"Живят" ли ружья или животные "крепкие на рану"?

Kula4ok82

Мисливець
Может быть и так , только ставки в другой староне, а охрана хорошая ,охраняют фрегаты чуть что сразу поднимается еще охрана
 

Optimum

ветеран форуму
надійна команда
надійний помічник
Живят факт один из случаев бю козла по гудине метров с 20 .8 с 9 шаров в попадает в грудину и роскалует один серце .он упал поднялся и убежал правда через метров 70-80 упал но не замертво ище доходил.Также 6.5 пк метров 35-40 попало 6 штук грудина ливер уход в районе километра и то пес добрал живую.
Вот поэтому и стреляют из нарезного, а картеч запрещена.
 

Влад

Слідопит
Было у меня первое ружье ИЖ-27, 60% одни подранки,после того как приобрел МЦ 21-12,о подранках забыл и охотился одно время с ТОЗ -БМ,тоже все тряпкой падало.
 

Арго

S-Moderator
Команда форуму
Попрошу відвідувачців форуму ,а також постійних дописувачів не заводитись від таких "тараскінів" і іже подібних!!Вони для таких випадків і створені,а значить були,є і будуть,а ми,як мисливці, будемо їх "тропити",ну і .....!!!Бибачайте за видалені пости,але такого "господарства"в нормальних темах нам не потрібно!!Тараскін пішов в "країну вічного полювання" разом зі своїми "мемуарами"!! Думаю з його безграмотністю,тягою до боаконьєрсьтва і рвінням до постійного порушення Закону- там йому і місце!!!Тема гарна,діюча,а тому має право на життя,але без таких екземплярів як Тараскін!!
 

kef

Зброяр
  1. Декілька випадків було і в мене під час полювання на зайця.Патрони я споряджаю завжди сам.Шріт використовою 3-2-1.,різкість перевіряю на досках товщиною до 3-х см.,породи сосна,липа.Вага шроту становить вазі рушниці тільки по відношенню до грам.(якщо вага рушниці 3кг.,то вага шроту 3о грам),можна зменшити або збільшити на 2 грами,в залежності від стану рушниці та комплектуючих.І так повернимось до зайців.Проходячи через засніжане поле, на віддалі 35-40 метрів від мене,піднівся заєць і побіг таким чином,що стріляти по ньому довелось в лівий бік з упередженням приблизно 1.5 метра,було видно як шріт зрізав стебла бур,яну але самих ознак попадання в дичину видно не було.На місці ,ні крові ні шерсті .Слідкуючи за бігом зайця я побачив як він пробігши приблизно 200 метрів підскочив декілька разів і впав.Під час обробки трофею виявив,що пробите серце,легені ,лопатка,ребра.Всього попало 4 шротини номер 1.Стріляв з ТОЗ-БМ.
  2. Інший випадок,теж зимою полював з ІЖ-27.12 кал.,шріт нижній- 2.,верхній- 1.,в бурянах з під ніг вискакає заєць і закинувши вуха на плечі,жме чім дуж в сторону рятуючих його кущів терену.Першим з гарячу- мажу, добавляю з верхнього ,заєць якось дивно степенувшись головою продовжив свій біг.Перезарядивши рушницю я пройшов по його сліду.Заєць лежав на віддалі 150 метрів від місця другого пострілу.В дома коли зняв шкіру з зайця побачив декілька попадань а саме-,вуха,шия, права лопатка.Це добре коли є сніг і є можливість перевірити результати стрільби.А скільки раз буває ,що купа шерсті з зайця полетить і він перекинувшись біжить як нічого й небувало.Так,що нічого дивного в цьому не має.Потрібний добрий помічник - робочий цуцик і підібраний патрон (комлектуючі) для Вашої рушниці.
  3. Рушниця може (живити),через те,що стволи мають великі чоки а шріт використовують чим побільшого діаметру і в результаті маємо (те,що маємо),тобто купу піря та пуху.,так як із стволів вилітає безформенна купа свинцю.
  4. Неузгоджені комплектуючі патрона,коли прокладка або пиж,пиж-контейнер провалюється в гільзу,занадто жорсткий пиж під шріт який буде розбивати шротовий сніп.,та багато чого іншого, але ми полюємо так як самі того хочемо.Як казав колись один дядько мені.,що ти тим пшоном настріляєш -от (штири нулі-то є штири нулі) як даси то все забирае,хоть качку,хоть зайця.А ти всерівно,що шилом в сідницю йому даси!А я як дам,всерівно ,що лопатою по голові.Можна багато чого ще написати, але я думаю ,що майже всі розуміють,що і як.....,бо читаючи багато вже років цей форум в якості гостя я замітив ,що бувають такі повідомлення,що дійсно всерівно,що лопатою по голові.Добре,що видаляються в (мир иной) .І до звіра і птиці на яку ми полюємо в нас теж повинна бути повага як і між нами -мисливцями.
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Немного о картечи и ее убойности при охоте на гуся
"Любителям картечи:
гусь пробитый тремя картечинами навылет пролетел 300 метров и скрылся за кромкой леса невыдав ранения, хотя после выстрела я четко увидел, как повисла лапа и из крыла выбило 3 немаленьких пера. Дистанция стрельбы 35-40 метров. Подранка выдала гусыня, которая стала кружить за кромкой леса. Подранок был добран, при этом при приближении он поднялся на крыло и уверенно полетел, добит тройкой с расстояния 36-40 метров. Вскрытие показало - две картечины пробили брюшную полость по кишечнику и вышли со спины, одна из них задела лапу, отвис которой я и заметил. Третья картечина прошла между кистевыми косточками крыла, не сломав ни одну из них, она же и перышки постригла. Гусь сел не падая, а нормально приземлился, видимо рана в крыле мешала нормальному полету.
Но попадание в крыло - это случайность (1 см в сторону и его не было бы).
Вывод - даже попадание 3 картечин не по месту диаметром 5,6 мм не валят гуся на месте. Требуется большее количество пробоин.
Мой приятель который так же боготворит картечь остался очень сильно разочарован этим сезоном."
http://forum.guns.ru/forummessage/11/124422-16.html
 
Зверху