Обробка дерева

karman

ветеран форуму
надійна команда
Если взять в спортзале гантель с рифленной накаткой и энное время позаниматься-это одно дело. А вот такого же веса другая гантель, с гладкой ручкой-это, как говорят в Одессе-две большие разницы. Она скользит, плывет и требует дополнительных усилий для удержания в правильном положении. Так и насечка в ружье, кроме художественного, эстетического удовольствия имеет еще и практическое значение, способствуя более ухватистому удержанию ружья, ИМХО. Да и просто приятно вскинуть ружье, ощущая, во многому благодаря именно насечке, монолитность комплекса стрелок/ружье. Насчет грязи- ухаживать за ружьем надо, вот и все. Во всяком случае насечка в моих ружьях грязью не забита.
У меня тоже ружья ухоженные, уж поверьте, а на одном полностью отсутствует насечка и не выскальзывает, и монолитность комплекса присутствует, и эстетическое удовольствие от прикосновения к дереву. Есть конечно одна особенность, кисти рук у меня не потеют.
 

woodcarver

Мисливець
Коли ложе виконано з дешевих матеріалів бук, береза, то насічка буде не довговічною, місце насічки сильніше впитує вологу, забивається брудом і починає сипатись. Часто таку насічку неможливо поновити при реставраціїї прикладу, тоді потрібно зрізати шар дерева, потім підтоновувати і т.д. Нарізати нову насічку на підуставших ложах також важко, дерево стає крихким або ворситься. Інша справа коли ложе зроблено з горіха відповідно витриманого а деколи щей твердого як камінь, тоді вона служить довго і вигляд відповідний. За свою чималеньку мисливську практику користувався зброєю і з насічками і без, особливої різниці не помітив, вважаю, що ложа з насічкою красивіша але несе лише естетичне навантаження. Значення має підгонка ложа під стрільця, особливо якщо це дробовик. З повагою.
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Про насечку я же написал - ИМХО, т.е. выразил сугубо личное мнение по этому поводу. И не более того как, а плохо это или хорошо- дело вкуса владельца оружия. Каждый подбирает вещи под себя. Тем более в таком ответственном и любимом деле, как Охота.
 

newgamar

Новачок
Доброго дня! Шановне товариство, підкажіть, що це за покриття, хочу поновити, але не знаю з чого почати. Дякую
иж12 039.jpg
 

newgamar

Новачок
Цевйо покрите так само, але все майже витерлось під рукою, і насічка псується.
 

Санёк82

Слідопит
Подскажите пожалуста полный состав скипидано восковой пропитки.Дайте ссылку на оригинальный рецепт.
 

greyder

Мисливець
Я використовую воск- 35%; живичний скіпідар - 60%; каніфоль - 5%;
 

ТАР

Снайпер

коли Вам принесуть фото з НЕТУ, покажіть ім, що є й такі фото. де щока є, але максимум заходить на 2/3 загальної ширини. думаю більшість погодиться.
Вот попробывал сделать, получилось или нет?
 

Вкладення

ТАР

Снайпер
Недошлифовано!.На днях планирую сдать " симсона" прошу жосткой критики! Что можно поправить? Разетку и тыльник делал сам " оригинала нет" , и вообще хоть одна традиция оружейного мира выдержана?
 

Вкладення

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Поставим вопрос по другому, топорище или весло?
чого Ви так. якраз дуже навіть, як на мене, гарне. врізання відмінне, "плюси" мінімальні, перехід в шийку схоже трохи на ІЖ-43. а як з відводом?
 

ТАР

Снайпер
чого Ви так. якраз дуже навіть, як на мене, гарне. врізання відмінне, "плюси" мінімальні, перехід в шийку фсхоже трохи на ІЖ-43. а як з відводом?
С отводами и уклонами вообще никаких проблем не было ставлю в уровень стволы натягиваю шнур по планке бросаю отвес, от вертикали размечаю пятку и носок. Все по таблице. Точьность до толщины линии карандаша. А по поводу перехода в шейку можно поподробнее? Получается от немца форма отошла?
 

Вкладення

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
А по поводу перехода в шейку можно поподробнее? Получается от немца форма отошла?
просто візуально більш подібна до затяжної шийки 43-го. це моє ІМХО і не більше. такі "затяжні шийки" були і у ІЖ-54. а от ІЖ-49 має ще класичні німецькі обриси, хоча й без щоки
DSCN2352.JPG

хоча все відносно. Ваш приклад певне під конкретного стрільця потужної статури, тому і виглядає ніби великий. я не знавець канонів а користувач, тому кажу як бачу і подобається чи ні. в даному випадку я би замовив дерево у Вас.
 
Зверху