Коптильня для риби

Тема у розділі 'Кухня', створена користувачем Яремко А.А., 6 кві 2013.

reloader
  1. Яремко А.А.

    Яремко А.А. Модератор Команда форуму

    Зробити коптильню просто, для цього необхідно знайти звичайний медицинський стерелізатор, або бікс для бинтів. Знайти стерелізатор чи бікс достатньо легко на барахолках чи в районні поліклініці домовившись з медсестрою (в моєму випадку так і було за 50 гривень)
    З стерелізатора потрібно познімати всі резинові та пластмасові деталі і внутрішні перегородки,так щоб середина стерелізатоа була повністю пуста, зробити решітку на яку ми будемо класти рибу!
    Якщо в стерелізаторі є великі отвори (як було в моєму впадку) їх потрібно закрити або зробити меншими! якщо буде завеликий доступ кисню то стружка загориться!Наша коптильня майже готова залишилось зловити рибку та випробувати її.
    Як на мене для гарячого копчення саме краще підходить хижа риба! Рибу чистимо і добре посипаємо камяною сіллю та чорним перцем і залишаємо на 2 години. (Солі потрібно давати багато оскільки часу в нас багато немає і потрібно щоб риба просолилась добре). А тепер потрібно зайнятись стружкою,дерво підходить для копчення різне від вільхи до фруктових дерев можна навіть додати тонкі гілочки чорної смородини чи лаврового листа. На дно кладемо харчову фольгу (щоб жир який буде стікати було легше зібрати) зверху закладамо заготовлену стружку та кладемо сітку!Рибу котра вже добре засолилась потрібно очистити від зайвої солі та залшити її на вітрі щоб вона підсохла! Можна також додати приправ для риби за смаком (не бійтесь експерементувати) Після того заложуємо рибку на сітку Закриваємо зверху щільно кришкою та ставимо на маленький вогонь на 1год. Обережно після того як знімите коптилку з вогнища кришку зразу невідкивайте від різкого попадання кисню стружка може загорітись і всі ваші старання підуть коту під хвіст!!!

    Після того як коптильня остигла відкриваємо кришку. На природі копчена власними руками рибка з холодним пивом йде на 5+
     

    Вкладення:

    boroda1977 подобається це.
  2. Safari
  3. Drat2

    Drat2 Мисливець

    добавте в опилки две столовые ложки сахара и цвет станет золотистым (хотя и так слюни бегут)
     
  4. Яремко А.А.

    Яремко А.А. Модератор Команда форуму

    Я добиваюсь золотистості другим способом змазую рибку кукурудзяною олією!

    П.С.
    Ну і саме головне до рибкі кухоль Львівського пива! =)
     
  5. Роман Мельниченко

    Роман Мельниченко ветеран форуму надійна команда

    І потрібно прослідкувати щоб на гілочках і опілках не було моху або грибків, тому що вони дають сильну гіркоту рибі.
     
  6. Drat2

    Drat2 Мисливець

    апотом ето всё ПИВОМ ПИВОМ ПИВОМ!
     
    PomaH подобається це.
  7. Яремко А.А.

    Яремко А.А. Модератор Команда форуму

    Дуже класна коптилка в нього моя мрія! 50$ зовсім недорого!
     
  8. kaxan1970

    kaxan1970 Мисливець

    Вот такая у меня СССР коптильня. В лодке мало места занемает и в рюкзаке можно носить. Копчу от сала до рыбы.На ольховой струшке.25минут и готово))) Приятного Аппетита!!!коптильня.
     

    Вкладення:

  9. 1gena73

    1gena73 ветеран форуму надійна команда

    Чому 50$? Така 380 грн.
    www.koptim.com.ua
     
  10. bmwersia

    bmwersia Мисливець

    )))
    я эту уже прошел...)))
    следующий этап-коптилка холодного копчения.
    покурил интернет и решил забацать..
    собрал первый дымогенератор--неудача,собрал второй-уже чтото но всеравно не то,сегодня малость переделал второй,вроде работает,подчеревок маринуется,послезавтра в планах поехать половить леща и закоптить его холодным копчением..
    ошибки которые я прошел..
    1)мариновать надо не жалея времени,потом вымачивать...
    2)обязательно не менее суток-проветривать..
    3)дубовые опилки мне не понравились,ищу ольху..
    не претендую на достоверность и правильность,просто-вывод для себя.
     
