Полювання в Хмельницькій обл(сезон 2015р)

Кайзер

Мисливець
Невеличкий фотозвіт з відкриття полювання в Шепетівському р-ні....Дочка,вже третій сезон разом зі мною полює.Невдовзі,постане питання про класичну коризонталку 20кл.
 
Останнє редагування:

Doronina

Новачок
Поздравляю с открытием! Дочка - красавица.
Вспомнилось:), правда про рыбалку, но: Умная женщина всегда отпустит на рыбалку своего мужа!!! А мудрая женщина - ещё и с детьми!!!
 

Кайзер

Мисливець
В суботу вранці,ретельно підготувавшись,виїхали с товаришем на перевірене місце, пополювати на голуба.
Товариш розставив профіля неподалік водопою,я метрів 500 осторонь,на кормовому полі.[URL=http://radikal.ru/big/ba2ce04ab5d446b6873eb831436b9cb3]За ранок,в мене лише три нальоти,один трофей.[/URL]
У колеги цікавіше,шість трофеїв.
Загалом,кількість голуба не велика.Напевне,почав мігрувати на соняшник.
Наступний день,полювання на качку.Телефон сів не вчасно.
Правда норму добрав,та ще й собака вкінці полювання,вже в сутінках чужих трофеїв назбирав.
 

Кайзер

Мисливець
Вранці,в суботу з голубом якось не склалося.
Блище до обіду зателефонували знайомі мисливці,знаючи мою пристрасть до полювання на бекасів з собакою, згодилися показати місця,де за їхніми словами цього бекаса....
Правда при умові,що я візьму патронів і на їхню долю (в місцевий магазин ,патронів з шротом меньшим 4-го номеру,не завозять).
Гадав я,що пачки 11№ ВР на трьох мисливців, нам вистачить.
Після пів-годинного полювання,коли дані патрони скінчилися,перейшли на патрони 5-4№.
Такого скупчення бекасів,дупелей та гаршнепів,я в житті не бачив.Птиця піднімалася переважно шумова,велике її скупчення, не давало собаці працювати зі стійкою.
Як результат,добули півтора десятка трофеїв.Мазали не по дитячому.
Коли вкінець розігнали болотну дичину,собака взялась працювати по підранках качок в густих очеретах,яких видно залишили у спадок нам, попередні мислисці.
Так,лише з одним пострілом, трофеями стали чотири качки.
Настільки захопились полюванням,що не звертаючи уваги на дощ,вимокли до нитки.Правда,кортіло ще постояти на вечірньому перельоті.
Швиденько обігрілися в машині (благо є підігрів сидінь),більш-меньш підсогли.Почало сутеніти.
....Літ качки був досить інтенсивним.Взяли ще по одній.Далі, дощ та холод здолали нас.

п.с Колеги мисливці,шанувальники звірового полювання.Цей день, справив на них шалене враження.
Тому, до слідуючих вихідних замовили купити для них,декілька пачок бекасини.

 

Pavel1988

Снайпер
Всіх хто відкривався в цю неділю зі святом!
Короткий звіт. Відкривалися в шістьох (4 мисливців, один шанувальник активного відпочинку та вірний курц) за день полювання бачили 4 лиса один з яких біля села в чагарниках лишився шуби та підняли 3 зайця один пішов не стріляний другий відбувся легким переляком, а от третій на клаптику трави між стернею та діскованим полем після вдалого пострілу з метрів 20 (дріб № 3) товариша Олега став першим в цьому сезоні

Фото0248.jpg
Фото0249 - копия.jpg
Фото0247.jpg
 

Роман ЗСЛ

Снайпер
Всіх хто відкривався в цю неділю зі святом!
Короткий звіт. Відкривалися в шістьох (4 мисливців, один шанувальник активного відпочинку та вірний курц) за день полювання бачили 4 лиса один з яких біля села в чагарниках лишився шуби та підняли 3 зайця один пішов не стріляний другий відбувся легким переляком, а от третій на клаптику трави між стернею та діскованим полем після вдалого пострілу з метрів 20 (дріб № 3) товариша Олега став першим в цьому

Вiтаю, вдало вiдкрилися, з полем Вас...
 

Кайзер

Мисливець
фото з тел.
Відкрилися в минулі вихідні.
Зайчика,сука вигнала з очерету. О 8ранку вже були з трофеєм.
В ці вихідні,такса виставила зайчика під постріл з бур"янів.
В обох випадках,відстань стрільби до 20метрів,дріб №3.
 

