Открытие на пушного зверя2018/19

Да никому в рай или обл УООРе не нужны ВЫ с Вашей отработкой... нужны живые деньги которые в кармане нужнее,
а акты про заготовку и выкладку этих самых кормов напишут...поверьте писать проще, чем заготавливать и выкладывать, писать ой как на много проще...
Что значит НЕ нужны ??!!! Нет у нас такой хрени!!! По мере сил отрабатываем. А сил не меряно. Если так подходить к вопросу... То скоро пи...ц будет УТМРу...
И так уже понять не можем ту же ценовую политику... По областям... районам... Карточки... Перо,пух.. Лицензии.. Понятно что есть ЧОХи. Но в УТМР почему так... ???!!!
 
Да говорят мол не морочь голову, то что ты сделаешь проверить нет возможности ну и наверное желания! На вопрос что вы сделали за мои деньги? Выпустили фазана километров в пятнадцати от нашего места охоты! Ну и кто охотиться в этих угодьях догадаться не сложно!!
А кто говорит ??? Егерь ???
 

hunter_i

Новачок
Зараз прийде Яковлев та за терновку як виї........ бо це незаконно це не етично це врозріз законодавству. А особисто від мене Вас с полем.
Хай пан Яковлев спершу відповість по правді, шо він думає з приводу нинішнього відношення мисливців до організації УТМР, а також керівництва УТМР до мисливців. Згадає як було раніше (років з 25 тому) і як зараз. І положивши руку на серце щиро відповісти - хто саме у тому винен?
А потім і поговоримо про етику та естетику полювання.
p.s. Дід мій розповідав, царство йому небесне, що раніше, щоб отримати відстрільні картки, треба було принести з пів десятка лапок хижих птахів. А про внесок грошей за трудоучасть і мови не було!!!
А ще - якого дідька після Нового Року щоб заполювати хижака, я повинен з'їздити в район по відстрілку за 30 грн., а потім прибитись до якогось мисливця, у якого є мисливські собаки! А в того мисливця ще повинен бути договір про відстріл хижаків. Який, до речі, дають не всім, а тим у кого є собаки певних порід - це норні породи та гончаки! І цей мисливець може з собою запросити товаришів, але не більше трьох! Якшо в тебе інші породи - то вибачай! От мені зрозуміло ще з лягавими породами (але не зовсім так), а от лайкуни??? Вони не звірові???
А хіба я не можу індивідуально полювати на хижака??? З нарізним наприклад???
P.S. Таке лайно коється тільки у нас в Васильківськім РТМР Дніпроперровської обл. чі така дурня по всій Україні???
 

hunter_i

Новачок
Я за реформу УТМР!
ПЕРВИННІ ОРГАНІЗАЦІЇ мають розпоряджатися угіддями на яких вони полюють. Обирати керівництво по ланкам чи бригадам. Обирати на певний строк головуючого та представників в район - пропорційно кількості мисливців на район.
Голова РТМР - оберається представниками на певний строк і не може бути переобраний на наступний термін!
Терміни полювання на певну дичину визначається РТМР, але в рамках Закону про полювання в відведений сезон та пропускної можливості угідь.
Гроші від продажу карток та обов'язкових внесків, після сплати аренди в Лісгосп та податку (так податку до казни!) лишаються в РТМР та розподіляються за призначеннями. Частина на зарплатню єгерям та керівницту, частина на власні потреби (ГММ, утримання та ремонт будівль), все інше - на відновлення фауни! Кожного року керівницто звітує перед представниками первинних организацій про освоєння коштів!
Тільки так буде у нас і дичина і порядок в угіддях.
Тільки так не буде ніколи, бо вельмишановний пан Яковлев ще зможе знайти себе в своїм районі, а от цей, ... шулер чи Шуляр, разом зі своєю свитою, себе там не побачить ніколи. І потоки дурних грошей зкінчаться!!!
 
