Порадьте бюджетний карабін (штуцер)

слон

ветеран форуму
надійна команда
Барс нормальний карабін тільки прицільна приспособа (назвати це мушкою чи ціликом не можу) зовсім погана . А патрон можна зробити, правда я поки навчився чуть з глузду не з'їхав і почав уже боятися телевізора.Є умільці які гільзи з 7.62×39 сайзять в 5.6×39 і так далі ..... але патрон не проблема .
 

Вкладення

saeco

Мисливець
Власне, прошу допомоги у форумчан, в користуванні в яких є нарізна зброя. Так як ніколи з даним видом зброї, в мисливському виконані, не доводилось стикатись - порадьде карабін, можливо штуцер, за адекватну ціну, бажано з оптикою. Карабін (штуцер) хочу придбати для полювання на козу, кабанчиків, в основному невеличких, до кіл 100, та лисицю. На форумі є достатньо карабінів та штуцерів, тому можливо щось з них. Для мене найскладніше визначитись з вибором калібру, підходящого для перелічених мною видів полювання. В інтернеті багато чого перечитав про вибір калібру, але як воно на практиці? Дорогущих та брендових марок прошу не пропонувати.
Так карабін чи штуцер???
Беріть 30-06, оскільки має самий широкий діапазон куль.
Перекриває всі види полювань: від зайця до кабана.
 

otto.svt

Мисливець
У мене "барс 4-1" 223 rem, легион, оріх, брав за 600 у.е. з оптикой BSA(повезло), легенький, прикладистий, стан причудовий, стріляє набоями любого виробника майже однаково, ще придбав переходник під мелкашечний для птиці. Стріляв з нього козу, кабанчіка (до 100кг), зайця, лисицю, байбака до 300 метрів без проблем, на близькій дистанції мілкого звіра трохи розриває )))), а що крупніше лягає навіть від кулі оболонки, і патрон не дорогий і їх валом на любий смак. Раджу "Барсіка"
 
Зверху