Помогите определить Симсон.

Вова!!!

Снайпер
По легенде было сделано в 45-46г. для нашего офицера . Калибр 12/70 ,стволы 750 0,25/0,75 , нет клейм об испытаниях , годах выпуска , номер 32000 . Присваивали такие номера рядовым ружьям ? Может номер от фонаря , так как ружьё по идее хлебное . Какие будут мысли?
0rNVr6HAH_U.jpg
7naYBL0FijM.jpg
7naYBL0FijM.jpg
7naYBL0FijM.jpg
aZh38zrrL0c.jpg
CmF9bjoZpNQ.jpg
eQ3H_LIUm10.jpg
gXe30yaTu0M.jpg
nEg6L1rgdkU.jpg
njPyLx_QGBo.jpg
nK3ly2azzgk.jpg
Va57j8u4Hso.jpg
xFblwuUjEYo.jpg
xywOXLadNZg.jpg
xzeX8dX8i0M.jpg
 

Вова!!!

Снайпер
Почему такому ружью присвоили такой номер? И настолько ли оно "хлебное"? С такой то граверовкой ?
 

Арго

S-Moderator
Команда форуму
Почему такому ружью присвоили такой номер? И настолько ли оно "хлебное"? С такой то граверовкой ?
"Хлібне"-це не градація,а епоха!!На продукти мінялось все,навіть іменна зброя Герінга!!:DНомер немав ніякого суттєвого порядку,це був умовний реєстр лише в військовій адміністрації.
 

mulyavchik

Снайпер
С такой то граверовкой ?
А што Вас удивляет?Времена были тогда такие.Кушать хотелось всем.Вот и делали безымянные мастера свои шедевры на зимсоновских заготовках.Порой даже очень неплохие экземпляры получались.Встречаются даже ещо полутше чем у Вас.
 

Арго

S-Moderator
Команда форуму
Колодка Зімсона 235,рік випуску 1947,верхні шептала,ну і майстер постарався для переможців!!!
 

Арго

S-Moderator
Команда форуму
Останнє редагування:

Арго

S-Moderator
Команда форуму

Арго

S-Moderator
Команда форуму
у меня 46 год, так у меня всё понятно. А это точно на 45 год, непонятные клейма, номерации ...
Саша не путай німецьку зброярську кухню!!На твоїй рушниці стоїть довоенне-воєнне клеймлення як початкове так і кінцеве,а це вже могла бути повністю зібрана зброя яка зберігалась на складах фірм.В 1946 провели лише кінцеве випробування зібраної зброї і проклеймували 1046.Не виключаю,що це вже було якесь підприємство,а це вже деякий порядок.Зброя топікстартера це зовсім інше.Все "сире,без клеймування,без випробувань без стандартів.Ручна робота і збирання з того,що знайшли,чи приберегли,купили,виміняли,а тому ніякого контролю,але повинна бути відмітка військової адміністрації,бо всім військовим для пересічення умовного кордону СРСР на зброю повинен бути док.От для цього і несли до комендатури і реєстрували в загальному гросбусі.Подекуди прямо в комендатурів силами військовослужбовців за окрему мзду.От і думай про якість виробу і якість повірки,але німці є німці і халява для них смертельна.От і робили без контролю,але зато з якістю на віка.Виходив загальний порядковий номер для всіх "незаконнонароджених"!!! Ось приклад типового документу для пересічення кордону і перевезення трофейного велосипеду!!По цьому прикладу було і по перевезенню зброї!!

 
Зверху