Самодельные утки

Статус
Закрита.

Копатыч

Зброяр
Смотря где, на водопое - 6шт., за глаза; на кормежке - чем больше, тем лучше; в местах дневки - до 10шт.
Мы делали немного не так. В посадке находим сухостой, или деревья, на которые садится голубь. Затем ломали, метров за 200-400, от места охоты сухие ветви, либо деревья, приносили к месту охоты, сажали на них чучела, и приставляли дерево, либо ветви, к стоящему там сухостою. Вот так, ничего сложного, но иногда на дерево лазить надо, то ветку прикрутить, то поправить, короче рабочий процесс.
 

Роман Мельниченко

ветеран форуму
надійна команда
NORD_10 я також ще не полював на голубів з опудалами, а минулого року застрелив двох з-під ходу і дуже зацікавило мене таке полювання, я вже навіть зробив собі скрадок, взяв елементи каркасу від старої польської палатки - алюмінієві трубки і сусід дав шматки маскувальної сітки, скрадок вийшов добрий, на двох мисливців, от чекаю щоб Копатич чучел зробив тай з миром дочекатись відкриття сезону.
 

Роман Мельниченко

ветеран форуму
надійна команда
До речі я бачив Вяхерів в Карпатах на висоті пибл. 1500 м. н. р. м. і в такій глушині що навколо полин не було на кілометри, літали десь штк 6-8 над зрубами.
Ну звичайно що я не збираюсь полювати на них в горах, буду пробувати на рівнині.
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
може і офтоп, але Копатич, пробачте. коли починав полювати мій тато 1980-1981 роки вяхір сідав на озимину зграями по 500шт, виставляючи сторожів. зараз перелітають невеликі зграйки по 2-15 голів. птах сторожкий дуже! тому підхід можливий рідко в те максимум на 35-45м - далі крутить головою та тікає. полюємо так - знаходимо де ночує зграйка (на землі пір"я та послід) приходимо та сідаємо під деревом десь за півгодини до прильоту - 1-2 можна вполювати. або полюємо зранку - біля водопою, там по ситуації - є і скрадання, і засідка, і випадкові постріли по низьколетячих.
до чого це все - ось думаю тепер їм на дерево пару опудал підсадити, навіть щоб попробувати перед полюванням чи не будуть боятись, але цікаво скільки садити - думаю 3-5. у нас ще є кільчаста горлиця та єгипецька, чи треба робити їм окремо опудала, як вважаєте?
 

Копатыч

Зброяр
Ну тогда и я что то вспомню, когда охотился мой дед (ныне покойный), у нас на горлицу (египецкую), просто копали ямки, посреди поля и били, сколько хватало патронов. Но это уже далекая история.
По поводу "подсадки" чучел, в этом вопросе "однозначного" ответа быть не может. Будет, не будет подсаживаться, Вам не скажет никто, надо пробывать, ведь не факт, что Ваша маскировка была идеальная, а у голубя уже спросить не удастся.
И еще, ведь все Мы знаем, что голубь (утка, гусь) это СТАДНАЯ птица, по этому, может быть это все таки наш стереотип, но если птица сбивается в большие стаи, значит чем больше посадить чучел, тем лучше? Поверьте, моему "утинному" опыту, на 5 штук утинных обманов, табун в 20-30 голов, никогда не залетит, да пролететь, посмотреть может, но зайти на посадку или подсесть к ним, сомневаюсь, это может случиться в 1-2% из 100%.
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
тому ж і випитую та винюхую у Вас секретну інформацію:D. що я собі придумав - стане трохи тепліше, тай попробую зробити декілька опудал, а перед полюванням на риболовлі висаджу їх на верби - і все стане ясно - що сідає як сідає, як себе веде.
 

Копатыч

Зброяр
тому ж і випитую та винюхую у Вас секретну інформацію
Какие тут "секреты", только учитывайте что, весна и осень, очень разные в поведении птиц. Весна (лето) - создание пары, яйцекладка, вывод птенцов. Осень - подготовка к "перелету", усиленная кормежка, обьединение мелких групп в стаи.
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
а, то я розумію (маю біологічну освіту та працюю 7 років екологом)! мав наувазі, що влітку перед самим початком полювання випробую!
 

Копатыч

Зброяр
а, то я розумію (маю біологічну освіту та працюю 7 років екологом)!
Это замечательно, но Форум просматривают как "матерые", так и "молодые, не опытные" охотники. И если "первые" понимают все с полуслова, то "вторым" тяжеловато, есть много вопросов, на которые требуются ответы.
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
то так! ну нічого, дякую Вам за науку. думаю що покажу тут результати своєї праці згодом, на маю надію що і результати полювань))
 

Копатыч

Зброяр

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
:D! добре, бо я такий що якщо зразу не виходить - порубав спалив і все по тому)
 

Копатыч

Зброяр
бо я такий що якщо зразу не виходить - порубав спалив і все по тому)
Я тоже раньше так делал, но потом начал "осмысливать" свой труд, ведь можно переделать, убрать, добавить (где надо). Сейчас начал "получать удовольствие" от своей работы.
Треть, пройдена.....
 

Вкладення

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
цікава штука! а ось що пропустив - в чому вони на полювання їздять? помітив, що необхідності у зміні поз непотрібно, чи так це?
 

Копатыч

Зброяр
На "охоту" ездили в коробке из под Мивины. На счет "позы", раньше делал "кормящихся", но сейчас не делаю (потерял "клише", а новое делать не хочу).
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
тобто після вищеописаного способу покриття опудала не шкрябаються, здьоби не надломуються. трохи потепліє та попробую собі, що не буде вихобити, то вже вибачайте - буду надоїдати
 

Копатыч

Зброяр
Копатич. Вы мою качку к открытию хоть сделаете.
Как карты лягут.
Постараюсь, поймите меня правильно, если бы делал "для себя", то давно уже слепил бы, а так, не могу людям впихивать что попало. Все "гнется" на колене, спец. приспособ, естественно нет. Ведь самому хочется, что б "заработало", да и "данное слово" надо - держать, иначе нельзя.
 

Копатыч

Зброяр
тобто після вищеописаного способу покриття опудала не шкрябаються, здьоби не надломуються
Шкрябаются или не шкрябаются, это вопрос "риторический", как будете относиться к ним, так и будет. С "клювами" ничего не случится, они резиновые.
 

Ярош

Мисливець
Шановний Копатич, яка товщина пінопласту з якого ріжете? Дякую.
 
Статус
Закрита.
Зверху