Коптіння дичини і не тільки!

Тема у розділі 'Кухня', створена користувачем ramin, 3 лис 2016.

  1. охотник70

    охотник70 Мисливець

    Доброго здоров'я! Колись товаришу дав після полювання зайця,і попросив закоптити.Получився дуже смачний,м'ясо коричневатого кольору,але трошки сухувате,на то вона і дичина.
     
    роман!!! подобається це.
  2. ramin

    ramin Мисливець

    Я теж пробував коптити один раз - чесно не сподобалося. Хоча судити однозначно з одного разу теж не правильно. В цьому процесі є багато нюансів. Як буде, то спробую ще раз. Відпишу, що з цього вийде.
     
  3. ramin

    ramin Мисливець

    Якщо все правильно зробити і зірки на нашому боці, то козулька виходить м"яка та соковита (губами їсти можна). Жаль не часто випадає її готувати:(
     
  4. NORD_10

    NORD_10 ветеран форуму надійна команда

    шпигувати салом треба, та перед коптіннм тримати в маринаді, а перед самим коптінням нагріти в маринаді до 90 градусів, та потримати 5 хв - м"ясо стане соковитіше, через те, що білки поверхневих м"язових волокон денатуруються і не випускають вологу.
     
    сергей1975, Monya та роман!!! подобається це.
  5. XXL

    XXL Снайпер

    Не выражайся:eek::)
     
    сергей1975 подобається це.
  6. NORD_10

    NORD_10 ветеран форуму надійна команда

    на тобі!
    денатурація білка - фізико-хімічний процес послідовного руйнування структури білка бід дією хімічний чи фізичних чинників, на певній стадії процес зворотній, далі - ні! :p
     
    сергей1975, роман!!! та XXL подобається це.
  7. сергей1975

    сергей1975 Мисливець

    Я нагреваю маринад до закипания и только потом туда мясо ( для описанного выше процесса холодное мясо в кипяток)
     
  8. kef

    kef Снайпер

    Все залежить від самої дичини її величини чи шматків...
    Маринування триває тоді три.п'ять днів....
    І чим довше триває процес коптіння тим кращий результат....
     
  9. NORD_10

    NORD_10 ветеран форуму надійна команда

    а ти не чув шо у сусідньому селі чоловік слиною вдавився? хто його витримає довше каптити ніж 3-4 години, і кожне ходить тобі в руки завиляє!
     
  10. kef

    kef Снайпер

    Я в цій справі дилетант я люблю лише пробу знімати....:D
     

Поділитися цією сторінкою

Графф