Такса від "диванних " батьків

Demidl

Мисливець
Добрий день колеги по хоббі. В норній охоті я новачок - провів тільки один сезон. сподобалося. Підскажіть будь ласка чи є смисл брати щеня від гладкошерстих чистокровних батьків такси. Є один момент мама - "диванна". Чи є шанс що щеня в майбутньому запрацює, при правильній притравці та навчанні. Дякую за відповіді наперед.
 

vadim69

Мисливець
Это,как с проститутки сделать доярку! Но,шанс есть ...
С другой стороны стоит ли за свои деньги и столь короткую жизнь которую нам дал Бог экспериментировать не понятно зачем...
 

Бандерос

Мисливець
Когда-то подарили мне щенка таксы от диванных собак как минимум до третьего колена . Охотник вырос то что надо .И в натаске проблем не возникло ни каких . Но может мне просто повезло . Если есть возможность то лучше не рискуйте и возмите щенка от охотничьих собак .
 

Varjag29

Мисливець
У 2008 році в меті від ДВОХ Польових Чемпіонів ягдтер'єрів одна сучка виросла дуже красива (з 5 щенят), але "працювала" до 2-ох років виключно по котах. Потім її продав власник і подальша її доля невідома.
При цьому їй в сезон власник постачав 7-8 живих лисиць на притравку та одного смугастого ведмедика - "0".
Інші ж її брати та сестри - сильні та ранні в роботі по всіх видах дичини.
Зрозуміло, що та сучка - виродок від видатних батьків (батько - 6 хПЧ, а матір - 2 хПЧ) .
Уявіть, який ризик отримати неробоче, або таке, що робить "як сире горить" щеня від собаки, зовні схожої на таксу - серед яких рівень робочих якостей не надто високий у основній масі, порівняно з ягдами?
У 2010 році розповідав нині покійний експерт-норнік, заводчик фокстер'єрів Хітрих Ю.М.
З його слів, він поклав 5 років свого життя, щоб схрестити робочих та декоративних гладких фоксів і отримав негативний результат. Робота - головне у мисливського собаки.
Згоден з vadim69 - не тратьте часу на експерименти.
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Фільм "Щасливі люди" бачили? Про промисловиків в сибіру? Так там була озвучена одна хороша фраза від мисливця "Хочеш хорошую собаку? Бери от хороших родителей!" От Вам і вся правда!
 

БЮВ

Слідопит
Моему приятелю досталась гладкая такса от диванных родителей. Практически сразу принялась работать в норе. Ему повезло. А могло и ...
 

Кайзер

Мисливець
Моему приятелю досталась гладкая такса от диванных родителей. Практически сразу принялась работать в норе. Ему повезло. А могло и ...
А,як повезе майбутнім власникам цуценят,від даної такси....Їх мізерний відсоток береться працювати,від робочих ,дипломованих батьків...
 
Зверху