  11. Яремко А.А.

    Яремко А.А. Модератор Команда форуму

    Все правильно димогенератор доволі не проста річ! Я десь в закладках мав як мужик димогенератор зробив з відра і насосу для акваріумних рибок! А для місця закладки мяса використав старий холодильник звичайно дивиться ця справа не естетично але Я думаю що естетичність на смакоту мяса не впливає а це саме головне! Пориюсь в закладках можливо знайду!
     
  12. Яремко А.А.

    Яремко А.А. Модератор Команда форуму

    Найшов!
     
  13. bmwersia

    bmwersia Мисливець

    я чуток по более ровной дороге пошел.
    купил лес.сбил шкаф,прикрутил градусник,сделал дымарь..
    и сам дымогенератор аналог...
     
  14. Яремко А.А.

    Яремко А.А. Модератор Команда форуму

    Я тільки не можу зрозуміти справу з трубкою яка в середині? Її детально не описали =(... Вона в собі отвори має по прикладу "глушника" і через ці отвори захоплює дим? Зробіть лікбез!
     
  15. bmwersia

    bmwersia Мисливець

    трубку(на видео это пружина)устанавливают для облегчения подьема дыма с низу дымогенератора,опилки бываю разных фракций,как мелкие так и более крупнее--щепа.мелкие опилки перекрывают возможность подьема дыма от места горения к верху,такой себе тоннель для дыма.
    если такой дымогенератор засыпать опилками на половину или чуть больше половины-то работает все исключительнно хорошо,если засыпать опилками полностью-то очень вероятно-что выгорит половина опилок,а вторая половина так и останица-зависнет несгоревшей,надо будет взьроживать переодически.
    от меры заполнения дымогенератора зависит и насыщеность дыма-половина заполненого дымогенератора-даст насыщеный хороший дым,полностью заполненый-намного редкий дымок.
    чтобы не появлялся конденсат я чуток приоткрываю вернюю крышку и все нормальнно..))
    p/s наловил тарани и леща,засолил,еще пару дней и леща в каптилку.
    первая проба холодного копчения-неудачна,вторая-вроде ничего,надеюсь на третью пробу копчения..))
     
  16. Яремко А.А.

    Яремко А.А. Модератор Команда форуму

    Як зробите скиньте фото!
     
  17. bmwersia

    bmwersia Мисливець

    вообщем коптил почти двое суток.точнее одни сутки.

    с часов 12 дня следил за коптилкой,в вечером-засыпал опилок и в домик,утром как положенно все затухало и выгорало..и снова по новой..
    теперь надо,чтобы рыбка чуток проветрилась на воздухе...
    p/s сальца копченого уж больно захотелось,поэтому и достал рыбку и подкинул в коптилку 2маленьких кусочка прослоечки,завтра должна созреть..))
     
  18. bmwersia

    bmwersia Мисливець

  19. kapitan-sa

    kapitan-sa Слідопит

    Толя, вкусно выглядит,респект.
     
  20. Entgody

    Entgody Новачок

    Незнаю який гриль вибрати , саморобний робити нема ні часу ні бажання, весна на носі скоро сезон. доллар тисне. до 5000
     
  21. Яковлев В.А.

    Яковлев В.А. Moderator Команда форуму

    У свій час замовив одному майстру з металевих справ. Зробив за півдня із 4 стінок з металу 2 мм завтовшки. Дві стінки (довші) - бокові, на них по дві загострені "ноги", що складаються на гвинтах (для кращого вкладання до колишнього кейсу), та дві торцеві (коротші), які мали по два шпиньки, що з'єднувалися із іншими стінками (всі стінки маги загин десь 2... 3 см. Розмір землі для вогнища накривався десь 40 х 30 см, заввишки стінки бокові десь 19 см, торцеві - на два см менше, щоб був продув із торців, при необхідності їх засипав землею.
    Зранку замовив, після обіду забрав.
    На бокових стінках вирівнювалися вертикально ніжки-кілки, потім забивалися у грунт із таким розрахунком відстані між ними, щоб торцеві своїми шпиньками встромлялися у отвори на верхніх загинах бокових стінок.
    Сподіваюся, що зрозуміло ;)
     
    bmwersia подобається це.

Поділитися цією сторінкою

Графф