Не паліть траву!!!

север

ветеран форуму
надійна команда
Переконали,може ядійсно погано шукав? То що випалювати з осені?:eek:
Зачем?!
Трава и так вырастет.
А охотиться где осенью/зимой будете - на згарыщах?
Один, извините, дурак, у нас по осени болота выпалил-ходили мы весь сезон в брюках/куртках, вечно перемазанных сажей. Знаете, сколько "лестных" слов было отпущено в адрес этого поджигателя? А могли и лицо ведь побить...Оно Вам надо?
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Щоб не було весняного армагедону,осінню і звір підріс ,і птахи на крило стали.Просто , як:( по другому боротись?
Палите с осени, не палите, а приступ весенней шизофрении, у отдельных представителей человечества, все равно будет.
Руки чешутся у пироманов. И предрасудки, дебильные, в голове еще живут.
 

Leodr

Снайпер
Так может мы вопреки законодательства, и сами будем блюсти наши угодия , чтобы всякая нечисть ничего не палила, я думаю это будет эффективнее.! o_O
 

roz_koms

Слідопит
Тоже неоднократно приходилось поднимать косого на границе вызженой до тла земли с многолетними бурьянами (лежки были буквально в полуметре от выгоревшей части), но уходить заяц всегда предпочитал именно по траве.
 

Leodr

Снайпер
Vov-1 , ловить и бить морды на месте, чтобы другим повадно было, чтобы знали что "мисливці" могут и набьют. :mad:
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Vov-1 , ловить и бить морды на месте, чтобы другим повадно было, чтобы знали что "мисливці" могут и набьют. :mad:
Мыслывци то мыслывци, но у сельских людей ведь КАРОВЫ и пойди им расскажи что-то о природе, о зайчатах... Максимум- покрутят пальцем у виска: а, бальной на голову- делать не хрен, так по полям с палкой шляешься? Шел бы хазяйством заниматься, свиней развадить. Вам такие не встречались? Мне- на каждом шагу! Один с вилами зимой метров 20 гнался за нашей компанией, когда мы прижались к селу и прошли по окраине его аренды.
Не, морду бить- не поможет. Тем более, сейчас народ психически неуравновешен, в силу разных причин. События 9 Мая смотрели? Да и неизвестно, чем они еще закончатся. Нервы у всех уже на пределе. И мораль здесь не поможет, не тот у нас менталитет. Не европейский!:D
А вот если бы штрафонули пару таких пироманов тысяч на 5- 10, может тогда бы кое-кто и задумался.
так опять же- а кто их ловить будет?!
Или едет по трассе машина, остановилась на секунду, подпалили траву и вперед. Поймают?
 
Останнє редагування:

Vov-1

Зброяр
Vov-1 , ловить и бить морды на месте, чтобы другим повадно было, чтобы знали что "мисливці" могут и набьют. :mad:
Є в нас піроман з справкою основні підпали за ним, ну не друже людина з головою.Багато горить з необережності .Запалить дід чи баба бадилля на городі ,і пішло.Теж в морду.Хоча хватає і дебілів з сірниками.Весна не мисливський сезон в угіддях не ходиш, не вслідкуєш:(
 

Leodr

Снайпер
Ну, на законодательства у нас вообще забили, а то что народ напряжон, это да, штрафы наверное исправили бы ситуацию, но за этим должны следить экологи и рыбинспекция, а они проверяют охотников в сезон и рыбаков.
 

TOZ-34ER

ветеран форуму
надійна команда
Екологи бачать тільки коли Ви листя у себе в дворі палите. Приїдуть і напишуть штраф. А от коли гектари горять тоді нікого не знайдеш. От така біда у нас . Ще додам я знаю і мисливція які самі те роблять і на зауваження ще навпаки неадекватно реагують.
 

Leodr

Снайпер
Это не охотники, которые такое делают, лучше бы косы в руки взяли.
 

Vexass

Мисливець
Мужики! Тут одне робити:відразу викликати пожежників, а якщо спіймали палія - це зазвичай селянин який випалюе сухостій щоб якомога раніше скосити свіжу траву корові, то затримати його всіма можливо і способами і пожежників заставити викликати їхнього инспектора, який зобовязаний скласти адмінпротокол на палія. Складно, так, дуже складно. Легше просто дати люлів палію, але то не надійний рецепт.
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Ось такі клубочки все частіше почали з'являтися на наших городах а не в полі.
Спасибо за фото! Действительно, животные, которые раньше проживали вне зоны населенных пунктов, все чаще к ним прижимаются: и растительноядные, и хищные. Одна из причин, действительно, пожары и их последствия, вторая- безумное ( иного слова просто не подберу!) , чрезмерное и никем не контролируемое употребление всяческой химии с целью сбора максимального урожая сельхозкультур: мыши все на полях уже, извините, подохли от этого!
 
  • Like
Reactions: kef

kef

Зброяр
Розмовляв з трактористами одніє "великої фірми".Так ніхто толком пояснити неможе,що за хімія використовується і чийого виробника (країни).Тільки й чути -гірбициди,стимулятор зросту і.т.д.,А чи можна її використовувати неподалік населених пунктів-? Раніше в мене була пасіка,так всього 7 вуликів.Меду вистачало всім,і можна було ще і продати.А зараз все!Немає нічого,все згинуло .Бажання займатися є,але чи варто.І така проблема скрізь де безконтрольно поля обробляються ядо-хімікатами.І реальних превірок ніхто неробить ,тільки одні відписки,що порушень суттєвих невиявлено.Але чомусь коли приїзджають із столиці в "Червону калину",то подавай лише домашню птицю,яйця,сметану і.т.д.,
Так саме і з тваринами.Запитую,чи бачили зайців коли орють або дискують поле.Відповідають-так ,бачили .Коли їдеш трактором то підпускає близько і вискакає майже з під коліс.А куди відбігає-в бік., і що далі ?А дальше я небачу ,бо йде дисковий комплекс.От якби не сільські городи і яри,то вухатого вже давно занеслиб у "Червону книгуУкраїни".
 

LORDI

Новачок
Кодекс України про адміністративні правопорушення
Стаття 77-1. Самовільне випалювання рослинності або її залишків.

Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, -
тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Я особисто на початку цього року роздрукував положення вказаної статті та разом з колегами-мисливцями розклеїли в селах, де постійно полюємо. Потім почули, що наші замітки обговорювалися на сесіях сільських рад та давалися вказівки депутатам вести роз'яснювальну роботу серед населення.
На жаль, у нашій державі процвітає правовий нігілізм і більшість паліїв не задумуються, що порушують закон, а думка мисливців про шкоду для мисливських тварин їх не цікавить.
Висновок : якщо наша замітка зупинила хоча б одного палія, то це вже, на мою думку, велика справа.
 

Leodr

Снайпер
Это все так но контролирующие органы наверное тоже должны за этим следить, выезжать, а не сидеть в кабинетах.
 

LORDI

Новачок
Воно то так, але до кожного палія не приставиш поліцейського, пожежника чи екологічного інспектора.
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Воно то так, але до кожного палія не приставиш поліцейського, пожежника чи екологічного інспектора.
Не надо к каждому, надо, хотя бы, человек 100 по Украине привлечь по закону ( по полной программе- без откатов, условностей и т.д.) и дать процессу широкую огласку. Уверен - этого хватит!
 
Останнє редагування:
Зверху