Сыпь в стволе

lamantinlv

Новачок
Проблема слідуюча. ІЖ 58 16кал. 1966р.в. мій настріл 200-250 патронів за 2 роки експлуатації, попереднього незнаю, але не великий(туго переламується, вороніння все на місці, потертостей, сколів, шатів нема). Ружжо не основне (є 27й ІЖ), мало стріляє, більше стоїть, після чистки за патронниками з'являється сип. Чищу балістолом до дзеркала, проходить 3-4 тижні знову сип, знову чищу, змащую, витираю, 3-4 тижні - СИП(по нижній повехні п'ятнами 0,5-1-2см до 6 см довжиною). Знімається легко за 2-3 проходи спіральним йоршиком після експозиції 15-20хв балістолом, потім знову балістол витираючи насухо. За останній рік площа не збільшилась. Кожній місяць доводиться чистити. Підкажіть чи порекомендуйте, що роботи. Дякую.
 

greyder

Мисливець
Я чищу у міжсезоння раз у місяць. Масло використовую марки "глухарь". За 3 роки сип не збільшилась. Фото моїх стволів є на форумі...
 

Hovarf

Слідопит
Нестоит, но правила обязывают!
Ви помиляєтесь. Колись й справді були вимоги зберігати рушницю в розібраному стані і окремо від патронів. Зараз діючі правила цього не вимагають. Рушниця може стояти в сейфі зібрана, але розряджена.
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Спасибо - а то напрягся.
нема за що. завжди маю запас Крука 3 кг - старший використовую, новий докуповую.
чисткою не заморочуюсь - у сенсі до мозолів на руках, чищу регулярно навіть коли не стріляю на полюванні, але без фанатизму. масло використовую або Моторне - напівсинтетику, або турбінне. у якості ганчірок - старі але випрані попередньо шкарпетки - на шомполі тримаються гарно і є х\б. окремо тримаю ганчірки для чистки нагару, промасляні для протірки та чисті махрові для дерева. і 3 види йоржів - спіральний, войлочний та бронзова щітка, або "турецька голова". з хімії - верілюб - для зняття освинцовки та масло в аерозолі (для нарізного). в міжсезоння не чищу.
 

Копатыч

Зброяр
завжди маю запас Крука 3 кг
Артур, ты шо, круговую оборону занимать будешь ??????? Ну я бы понял, если бы у тебя 1000 - 1500 патронов в сезон уходило, а так .... У меня 3 ( 4 ) банки уходит .....
Вот ты "домовитый" ......
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
круговую оборону занимать будешь ?
уже раз життя навчило, а коли починав полювати - порох був на вагу золота, авто нема, дістати - тільки когось просити привезти... і нещодавні події - коли слух пішов, шо ШКЗ закрили, чи то порох перестав випускати... коротше хай буде. шо йому зробиться.
 

Optimum

ветеран форуму
надійна команда
надійний помічник
Кто, как чистит ствол (снимает освинцовку) на сухую спиральным ершиком или с маслом?
 

Копатыч

Зброяр
Кто, как чистит ствол (снимает освинцовку) на сухую спиральным ершиком или с маслом?
Я с "маслом", балистолом, нормально снимает ......, не только "освинцовку", а также остатки "пластика", от пыж-контейнеров. Использую "спиральный" (усиленный), и "турецкая голова".
 

CheshireCat

Мисливець
Кхм...
Це ж сталюка. :)

Вона ж різної твердості може бути, наперед невідомої.
Може подряпати так, шо піском.
Я так думаю.
 

CheshireCat

Мисливець
... А последнее время пользую пластиковые стаканчики для дроби, так освинцовки не наблюдаю))
Думаю, це залежить від кількості пострілів.
Часто спостерігаю кілька рисок від дробинок в нижньому стволі.
В верхньому - майже ніколи.
Від патрона не залежить - таке було і на самокруті, і на заводському.
 

CheshireCat

Мисливець
Так, ви праві, високий стаканчик значно зменшує імовірність випадання дробинки і торкання її поверхні ствола.

В моїх часто використовується короткий стаканчик.
І при більшій кількості пострілів з нижнього ствола іноді дріб торкається ствола.
В верхньому на тих же патронах - майже ніколи.
 
Зверху