Рукояти для ножа

kolya55

Мисливець
кто может сделать рукоятки для двух клинков ато давно лежат некому сделать . предпочтительно с капа клена с хорошей пропиткой или стабил. рукоятка формой типа как делает мастер тапир . больстер нержа или нейзильберт можно с тыльником . в качестве бартера по снижению цены если кого заинтересует есть 2 рога косули.
 
Останнє редагування:

Ohotnik47

Слідопит
Розказую: способів кріплення руків'їв на клинок багато. Те, що має на увазі дописувач, являє собою один з варіантів набірного руків'я. Виготовляється наступним чином:клинок закінчується хвостовиком, на нього нанизують больстер,потім брусок матеріалу з якого власне і буде руків'я ( дерево, ріг, пластик),на кінці хвостовика кріпиться (сталь.заклепкою, або зваркою)кусок шпильки з внутрішньою або зовнішньою різьбою, на цю шпильку накручується навершя.Всі елементи між собою змазуються якимось полімерним клеєм(епоксидка), після того як усе висохне - майбутнє рук. обточується на наждаку потім напилком, нажд.папером різної зернистості до 800 в кінці. І полірується на повсті з воском або ін., що не змінить основний колір рук.
Больстер і навершя можна придбати на відповідному форумі, якщо робите самі - то використовуєте кольоровий метал чи нерж.
 

Ohotnik47

Слідопит
Але при виготовленні, рук. такого типу є певні нюанси.
Якщо хвостовик клинка занадто тонкий - то існує небезпека перелому клинка в місці з'єднання з руків'ям, такі хвостовики є в більшості мисливських ножів. В мене особисто зломались два і обидва при доборі підр.кабана. Ситуація критична, коли клинок залишається в туші, а рук. в руці - стріляти не можна, бо собаки на ньому, а звір падати не збирається...
Після цих випадків я почав робити ножі сам керуючись тими вимогами які потрібні мені, а саме: хвостовик повинен бути максимально широким, наскільки дозволяє ширина руків'я, аж до навершя.
Доберусь до компа - викладу наглядні фото.
 
Зверху