Наказание за хранение оружия вместе с патронами в сейфе...

CheshireCat

Мисливець
Ну ви ж бачите, що цей суддя не в стані зрозуміти написане.
Треба йому допомогти.

Найкраще допомогти йому зможуть адвокати, які вже собаку з'їли у цих справах.
 

Djek Vorobey

Новачок
Судья сказала что пункт 11 это общие правила хранения для всех! А на вопрос: « для кого тогда пункт 12?» посоветовала обратиться к юристам, консультаций она не даёт. Вот такие вот дела. Если бы штраф был больше, то может и стоило бы это все оспаривать, а так штраф оплачен, изъятое оружие полиция вернула. ТАК ЧТО ВОТ ТАКИЕ У НАС ЗАКОНЫ!
 

Djek Vorobey

Новачок
1. Уважно читаємо Інструкцію, затверджену наказом МВС № 622.
Дивимося в Інструкції розділ ІІ, главу 11:

"11. Зберігання, облік і використання зброї, основних частин зброї та бойових припасів до неї, пристроїв та патронів до них
11.1. Вогнепальна, пневматична, холодна зброя та бойові припаси до зброї, пристрої та патрони до них, придбані підприємствами, установами, організаціями з метою, зазначеною в пункті 9.1 глави 9 цього розділу, належать до відомчої. Забороняється використовувати їх не за призначенням, з метою, не передбаченою установчими документами (положеннями), статутними завданнями, передавати іншим особам, продавати, зберігати у місцях проживання працівників, за винятком випадків, передбачених у пунктах 11.15 та 11.16 цієї глави".
Подивимося назву глави 9 Інструкції:
"9. Придбання зброї, основних частин зброї і бойових припасів до неї міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади, підприємствами, установами, організаціями і суб'єктами господарювання".
Прочитаємо назву глави 10 Інструкції:
"10. Перевезення зброї і бойових припасів, основних частин зброї, пристроїв та патронів до них підприємствами, установами, організаціями та суб'єктами господарювання".
Якщо уважно прочитати майже всі пункти глави 11, то можна зрозуміти, що ця глава, скоріш за все, встановлює Зберігання, облік і використання зброї тощо саме відомчої зброї (придбаної підприємствами, установами, організаціями з метою, зазначеною в пункті 9.1 глави 9).
Тим більше, що глава 12 Інструкції чітко оговорює:

"12. Придбання, зберігання та носіння, перевезення мисливської вогнепальної нарізної і гладкоствольної зброї, бойових припасів до неї, основних частин зброї, пневматичної, охолощеної та холодної зброї, пристроїв та патронів до них громадянами".
Тобто, знову ж, скоріш за все, можна сказати о невмінні створювати нормативно-правові акти таким чином, щоб не було різного трактування.
Вирішити цю проблему можна, на мою думку, звернувшись до МВС України, яке, як автор Інструкції, повинно надати роз'яснення, що вони передбачали.
У пункті 12.12 ж сказано:

"12.12. Зброя, бойові припаси до неї, основні частини зброї, пристрої та патрони до них, що належать громадянам, мають зберігатися в металевих ящиках, сейфах, спеціально виготовлених для зберігання зброї, за місцем їх постійного проживання або в місцях тимчасового перебування власників (дачних будинках тощо), про що повідомляються органи поліції. При цьому зброя, пристрої мають бути в розрядженому стані."
Тобто, для зберігання зброї та бойових припасі, що належать громадянам, є виключно свої вимоги, визначені цією Інструкцією.
2. Із інформації, яку ви тут виклали, важко оцінити дії працівників поліції, які проводили перевірку та складали протокол. Наприклад, протокол складається у двох примірниках, один залишається поліції, другий під розпис передається особі, на яку він складався. Був другий примірник протоколу, надали його Вам? Якщо ні - це вже порушення!
Далі. Викликали Вас на розгляд справи до суду чи ні? Яким чином?

