Коптіння дичини і не тільки!

Тема у розділі 'Кухня', створена користувачем ramin, 3 лис 2016.

  1. охотник70

    охотник70 Мисливець

    Доброго здоров'я! Колись товаришу дав після полювання зайця,і попросив закоптити.Получився дуже смачний,м'ясо коричневатого кольору,але трошки сухувате,на то вона і дичина.
     
    роман!!! подобається це.
  2. ramin

    ramin Мисливець

    Я теж пробував коптити один раз - чесно не сподобалося. Хоча судити однозначно з одного разу теж не правильно. В цьому процесі є багато нюансів. Як буде, то спробую ще раз. Відпишу, що з цього вийде.
     
  3. ramin

    ramin Мисливець

    Якщо все правильно зробити і зірки на нашому боці, то козулька виходить м"яка та соковита (губами їсти можна). Жаль не часто випадає її готувати:(
     
  4. NORD_10

    NORD_10 ветеран форуму надійна команда

    шпигувати салом треба, та перед коптіннм тримати в маринаді, а перед самим коптінням нагріти в маринаді до 90 градусів, та потримати 5 хв - м"ясо стане соковитіше, через те, що білки поверхневих м"язових волокон денатуруються і не випускають вологу.
     
    PetrenkoAO, сергей1975, Monya та ще 1-му подобається це.
  5. XXL

    XXL Снайпер

    Не выражайся:eek::)
     
    PetrenkoAO та сергей1975 подобається це.
  6. NORD_10

    NORD_10 ветеран форуму надійна команда

    на тобі!
    денатурація білка - фізико-хімічний процес послідовного руйнування структури білка бід дією хімічний чи фізичних чинників, на певній стадії процес зворотній, далі - ні! :p
     
    PetrenkoAO, сергей1975, роман!!! та ще 1-му подобається це.
  7. сергей1975

    сергей1975 Слідопит

    Я нагреваю маринад до закипания и только потом туда мясо ( для описанного выше процесса холодное мясо в кипяток)
     
  8. kef

    kef Снайпер

    Все залежить від самої дичини її величини чи шматків...
    Маринування триває тоді три.п'ять днів....
    І чим довше триває процес коптіння тим кращий результат....
     
  9. NORD_10

    NORD_10 ветеран форуму надійна команда

    а ти не чув шо у сусідньому селі чоловік слиною вдавився? хто його витримає довше каптити ніж 3-4 години, і кожне ходить тобі в руки завиляє!
     
  10. kef

    kef Снайпер

    Я в цій справі дилетант я люблю лише пробу знімати....:D
     
  11. ramin

    ramin Мисливець

    Я гадаю, що це стосується холодного способу коптіння! Бо для гарячого "Що занадто, то не здраво"
     
    сергей1975 подобається це.
  12. Сергийко

    Сергийко Слідопит

    При копчении в коптилку под мясо подставить плоскую ёмкость(противень) с солью.Соль втянет излишнюю влагу и жир,что будет скапывать,не будет давать горечи и нехорошего привкусаВообще любой скапывающий жир с мяса,даже при приготовлении шашлыка, воспламеняется или тлеет,что не только очень вредно,но и испортит весь продукт.
    Уксус,по возможности,лучше заменять лимоном.
    К дичи можно при тушении добавить ложку мёда,это вместо сахара.
    Так же при тушениии добавлять любые ягоды,я добавляю вишню и алычу.
    Одна из основных тонкостей приготовления мяса,это маринад.Самый "подручный" маринад-обычный лук,натертый на терке плюс кислота(лимон,лайм,уксус)и соль и пряности.После маринада хоть туши,хоть копти,хоть вяль,хоть так кушай.
    Как дичь не приготовь-все будет аппетитно,главное специями тонкий вкус не перебить!
    Простая подручная коптилка у меня была из оцинкованого ведра,в неё решетка,на дно жменю опилок для копчения,сверху мешок и на газ.До сих пор в гараже коптит любое вареное мясо.
    Смачного!
     
  13. ramin

    ramin Мисливець

    Краще з чорного або нерж. металу. Оцинковка для холодних не харчових продуктів
     
  14. Вік71

    Вік71 Снайпер

    Готуемось до свят! Домашня ковбаска з яловичини та дикого кабана!
     

    Вкладення:

    LORDI, PetrenkoAO, 1gena73 та 8 іншим подобається це.
  15. Monya

    Monya ветеран форуму надійна команда

    Витя а что и как делал???
     
    сергей1975 подобається це.
  16. Mykola STARyy

    Mykola STARyy Снайпер

    А я тільки 8- то після обіду буду вдома, цього року свята бідненькі в мене.
    Зате з внучками тиждень побув.
     
    kef та PetrenkoAO подобається це.
  17. Monya

    Monya ветеран форуму надійна команда

    Я только что тоже все вынес в гараж,печеное мясо,колбасы несколько видов и сало:eek::eek::eek:.Описывать не буду так как готовила все это супруга:oops::oops::oops:.
     
    сергей1975 подобається це.
  18. Вік71

    Вік71 Снайпер

    Говядина i мясо кабана(50×50) нарiзаемо на тоненькi полоски,додаемо трошки меленого сала,сiль,перець,гiрчиця в городках,часник. Все добре перемiшуемо,додаемо одне яйце(на 3 кг мяса),столову ложку муки i трошки води.Залишаемо на нiч в холодному мiсцi!
     
    kef, Mykola STARyy, 1gena73 та ще 1-му подобається це.
  19. 1gena73

    1gena73 ветеран форуму надійна команда

    Глянул на ковбаску и морда лица у меня теперь примерно как у того лаверака на фото :D
     
    Monya, сергей1975, Вік71 та ще 1-му подобається це.
  20. kef

    kef Снайпер

    І це є головне в житті....
     

Поділитися цією сторінкою

Графф