Кулі для тоз 63

mrjura

Мисливець
Вітаю, підскажіть будь-ласка , які кулі можна використовувати для стрільби з тоз 63.
 

Вкладення

kolesnyk_2007

ветеран форуму
надійна команда
Всі ті які проходять через ствол і не застряхають
 

mrjura

Мисливець
Всі ті які проходять через ствол і не застряхають
Річ у тім,що бренке, мейєра і навідь пчп з трьома шарами в контейнері, вільно не проходять. Досвіду стрільби кулею немає, нехочеться нашкодити рушніці. Дякую.
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Вітаю, підскажіть будь-ласка , які кулі можна використовувати для стрільби з тоз 63.
заміряй які звуження на виході. в правий можна й каліберну 16 к. якщо звуження не більше 0,5. в лівий - підкаліберну - 20к. "3 шара" стріляй тільки з правого. а взагалі пристріляй і пробуй знайти штук 30-50 Полева-6 (Кіровського заводу) пристріляй та матимеш на 20 років боєзапас
 

BORWAND

Мисливець
Полева-6 в правий ствол а Полева-3 в лівий стол. Пристріляй та матимеш результат.
 

mrjura

Мисливець
десь 0,7 мм

десь 0,9 мм уже би каліберну не радив
а там як сам захочеш
Значить, я правильно зрозумів, що моїй рушниці не можна використовувати магазину YAF slug (бренке) тим більше на гільзі написано max 1050bar, а також мейэра, хоч розміри з гранями 16.5 мм. Залишається підкаліберні ПЧП-16, та три шари які за рахунок пластикового контейнера неповині зашкодити. Дякую.
 

1gena73

ветеран форуму
надійна команда
Пластиковый контейнер чок не разрушит однозначно (3 шара). Пуля Маера (турбинка) всю жизнь считалась "не опасной" пулей для чоков. С получека 100% стрелять можно, ребра сомнутся безболезненно для ствола. Тоже касается и пуль Бренекке (советского периода), насколько я понял - примерно таже история и с пулей YAF - с получека стрелять можно. Кучность - вопрос другой, для пуль нужен цилиндр и тогда будет кучность. Но у советских ружей в основном стандартные дульные сужения (чок-получок) и до сих пор с них успешно стреляют пулями косуль и кабанов. И когда еще о пуле Полева не знал еще сам Полев, успешно стреляли "турбинками" Маера и Бренекке. Были Вятка, Спутник, редкие в те времена Диаболо, но мой отец и его товарищи пользовались в основном этими двумя пулями ввиду их доступности. Ружья стреляют и по сей день, хотя мой отец взял кабанов больше, чем я их вообще просто видел за всю свою охотничью практику вообще (если кто помнит - плановые торговые отстрелы или как-то так это называлось в те времена). Все конечно ИМХО и решение принимать самому хозяину ружья.
 

1gena73

ветеран форуму
надійна команда
А вообще если кто хочет стрелять пулями, поступает примерно так:
http://www.uoor.com.ua/forum/index.php?threads/ПРОДАМ-ДРОБЬ-и-ПУЛИ.15227/page-19
видео пост № 364
Кстати, обратите внимание что произошло после стрельбу пулями ПЧП или как там правильно (в конце видео). Но по-моему - слишком большой заряд пороха для пули.
 

mrjura

Мисливець
Вітаю.
Сьогодні відстріляв кулю три шари. Патрон робив сам, в пластикову гільзу виробництва ссср, капсуль жевело, порох нобель d-20, 1,3 грама картона прокладка, контейнер з 3 шарами, ручна закрутка. Відстріл з З5 метрів , рушниця тоз 63, получок. При постілі відмічається вихід полум'я з рушниці, в мішень попадає один шар. Рушниця відкрилась з натягом, трохи роздуло гільзу, добре що не наробив біди. Питання , що не так: мабуть треба використовувати меншу наважку пороху d-20, чи можливо замінити на Крук, а також закривати зірочкою замість закрутки.
Хочу також в даній темі спитати. В пошуках свого набою для даної рушниці , паралельно спорядив в папкову гільзу, капсуль жевело, порох нобель d-20, картона прокладка, три войлочні пижі, картона рокладка, дріб номер три, 28 грама, картона прокладка, закрутка. Постріл сподобався , різкий , мягче в порівнянні з магазиними ріо мабуть і за пороху, але кучність на жаль погана. Допоможіть з порадою як правильно спорядити патрон в пластикову гільзу. Дякую.
 

