Короткие гильзы!?

Юрий ficus

Новачок
Здравствуйте, уважаемые форумчане. На днях перебирал свои старые запасы и нашел с десяток гильз, явно с меньшей высотой, нежели новые (70 мм). Не знаю на сколько, но примерно до 1см, а может и больше, разницы. Подскажите, годятся ли такие гильзы для патронника 70 мм в случае повторного снаряжения? Всем спасибо.
 

Androsh

Слідопит
Сам я неоднократно перезаряжал гильзы, короче до 1 см, у которых обрезалась верхняя часть из-за трещин по причине закрытия звездой. Более короткие гильзы закрывались закруткой. Возможно, необходимо более низкий п/к использовать. Никакой разницы при стрельбе не заметил. Ружье - помпа с патронником 76 мм. Ко всему - имхо.
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Здравствуйте, уважаемые форумчане. На днях перебирал свои старые запасы и нашел с десяток гильз, явно с меньшей высотой, нежели новые (70 мм). Не знаю на сколько, но примерно до 1см, а может и больше, разницы. Подскажите, годятся ли такие гильзы для патронника 70 мм в случае повторного снаряжения? Всем спасибо.
Правило одно ( и единственное): короче патронника гильзы применять - однозначно можно, длиннее патронника - категорически нельзя.
Сложилось мнение, что при длине гильзы патрона, боле короткой, чем патронник, несколько ухудшается кучность ружья. Но насколько - точно не известно. Также не встречал, до какой минимальной длины гильзы можно применять в патроннике 70 мм. Но в Вашем случае - без проблем. Считаю, что и стрельба 65 мм патронами из ружья с патронником 70 мм вполне допустима( при крайней необходимости).
Ведь стреляют же многие из ружей с 76 мм патронниками стандартными 70мм патронами и к разгару патронников это не приводит. Может при интенсивной стрельбе. Да и то - под вопросом.
 
Останнє редагування:

Trigal

Снайпер
Собрал у себя по заначкам кучу стреляных гильз, купил тут на форуме триммер для гильз, обрезал все гильзы с замятыми и потрескавшимися краями до 65мм, всю охоту на голубя ими стрелял из МЦ 21-12 и ИЖ-54. Все ок, от ружей и голубей жалоб не поступало ))
 

okhorly

Слідопит
Во времена совкового дефицита облезал папку до тех пор пока влезал в гильзу порох, дробь и один пыж между ними. Качка билась и фазан.
 

Stanislav Fursa

Снайпер
Навіть скажу Вам більше, я спілкувався особисто з директором виробництва фірми ТАХО, Тетяной Велеріївной.
І так же, я задавав питання про патронник, чи можна короткими гільзами стріляти з длінних патронников, чи не впливає на бій стрільби патронами 70 мм з патронника 76мм. Або стрільба патронами 65 мм з патронника 70 мм. Мол, чи не буде прориву газів іменно в цьому проміжку 5 мм від краю гільзи до входа ствола при стрільбі патроном 65 мм з патронника 70 мм, або при стрільбі патроном 70 мм з патронника 76 мм.
І мені дуже гарну і чітку відповідь дав сам Валерій Ходус, деректор фірми ТАХО.
Сказав, що навіть це аж ніяк не впливає на якість пострілу, навіть можна сміло стріляти патроном 65 мм, 67.5 мм, 70 мм і 76 мм з патронника 89 мм і це не впливає на якість.
Да, важко повірити, але він говорив, що ТАХОвці на Міжнародній конвеціїї (десь за кордоном), це іспитувалось і перевірялось мільйон разів, відстрілювались і це на якість пострілу не впливає + сам постріл теж абсолютно безпечний. Так-як, все одно пиж розіжме і розіжметься у патроннику і плавно зайде у ствол.
Головне не стріляти патроном длінніше за патронник.
І ще що цікаво, що прорив газу не буває, буває тільки тоді, коли тріскається обтюратор і гази заходять у амортизатор, але там контейнер, а контейнер знизу теж як би пластикова прокладка і гази через дріб, не пропустить аж ніяк! На войлочних теж не пройде газ, знизу буде пороховий обтюратор або прокладка 3-5 мм.

П.С. Хто не вірить, або кому просто цікаво, я можу скинути запис розмови Вам на електронну пошту.
 

Stanislav Fursa

Снайпер
У мене двоюрідний дядя, з Ata Arms (76 мм патронник) стріляв уток ТАХО "Приктика", а там гільза 65мм чи 67.5 мм, качка падала, нічого такого не було.
Я стріляв з ТОЗ-34, ТАХО "Діаболо" гільза теж була 65 мм (це зараз уже в 70 мм заряжають) теж кучно і точно влупило)
 
Останнє редагування:

Hamitich

Новачок
Когда я купил фроловку, то с ней было немало гильз размером 60 мм., в том числе и латунных. Народное творчество, но иные из-за магазина Моси не лезли. Потом стрелял этими гильзами из ружья с патронником 70мм. Никаких проблем не заметил.
 

PirotehniK

ветеран форуму
надійна команда
Це як що вірити цифрам то получається наступне.. споряджений патрон на фото має 54.4мм+11мм зірочка і того 55.5мм гільза??? А це майже 14.5мм до 70м... то я так розумію Ви гільзу підрізали????
54.4+11мм = 65,4мм
 

Bekas7

Мисливець
Прошу вибачення.... точно 65.4...
Шось система дала збій
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
козаки, я вже писав, на патронник 70 мм, який по факту є 70,2 мм, йдуть гільзи 70,0 мм, також є гільзи 67,5 мм, всі ці допуски як у гільзах та і в патроннику робляться для того, що під час пострілу дульце гільзи нагрівається і ніби протягується - стає довшим, щоб нічого не трапилось (хоча то просто перестраховка виробника рушниці) то роблять такі речі.
по 76 мм патроннику - мав 2 рушниці з таким патронником і жодного разу не стрельнув патроном 76 мм, тільки 70 мм нічого страшного не помічено з 2006 року
 

Volanat

Мисливець
В этом сезоне наблюдал такую картину: товарищ пользуется НЕО-12 исключительно на магазинных патронах, кроме охоты на перепела (не накупишся), б/у гильзу от звезды режет триммером до "ровного" и закатывает под закрутку, выходит патрончик мм50, работает все на отлично и в качестве бонуса - 8шт в магазине.
 
Зверху