3. Чи були Ви присутні на розгляді справи? Якщо так, чому Ви не висловили свою думку таким чином, як ми тут змогли розібратися, та не висловили суду клопотання про те, щоб суд зробив запит до МВС, як до автора Інструкції, з проханням роз'яснити, як розглянути пункти 11.8 та 12.12 Інструкції? Або клопотали б перед суддею про відтермінування розгляду справи з метою надати Вам час самостійно звернутися до МВС за роз'ясненням.
Взагалі я впевнений. що у Вас є шанс на скасування постанови по справі.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Судья сказала что пункт 11 это общие правила хранения для всех! А на вопрос: « для кого тогда пункт 12?» посоветовала обратиться к юристам, консультаций она не даёт. Вот такие вот дела. Если бы штраф был больше, то может и стоило бы это все оспаривать, а так штраф оплачен, изъятое оружие полиция вернула. ТАК ЧТО ВОТ ТАКИЕ У НАС ЗАКОНЫ!
Один хрен: напиши запрос в МВД, пусть разъяснят, что и как. Если таки 11 глава - только для ведомственного оружия, то отдашь ответ своим разрешителям и судье - пусть знают, что по чем. И нам отпишешь - тоже станем умными!..
Заодно спроси у МВД, кто вернет тебе штраф и будут ли они вносить изменения в название главы 11 Инструкции. Или (при отрицательном ответе) пусть внесут изменения в главу 12 (хотя бы в п. 12.12).

Вопросов больше, чем ответов!..:(
 

Djek Vorobey

Новачок
Другий примірник протоколу надали. В суд викликали листом з повідомленням, все згідно закону. Про запит до МВС я не знав що таке можна зробити, я був впевнений в тому що суддя скасує адміністративну постанову
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Судья сказала что пункт 11 это общие правила хранения для всех! А на вопрос: « для кого тогда пункт 12?» посоветовала обратиться к юристам, консультаций она не даёт.
Вот тут и надо было ходатайствовать об отложении рассмотрения дела до получения разъяснения от МВД.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Другий примірник протоколу надали. В суд викликали листом з повідомленням, все згідно закону. Про запит до МВС я не знав що таке можна зробити, я був впевнений в тому що суддя скасує адміністративну постанову
У даному випадку суддя не скасував постанову, а тільки її виніс.
 
Останнє редагування:

Djek Vorobey

Новачок
Уданому випадку суддя не скасував постанову, а тільки її виніс.
Так все вірно, виніс! Але я її оплатив, щоб забрати зброю яка була вилучена! Навіть якщо зробити запит в МВС, то це займе якийсь час, а постанову можна оскаржити в 10 денний термін. Та з фінансової точки зору це не вигідно.
 

Djek Vorobey

Новачок
Якби я знав раніше, що можна зробити запит до МВС та відтермінувати засідання суду можливо так би і зробив, а так нехай все залишається як є. Надалі буду більш освідчений й в цьому питанні.
 

Visioner

Слідопит
Вот именно поэтому у меня нет звонка на калитке ;)
Правка краску кто то пошкябал, наверное участковый ноготками.
Но меня все время нет дома...........................................
 

валентин 65

Мисливець
Может хватит уже сопли размазывать?
Что бы что-то радикально изменилось - должно смениться как минимум пару поколений.
"Проснуться утром в другой стране" - это разве что в раше. Как крымчане.
Изменить психологию и менталитет целой нации "на раз-два" невозможно.
Но начинать когда-то надо было.
Делай правильно свою работу, живи по совести, воспитывай правильно своих детей - и всё получится.
Нашему поколению "жизнь в шоколаде" не светит, да и детям вряд ли. Но ради внуков и правнуков стоит помучиться.
ПС. в дальнейшую полемику вступать не буду: мне эти дебаты уже давно надоели, но я знаю точно только одно: у моих потомков больше шансов на нормальную жизнь, чем у потомков моего брата, живущего в Симферополе.
ППС. У меня крестник в полиции в Одессе служит. Да, есть еще над чем работать, есть косяки, людей катастрофически не хватает, работают на износ, но сегодняшняя полиция и полиция яныка - это, как говорят у нас в Одессе: "две большие разницы". И мне очень не приятно читать Ваши комментарии, в которых Вы (как минимум) не правы.
С Уважением...
 
Зверху