zmedik
Мисливець
ОкНикоим образом не хочу обидеть мастера и владельца, в ходе работы посмотрите, потом скажите как он показал себя.
ОкНикоим образом не хочу обидеть мастера и владельца, в ходе работы посмотрите, потом скажите как он показал себя.
А морой пробовали? Мне очень понравилась в работе.Трофей вже був і гарний,зараз готується бастурма.А щодо заточки так як я вже писав,на мій погляд сідає бистріше очікуваного але...робити висновки з одного разу може зарано.
Пользовался опинель ионикс и карбон на морозе веточку акации резал сала пожарить и отломал кусочек кромки заточили и дальше служил. Для разделки мне не пошел, в руке крутится, устает запястье и садиться быстрее за мору. А так хороший ножик на столе или в кормане, ручка нагрузки держит.Мене взагалі цікавлять ножі opinel. Який би із їхнього різномаїття був практичний як запасний чи карманний ніж,у кого який є і як він тримає заточку (тільки бажано без цих "смотря для каких целей он тебе нужен и т.д.",для трофеїв мій ніж вище)?
У меня есть Morakniv Outdoor 2000 но на охоте его не пробовал,брал его для рыбалки и походов(он у меня уже затупился а правильно заточить я не умею,просто чистонуть на круге не хочется нож то хороший),когда найду мастера который правильно мне его заточит тогда испытаю и на охоте.Сейчас буду пользоваться мастеровым который недавно купил,вот прислали керамический мустад теперь у меня можно сказать комплект.А морой пробовали? Мне очень понравилась в работе.
Вот об этой дополнительной фиксации(на ручке) я и писал.Судя по видео нож сделан очень качественно, но чехол не очень практичен. Покажу свой, сделал сам из обычной кожи. Переглянути вкладення 344393 Переглянути вкладення 344394 Переглянути вкладення 344395 все очень просто и удобно, ничего не болтается и не мешает!
Что может быть и не сталь?Может дело не в стали а в угле заточки?Нож из этой стали должен быть закален не менее 61HRC, ноне суть. Может быть и не та сталь.
Угол режущей кромки в некоторой степени конечно может влиять на рез ножа,но не до такой степени как описываете Вы.Я думаю что вся проблема в железке и в ее термичке...Вся эта инфа мне не очень интересна так как изготовлением ножей заниматься не собираюсь а я так и не понял от угла заточки может нож её не держать или вся причина в стали?
Дякую за об'ємну й зрозумілу відповідь.Скоріш за все проблема в "желєзкє". Терніть РК надфілем - якщо бере , то ніж сувенір.
Я роблячи ніж з поковки - не скажу наскільки добре він буде тримати заточку, але як мінімум його повинно вистачити для розділки стокілог. веприка.Це повний цикл - знімання шкури, поділ туші на зручні шматки вкл. хребет, ребра і т.д., це норма . Якщо, в процесі розробки одного кабана, ніж потрібно підточувати то його місце дома на кухні.
А взагалі нормального ножа вистачає на 7-8 кабанів без підточування - через те й ціна відповідна. Колись і я користувався таким ширпотребом, дуже не зручно його підточувати під час роботи, особливо коли клин. в салі.
Що стосується чохла (піхов) - то вони повинні бути з товстої(4-5)мм шкіри, кріпитись на ремінь за рахунок прорізу з тильного боку, а ніж в піхвах повинен фіксуватись за рахунок руків'я. Такий метод дозволяє дістати ніж однією рукою і також вставити назад.
Подібне я описував на форумі, чоловік просив зробити руків'я - там і фото є.
З пов.
І скільки такий коштує?Купил нож у
Продам ножи ручной работы
Тема у розділі 'холодна зброя', створена користувачем sergey.horuy, 8 січ 2018.
Доволен всем!!! Качество изготовления на очень высоком уровне!
Не реклама , но советую