Используете ли Вы на охоте манки?

Gutsul;10479 сказав(ла):
Хочу навчитись манити самця косулі. Підкажіть як і чим в кого є практика. Наперед дякую.
Вот ссылка на фильм http://torrentszona.com/torrent/Nordik_Roe/details.php?returnto=/mytorrents.php&id=10986
Обучение манку на косулю, сами манки можно купить в Украине, есть официальный представитель. Там же есть фильм про Нордик Предатор
 

Роман Мельниченко

ветеран форуму
надійна команда
Перелопатив весь інтернет і знайшов тільки один магазин в м.Львів в якому можна купити манок на козу. Підскажіть ще якісь магазини в Україні які мають в продажі манки на козу. Доречі на російських сайтах дуже велика пропозиція манків іменно на козу.
 

ZUGAN 79

Слідопит
Gutsul;24787 сказав(ла):
Підскажіть ще якісь магазини в Україні які мають в продажі манки на козу
Я себе купил в нашем раенном охот магазине,и в Смеле видел,деревянные,наверное Российские,точно не помню,но помоему 30 грн,звучание более-менее реалистичное (правда у меня полное отсудствие слуха,но все равно похоже).С ув.
 

Роман Мельниченко

ветеран форуму
надійна команда
Сьогодні отримав манок BUTTOLO , купив у магазині АРСЕНАЛ м.Львів, переслали по "Нова Пошта". Ціна 350грн. Чекаю періоду гону і буду манити козликів. Всім ніпуху.
 

lukscom

Мисливець
На качку маю Buck Gardner Double Nasty II Duck Call . Тренуюся поки що ;) та збираю гроші на чучела
 

Роман Мельниченко

ветеран форуму
надійна команда
Манив одного дня три рази. Починав з 18.00. Перших два рази безрезультатно - просто вибрав невдале місце. Третій раз вибрав молоду посадку в глибині масиву, манив з 19.15 після двох заходів зійшов з місця і відійшов на 50м. вбік і поманив ще раз ,на мене зразу вибіг козлик на 40м. ,ще раз поманив - і він підбіг на 12-15м. розвернувся ,загавкав і втік, потім я його бачив ще два рази. До цього я ніколи не манив, не бачив як це роблять інші і ніхто мене не вчив, але я бачив як поводяться кози в дикій природі. Манок реально працює. Всім ніпуху.
 

shtan

Слідопит
Польэуюсь германскими пластиковыми на утку и гуся,и самопальным из дерева на лису.
 

BARSS

Новачок
ДЛя меня охота с манками это высший пилотаж. Поэтому начал собирать арсенал из манков. Заказал на кабеласе Дабл Нести2.Через пару недель приедет. Потренируюсь на соседях.
 
kleshenko;3159 сказав(ла):
На утиной охоте, использую деревянный.

Вот у меня такой вопрос по поводу электронного манка.
На охоте использование такого манка запрещена и противозаконна, а если этот девайс используется для фотоохоты, будут ли действия фотоохотника противозаконными?
Так, манити птахів під час токування, оленячих під час риковиська,...
заборонено.

Закон України Про тваринний світ
Стаття 11. Загальне використання тваринного світу.
Під час здійснення загального використання тваринного світу забороняється ... погіршення умов їх розмноження.
 

Арго

S-Moderator
Команда форуму
отрыщъ;28443 сказав(ла):
Так, манити птахів під час токування, оленячих під час риковиська,...
заборонено
А при чому тут час токування і час риковиська,коли людина конкретно питає про використання електронних манків під час фотополювання ВЗАГАЛІ,а ст.11 Закону "Про тваринний світ" забороняє діяння людини які впливають на погіршення умов розмноження тварин(токування і рикування можна умовно віднести до часу розмноження)лише в цей період,а отже умовно викорисатння манків забороняється лише в ці періоди,і все!!! Непотрібно розглядати питання лише в одному руслі і однобоко,а якщо ви не можете чітко проаналізовувати деякі моменти з юридичним ухилом не беріться до них,юриспруденція-мати конкретності і всілякі неточності в її трактуванні,або розгляд її з однобоким ухилом недопустимо!!
 
"... погіршення умов їх розмноження."

Роз"яснюю, що це таке.

Процес розмноження починається з початком пошуку тварин собі пари.

То, якщо я прийшов з своїм(будь-яким) манком в угіддя, і почав відтворювати шлюбні звуки цих тварин...

Самці чи самки біжать, летять, стрибають не туди куди треба.

Що я роблю?

Я порушую природній процес розмноження!

Умови для створення пар спотворені мною.

Деякі пари можуть не відбутись.

Ось, що мається на увазі в ст.11 Закону Про тваринний світ.
 

СССС

Мисливець
отрыщъ;28499 сказав(ла):
Арго, я написав коли не можна застосовувати будь-яке маніння.
І нічого більше!
моє Вам вітання пане Отрищ та приємно Вас тут знову бачити в доброму гуморі.
щодо вашого поста - наскільки Вас розумію то ви вважаєте що не можна в період гону манити тварин! так? певно що так! тобто якщо далі розвивати та йти по вашій логіці, полювання саме той вид людської діяльності який порушує "процес розмноження" тварин, як наслідок таких думок, зеленого спрямування, випливає висновок - від полювання потрібно відмовитися, Отрищ Ви чого??? невже за термін бану в зелені перехрестилися
 

СССС

Мисливець
ось згідно дозволу(відстрілочні картки, ліцензії тощо) ви та і ми полюємо використовуючи манки (духові)відповідно та і в період гону самців відстрілюють підмінюючи манками, імітуючи звуки інших самців.
ви якщо маєте якісь інші переконання то ніхто вам не забороняє не використовувати манки, за виключенням манків в яких використовується електричний струм, які взагалі заборонено використовувати
 
Зверху