Pavel1988

Снайпер
З полем! Молодчина.
А я виходив в суботу. Результатом колективу став один русак та крижень. Сам же промазав два лиса та русака, такого ще не було в мене ніколи. В неділю хлопці ходили в двох підняли три вуханя взяли одного. Стріляли по одному після пострілів прийшли на місце льожки стояли десь з хвилину і почали говорити між собою так на відстані 5 метрів від льожки першого встає другий і щасливо дає дьору. Заєць в основному в траві і лежить дуже плотно.
 

oxotnik xxx

Новачок
Всім доброго дня на вихідних були на полюваані 5 чоловік в суботу підьняли 4 одного добули в неділю трохи гірше лише 1 піднятий заець але був промах, з погодою не повезло вітер і дощ , лежав касой плотно в основному в траві , але сусідній колектив в неділю піднімали зайця на зібрані кукурузі всім вдалих полювань
 

Pavel1988

Снайпер
Полювали в суботу в двох під акомпанемент рясного дощу який то стихав то посилювався. Полювали в основному в траві не дивлячись на мокрі ноги. Перший заєць піднявся у густі траві в 25 метрах проте постріл не було можливості зробити через те що вухання не було видно в загалі, на чисте він вийшов вже за 45-50 метрів що було за далеко для дробу №3 і зросли шанси просто поранити звіра. Згодом ми його знову підняли та на постріл він нас також не пусти. З обіду в невеликій балці між двох діскованих полів товаришу піднявся в 15 метрах заєць який був зупинений першим пострілом (дріб №3 знову себе вдало зарекомендував на відстані 20-25 метрів ). Згодом на річкові заплаві з прибережного очерету підняли з 10 качок і 2 з яких стали хорошим доповненням до вдалого дня.
image (2).jpg image (3).jpg image (1).jpg image.jpg

P.S. Через естетичні міркування на фото лише одна качка.
 

Кайзер

Мисливець
З полем!
Ми також без трофеїв не залишились.
Першочергово,ціллю було перевірити декілька лисячих нір.Нори виявилися порожніми,тому собаки взялися прочісувати прилеглу лісопосадку.
За декілька хвилин,ягдтер"єр заголосив по сліду .Зайчик викотив за метрів тридцять від мене,прямо на залізничне полотно(ЖД колія Шепетівка-Хмельницький) Вже було вскинувся,та смутив розмір,кіл два було в ньому.Тому відпустив з миром, доростати:)
За годинку,з очеретів прямо мені під ноги виставили наступного.Трофей потягнув на кіл шість.
Ще була перелітна качка....
п.с Як правило,у Св"ята стараюсь не полювати.Проте цього разу пішов.Собака до кості розрізала пучку лапи.....
 

Кайзер

Мисливець
Суботній трофей....
Собаки наздогнали підранка за кілометр після пострілу...

А цей трофей,подарували новим знайомим мисливцям,які підійшли поцікавитись, чого то я стою вже тривалий час на одному місці з рушницею на поготові:)
 

Pavel1988

Снайпер
Полювали в суботу в чотирьох підняли два взяли одного. Перший встав на діскованому кукурудзяниску метрів за 250 (зайшли за вітром), а інший коли поверталися до машини на старих сілосних ямах. Вухатий пропустив одного мисливця, пропустив собаку, послухав наші балачки та не витримав напору іншого мисливця, який повертався слідами пройшовшого перед ним товариша, встав в декількох метрах. Після серії пострілів двох мисливців заєць пройшов ще метрів з 80 і впав, як вияснилося пізніше битий зад та биті легені. Далі дощ зіпсував весь настрій, по цій же причині і не було зроблено фото (мусите вірити на слово);).
Вчора полювали в двох. В ночі та зранку сипав сніг. Перед початком снігопаду певно заєць заліг і його задуло, бо не було ні одного сліда, окрім лисячого ланцюжка. Проте вухання все ж підняли з трави засипаного в снігу. Цікаво що починали полювати з того місця і я не дійшов до льожки метрів з 30 потім поверталися назад і наблизившись на метрів 15 заєць піднявся перед тим послухавши наші розмови правда був замічений вже на "дальньому кордоні" проте один постріл на його честь було зроблено, так би мовити щоб не розслаблявся, після якого "наш брат" подався цілий і не ушкоджений у свої краї.
П.С. Сніг та висока трава не дали змоги довго ходити ноги промокли дуже швидко, але незважаючи на це свіже повітря та перший сніг приніс чималу насолоду.
Всіх хто полював з полем!
 
Зверху