Вкладення

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Сьогодні відстріляв кулю три шари.
є цікава річ, сам стріляю таким снарядом з 12 калібру, але ось що, шари то пройдуть, але там товстий контейнер. який туго входить в гільзу, а ще гірше веде себе в перехідному конусі з патронника. розвивається надлишковий тиск, звідси і віддача.
При постілі відмічається вихід полум'я з рушниці
порох догарав ще в повітрі, якщо стріляли вечором, то полум"я видно буде завжди.
Відстріл з З5 метрів , рушниця тоз 63, получок.
а Ви впевнені, що Ваш получок є справді 0,5? ТОЗ-63 випускались паралельно з ТОЗ-25, які мали сильніші звуження від задекларованих 0,5 та 1,0 мм
Рушниця відкрилась з натягом, трохи роздуло гільзу, добре що не наробив біди.
яка наважка Д-20 на 16 калібр та яку на яку масу снаряда розрахована?
я стріляю Круком з 12 калібру. наважку роблю 2,1 г при задекларованій 2,3 на 35 г дробу. тільки на порох кладу обтюратор.
в мішень попадає один шар
в спорядженому патроні шарики не бовтаються? бо таке часто спостерігається в 3 шара заводського виротовлення, такими товариш в туалет дерев"яний не попав з 35 м.
але Ваша причина в надмірній наважці пороху і, можливо, в посилених звуженнях.
ПС: стріляйте підкаліберними кулями і буде Вам щастя!
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Питання , що не так: мабуть треба використовувати меншу наважку пороху d-20, чи можливо замінити на Крук, а також закривати зірочкою замість закрутки.
як ще будеш експерементувати, то залиш адресу, я тобі доброго дроту вишлю:D;)
 

Грищенко

Снайпер
Рушниця відкрилась з натягом, трохи роздуло гільзу, добре що не наробив біди. Питання , що не так
Где амортизация???
картона прокладка, контейнер з 3 шарами,
мабуть треба використовувати меншу наважку пороху d-20
Нормальная навеска Д-20 в 16к около 1,28-1,30 гр на 26 гр дроби(670 bars).Вы вместо 26 гр дроби впендюрили пулю в 29 гр
http://kozaki.com.ua/catalogue/snaryajenie-patronov/puli/zarjad-tri-shara-16-k-10-sht
без амортизации и удивленно спрашиваете шо не такo_O.Даже на козаковском сайте указано,что на Соколе на картонной прокладке навеска пороха на 0,1 гр меньше таковой в дробовом заряде с равным весом.Что тогда говорить за Д-20,который не любит перегруз по снаряду.Кстати,-вот описание заводской двоюродной сестры "три шара",-Тахо Трио
http://www.uahunter.com.ua/forum/pulya-taho-trio-t10788.html
 

1gena73

ветеран форуму
надійна команда
а Ви не думали як та куди вона полетить без ребер? без ребер Майєра просто шматок свинцю!
Ребра на пулях Майера, Бреннеке и других подобного типа служат как направляющие в стволе, для стабилизации, не более. Пули, выпущенные из гладкого ствола, не закручиваются как из нарезного. Поперечные пояски на пулях обычно служат для сверловки типа парадокс, пуля поясками проходит по нарезам, вот там по типу как в нарезном происходит закручивание. Ничего не понял из поста. Все пули, выпущенные из гладкого ствола - "шматок свинцю". Не силен в баллистике, но со школьного возраста читал и помню, что пуля из гладкоствола не крутится.
 

1gena73

ветеран форуму
надійна команда
Пуля Маера в народе называлась "турбинка", но отнюдь не от того, что в полете она закручивается как турбина за счет наружных и внутренних ребер. Летит она прямо как обычный "шматок свинцю".
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Пуля Маера в народе называлась "турбинка", но отнюдь не от того, что в полете она закручивается как турбина за счет наружных и внутренних ребер. Летит она прямо как обычный "шматок свинцю".
но со школьного возраста читал и помню, что пуля из гладкоствола не крутится
конче необхыдно перечитати саме про маєра
 
Зверху