Петиція "про запровадження весняного полювання."

Статус
Закрита.

Mykola STARyy

Снайпер
http://myslyvets.com.ua/zaprovaditi-v-ukraїni-vesnyane-polyuvannya-xochut-tilki-16-mislivciv/ Чому на сайті Уоор жодної інформації небуло? Аж 16 мисоивців проголосувало....
Інформація проскакувала, а окремої теми не було тому що пан Дубовик не подбав. Адміністрація не зобов'язана публікувати які там в кого мухи в носі задзижчать.
І не "16 проголосувало" а 16 підтримало. А скільки проти, там нема.
 

Mykola STARyy

Снайпер
п.с.
Весняне полювання на гусей в Україні ЗАБОРОНЕНЕ
1) Законом України "Про захист тварин від жорстокого поводження"
2) Міжнародною Угодою про збереження афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів.
3) Бернська Конвенція про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі


П.С. І дозволяти полювати ніхто не буде

П.С. П.С. Дана тема обговорюється кожого року весною. Проговорили ми вже все що могли. Тому тему закриваю!!!

Браконьєр ворог природи!
Яремко А.А., 13 бер 2017
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Відразу звертаю увагу, що це - не зовсім офіційна думка УТМР - я тут не керівник, а найнятий працівник.
Більше того, можливо, керівництво Товариства й саме хотіло би полювати весною. Але!..
По-перше, я особисто проти весняного полювання - весною у дичини інша мета - відтворення свого роду. Тим більше, що самі постійно вказуєте, що тварин у природі все менше з багатьох причин.
По-друге, нормативно-правовою базою Євросоюзу, до якого ми ще хочемо попасти та імплементуємо своє законодавство до їхнього, таке полювання заборонено. І коли тут іноді кажуть, що "багато держав полює весною", то самі більше двох - Беларусі та РФ -назвати не можуть. До речі, і та, і інша держави з кожним роком таке полювання зменшує, принаймні за площею. До того ж, пару років назад наше законодавство змінилося, забороняючи "шумні" роботи та заходи у весняний час (ст. 39 ЗУ "Про тваринний світ"), тому екологи навіть іспити мисливських собак без стрільби не дозволяють весною, а про полювання - й поготів!
По-третє, я впевнений, що петиція не збере необхідної кількості голосів. З різних причин. Сам започаткував одну петицію, на виході було 48 людей.
По-четверте, у любому випадку керівництво та законодавці держави на таке (відкриття весняного полювання) не згодяться. Знову із багатьох причин. Наприклад, враховуючи вище мною викладене, а також через сумний досвід відкриття такого полювання у 2004 році, коли на обмежене за часом, місцем і кількістю мисливців полювання виїхали та вийшли всі, хто мав чим стріляти, причому багато з них вийшли в угіддя без відповідних дозволів, люди сиділи друг у друга на головах у місцях кучкування гусей, постійно відбувалися сварки, хорошо, що до стрілянини між собою не дійшло!.. Після цього на другий рік вже ніхто нічого не відкривав. А потім - ще й зміна вектору політики.
Окрім того, чесно кажучи, у УТМР є більш нагальні питання, які потребують вирішення, наприклад, вирішення питання із платним використанням мисливських угідь (це може привести до різкого збільшення розміру щорічних членських внесків). Йде вирішування питання щодо контрольної картки обліку добутої дичини та порушень правил полювання. Розробляється та проштовкується у Верховній Раді України нова редакція БЗ.

Безумовно, заборонити комусь готувати петицію ніхто не збирається, але, чесно кажучи, я особисто думаю, що без весняного полювання можна пережити. Я з 1968 року був мисливцем і весною а ні разу не полював. Пережив. А на старості думаю, що й слава Богу, що не заважав живим тваринкам народжувати своїх дітей, щоб їх хоч наші діти побачили у подальшому!
Не будьте дуже кровожерливими через свою пристрасть
 
Останнє редагування:
Статус
Закрита.
Зверху