Калібрування металевих гільз.

Статус
Закрита.

Vova_Solovey

Новачок
Розкажіть будь-ласка яка процедура прогонки металевих гільз через калібровочне кільце. Як що забити гільзу молотком то як потім вибити? Дякую.
 

STANISLAV

Мисливець
Vova_Solovey;40243 сказав(ла):
Як що забити гільзу молотком то як потім вибити?
Hіяк,якщо у Вас роздуває гільзу після пострілу,то у Вас розбитий патроннік.Можна поміняти зброю або відати майстру(якщо рушниця цінна),а що догільзи,вона не годяща.з/п
 

Клещенко Д.М.

Мисливець
Vova_Solovey, не слушай его, он глупости говорит! Для латунных гильз есть специальные калибровочные кольца для латунных гильз по высоте 2 - 2,5 см. Они конусные, прогоняют с маслицем. Так что никого не слушай!
заказал у токаря калибровочное кольцо высотой 25мм, внутренний диаметр на 0,2мм меньше диаметра патронника своего ружья.
Да, не вдумай калибровать калибровкой для пластиковых и бумажных гильз.
 

Vova_Solovey

Новачок
Гільзи умене не дуе.Просто останні два роки користуюсь тільки металевими і задався питанням калібровки. Тепер мені усе яснно.Дякую.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Тезко, якщо патронник нормальний за геометрією, то після пострілу гільза сама буде "прокалібрована" ним.
Якщо ж гільза не входить до патронника до пострілу, то краще прокалібрувати. Але якщо папкові та пластикові гільзі калібрують після спорядження, то металеві - до того, як заб'ють до неї капсуль. Гільзу проганяють через калібрувальне кільце (див. пост № 3), вибити назад гільзу можна навойником (вибач, українською не знаю його назви), встановивши його у гільзу, та стукаючи по ньому молотком. І лише після кабібрування - споряджають, починаючи з вставляння капсуля.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Якщо навойник нормальний (чітко перпендикулярно обрізаний), то все буде гаразд: він вже пройшов через калібр, тому назад буде висуватися з меншими зусиллями,
Але, якщо гільза дуже сильно роздута, то треба робити два калібрувальних кільця, одна трошки побільше діаметром для попереднього звуження гільзи, а друге - вже таке, що підганяє гільзу під твій патронник.
До речі, я для паперових та пластикових гільз робив два калібрувальних кільця: спочатку ширшим проганяв, потім - меншим. Легше проганяти, хоча й два рази.
 

слон

ветеран форуму
надійна команда
Коментарии: Перед калибровкой оботрите гилизы тряпочкой слегка смоченой маслом. Обратите внимание, выколодка имеет конусность и проточку под капсульное гнездо.
На фото: ловкость слонячих рук и никакого мошеничества!
 

Вкладення

4580dry

ветеран форуму
надійна команда
V S купіть в магазині, калібровочне, кільце, і все, калібрувати можна сам раніше калібрував, получається нормально.
 

B.OKS.79@mail.ru

Новачок
Здравствуйте, меня зовут Оксана.Мой папа Шибенюк Анатолий Данилович.По-моему они являються родственниками с Виктором Шибенюком(двоюродные братья)Очень хотелось-бы с ним как-нибудь связаться,Вы не могли бы помочь.Спасибо.Буду очень ждать ответа.Папа тоже будет очень рад.
 
Статус
Закрита.
Зверху