Останнє редагування:

череп22

Мисливець
А хіба я не можу індивідуально полювати на хижака??? З нарізним наприклад???
Не питайте пустых иллюзий! Кто ж Вас выпустит самих в угодья в феврале, когда уже почти вся дичь пузатая, а тем более с нарезняком? Мож Вы коз беремчатых бить надумаете? Р.S Знаю многих: звониш- поехали на лису, собак побьем, ворон- в ответ: та ну нах, их же не едят, а шо я домой принесу? Жена не поймет, патроны денег стоят, бенин и т.д. Тут без егеря никак.... Менталитет...
 

kef

Зброяр
Ганяти звірину з гончаками в лютому ,то є не сама вдала пора.Листопад-грудень так. Для дичини і так спокій необхідний ,після тих місяців щедро засіяних свинцем.
Та і не думаю .що така вже критична ситуація з тим лисом. Принаймні у нас. А користі більше буде з норчаками та спец.групами мисливців а не масовим гоном усього живого. Бо якось дивно виглядає в звітах за лютий.Лисів ганяєм. стріляєм. А про іншу дичину і згадки немає.Особливо коли йде полювання з гончаками і великим колективом. Так чи інакше підніметься заєць.коза.кабан ....які вже мають цьогорічні виводки або вже "пузаті".
 

Просто охотник

Мисливець
Тоже сторонник того, что закрыли значит тишина. Ждите следующего сезона. Не такая уж действительно критическая ситуация с лисой, природа сама отрегулирует количество. Хотите сделать чтото полезное погоняйте браков.:)
 

Varjag229

Слідопит
У нас за участі єгерської служби та наближених осіб здійснюють з гончаками відстріл хижаків на закритих для полювання відтворювальних ділянках (у лісі).
Маю ягдів. В минулі роки, брав собаку, єгеря (колишнього норника - таксятника) і їхали з ним по норах.
Останні років три - тільки колективні "весілля" з гончаками, а всі норники за бортом.
Лис у нори в цьому сезоні пішов в середині січня.
Згоден з kef, що з гончаками зараз у лісі взагалі немає що робити.
 

Altay1972

Снайпер
...весенняя охота у людей была 28 дней календарных, а стала 28 дней охотничьих со 2й субботы марта по 2е воскресенье мая... чтобы каждый
желающий мог выехать и пострелять пролетных гусиков, (и пополнить казну на определенную сумму...)
Можно только позавидовать!!!
 

Volanat

Мисливець
Можно только позавидовать!!!
Основной посыл в этом анонсе изменений в правила охоты:
- упорядочить и упростить
- популяризация этого увлечения среди молодежи
- наказание, соразмерно нарушению.
А как Вам "никаких привилегий, каждый гражданин должен иметь возможность реализовать свое конституционное право на это древнейшее увлечение"?
А у нас млять, у жены надо бумажку подписать, шоб право на САМОЕ древнейшее получить.
 

Altay1972

Снайпер
Немного пощипали популяцию рыжих и мы...
Подтаявший и замороженый снег, несмотря на свою толщину, держит отлично...Никогда еще болота не давались так свободно, идешь как по асфальту, ну и соответственно результат...
20190223_093420.jpg
 
Немного пощипали популяцию рыжих и мы...
Подтаявший и замороженый снег, несмотря на свою толщину, держит отлично...Никогда еще болота не давались так свободно, идешь как по асфальту, ну и соответственно результат...
Переглянути вкладення 455102
Ооо... Результат!!! С Полем!!!
 

Dedushka

Снайпер
Немного пощипали популяцию рыжих и мы...
Подтаявший и замороженый снег, несмотря на свою толщину, держит отлично...Никогда еще болота не давались так свободно, идешь как по асфальту, ну и соответственно результат...
Переглянути вкладення 455102
Молодцы! Теперь зайца и куропаток на следующий сезон у вас на много больше будет.
 
Зверху