Перната 2013

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
Як по нашій області з качвою? Я зустрічався і передзвонювався з колегами із суміжних районів і зробив такий висновок: по Крижопільському, Піщанському , Чечельницькому районах качки менше, ніж прошлий рік. Це пояснюється тим, що з-за паводків пропало багато гнізд з яйцями. Як по іншим районам?
З повагою.
 

Kapitan

Снайпер
За то хватає голуба. В минулому році на качку фактично не полював. Чесно кажучи охота на голуба приваблює більше.По Барському району качви не більше ніж минулий рік, і причиною є те, що багато водойм до червня місяця стояли сухими.
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
Я також замітив, що розвелося багато голуба. А ще один сільський мисливець казав, що і перепелиці багатенько розвелося. Думаю, що сумувати не прйдеться.
З пов.
 

ulven

Мисливець
По Барському району також качвою не густо: моніторив ставки в окрузі і на доволі-таки величеньких водоймах бачив лиш 1-2 сім'ї. Маловато будет...
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
ulven писав:
Зате помітив, що лебеді в районі відновлюють популяцію
По секрету, я на цю пташку вже б давно відкрив би полювання, розвелося лебедя багато, гнізда качок та лисок перевертає в воду - це шкідник.
З пов.
 

Hanter28

Мисливець
ulven;138826 сказав(ла):
Причина: Зате помітив, що лебеді в районі відновлюють популяцію
Нічого доброго в тому, що збільшується популяція лебедя - не має. Лебідь - шкідник. Він не уживається на одному ставку з качкою, лискою та водяною курочкою.
 

ulven

Мисливець
Для Hanter28: А я і не казав, що це добре, я лиш звернув увагу на цей факт. Хоча, шкоди від лебедів не стільки, як від людини. Порозпитував старших людей і ті підказують, що раніше лебедя також було багато, але й на кількість качви це особливо не впливало - на відкриття багажники "Волги" доверху забивали та й потім без трофеїв з кожного виходу не вертались. А от запалити в 20-х числах травня очерети, чи спустити з ставків майже всю воду в червні та в липні, чи моторними човнами з початку нересту і до сьогодні воду безкінечно збивати - то до такого жоден лебідь не додумається!
 
Зверху