Твіст нарізного ствола

Ohotnik47

Слідопит
Заплутуєтесь Ви, бо намагаєтесь знайти варіант універсального патрона, я також через це проходив, та думаю не один лише я.Такого - немає.
Коли полюєш з гладким - то в патронтажі є патрони з різним дробом і способом спорядження, майже на всі випадки життя.
З нарізним так не вийде - в кращому випадку вдасться підібрати пару патронів з різними кулями щоб на 200 м. прилітали в мішень однаково. Коли в мене був Рем./9тв. - я в основному використовував його для полювання на лиса з засідки на відстаннях під 300м.+-. Кулі брав Нослер бал.т.- вагою 4.6грм.
Зараз користуюсь 12 тв.- кулі 3.5/4.1грм., оболонка, або цільно мідна Барнес - полював усе крім лося.
Якщо не будете використовувати кулі в стальній оболонці - стволу нічого не буде, занадто легкі кулі буде сіяти, а занадто важкі - утюгами.
 

Hovarf

Слідопит
Заплутуєтесь Ви, бо намагаєтесь знайти варіант універсального патрона,
Та ні, скоріш всього через те, що в наш час ринок зброї та боєприпасів настільки насичений, на ринку всього цього добра - "до кольору до вибору", з різними масами, твістами, балістичними характеристиками ну і тому подібне. От пересічному мисливцю і важко щось для себе конкретне вибрати. Але нічого. Як казав один мій знайомий - "пережили голод, переживем и изобилие".
 

Ohotnik47

Слідопит
Та Ви не звертайте увагу на те "ізобіліє" - воно наслідок того, що виробники постійно додають до вже існуючих моделей якісь дрібні "вдосконалення" і позиціонують це як стрибок вперед - аби ми тільки купили.
Виберіть собі якийсь бюджетний варіант патрона, щоб не шкода було зайвий постріл зробити, пристріляйте і користуйтесь на радість.А з часом, якщо буде мало - навчитесь крутити самі.
З пов.
 
Зверху