ибо паспорт для охоты он будет получать в ФМСУ да и собаки там не просто охотничьей породы ни и с документами на право охоты следовательно с рабочими кровями.
 

KFoR

Зброяр
Однако для охотника головной организацией является ФМСУ ибо паспорт для охоты он будет получать в ФМСУ да и собаки там не просто охотничьей породы ни и с документами на право охоты следовательно с рабочими кровями.
Паспорт на собаку я отримував в фмсу бо мій собака зареєстрований там, але не тільки фмсу має право на видачу паспортів. УТМР також має право видавати паспорти на мисливських собак. Та і з документами КСУ взагалі проблем нуль. ФМСУ співпрацює КСУ, тільки КСУ визнана FCI
 

zmedik

Мисливець
Наскільки мені відомо то для полювання краще брати кобелька,це так?Якщо да то які проблеми можуть бути з сукою? Чи може немає різниці?
 

zmedik

Мисливець
А взагалі цуценя обов'язково брати з документами бо бачу багато цікавих пропозицій але то батьки з документами а цуценята ні,то цуценята бе здокументів а батьки невідомо,то цуценя аліментн еале без документів?
 

stvime

Мисливець
У вас два варианта - брать цуцика с документами ФМСУ или КСУ.
1. доки ФМСУ - идеальный вариант для охотника, те при достижении 9-10мес вы получаете на своего собакена паспорт без какого либо гемора.
2. доки КСУ - также норм, но для того чтобы получить паспорт ФМСУ придется отлистать чуть побольше денег и ждать больше времени.
резюмируя:
Если вам для охоты и минимум гемора, то лушче искать щенка с ФМСУшными доками. Но если вы в перспективе хотите со своей собачкой ездить на выставки за границу то лучше брать КСУ тк она аккредитована FCI.
P.S. вообще доки ФМСУ или КСУ имхо не принципально, первостепенно родословная родителей, поэтому я бы ориентировался сначала на это.
 

zmedik

Мисливець
Спасибо очень информативно.А что за организация УкФ( украинская кинологическая феденация)?
 

ura83

Слідопит
Якщо нікому допомогти з вибором щеня - зверніться у свій осередок ФМСУ там повинні допомогти як із вибором щеня (у них є зареєстровані в'язки ) так і ростолкують що на рахунок документів....
 
Зверху