Український карпатський гончак.

ura83

Слідопит
Геть небачу чому тут тішитися...
Плакати треба.
Плакати не поможе :D.
Все простіше ніж ми думаємо:) - Такі виходи на полювання цих "селекціонерних" "гончих" потрібно просто оцінювати згідно законодавства України - (точно не пам'ятаю), а орієнтовно це десь - 1000 грн.
10(виходів) x 1000грн. = 10,000 грн . Тоді можливо люди щоб зекономити - почнуть думати не тільки ..., ай головою.
 

homa0777

Мисливець
Вдало відкрився по пушному, з допомогою своїх УКГ Бука та Бурі...


...Буря підняла вуханя позаду мене з трави, де я пройшов...зайчик мене практично обігнав. Першим, з № 5 скубнув пуху і зайчик зчез. Буря дала голос позаду мене, вже після пострілу, так усе швидко сталось. Після того як Буря поойшла з голосом місце де був пух, стало ясно...схибив !
Бук підвалив десь збоку і вдвох красиво погнали по прямій у глиб клітки. Клітками у нас називають розпайовані урочища, в даному випадку метрів 800 на 400...Розмежовані меліоративними каналами.
І тільки я почув що гін повертає ліворуч, зрозумів що вухань поверне на місток за моєю спиною...і далі піде у ліс. Теж беру ліворуч і біжу до дороги що веде на місток. Краєм ока бачу як заєць невеликими скоками западає під канаву...собаки ось-ось майже поруч..підрив...вухань стрімко віддаляючись від псів мчить паралельно мене, по дорозі повз канаву. Роблю винос точки коліматора наперед десь на тушку...постріл...мчить далі..машинально подаю затвором останній третій патрон. Та стріляти неможу мішає поросль лозняку.
Якась мить...і я в шоці біжу через місток, далеко позаду своїх УКГ.
Зупинився, вловлюю поглядом зайця який майже дотягує до лісу а в нього на хвості заливабться мої вихованці...
Далі писк зайця...марш кидок до лісу...і фотосесія...
Таке коротке мисливське щастя випало мені сьогодні, подумав я, поглядаючи на час. 7:13...і все, ВІДКРИВСЯ!
Видзвонив сина щоб приїхав і забрав...повідок...і в напрямку дому...
 
Останнє редагування:

vgymenyk

Мисливець
Дайте інформацію в кого можуть плануватись або є цуценята в Хмельницькій обл. Чи сусідніх
 

Mima

Мисливець
Фото звіт з відкриття на Тернопільщині.
Робота УКГ ЛІРИ
 

собаколюб

Слідопит
Не буду смітити по інших темах. Тому в рідній темі!
Отож будемо вести відлік від першого опису для формування стандарту, тобто 2010 рік! В 2012 вже було сформовано тимчасовий стандарт. При чому на І всеукраїнській виставці гончаків в 2012 р найбільше було саме представників укг, яких експерт Соловей описував всіх представників детально(мало яйця не міряв). Відмітив що поголів'я вирівнюється і прослідковується однотипність, але на виставці були переважно молодша вікова і де-кілька в середній...
Приблизно тоді ж де-які "спеціалісти" почали кричати - "що ви розказуєте за роботу?! Покажіть диплом по тому кабану, що хвастаєтеся шикарною роботою по ньому"...
В 2013р знову була виставка гончаків та лайок... Чомусь знову кількість укг перевищувала інших гончаків... Вже й в окремих укг з'явилися дипломи... Але зустрілися з тупізмом окремих експертів, які не бажали розцінювати гончака по кабану/борсуку/... На виставці це все було озвучено і вже через кілька місяців був наказ про випробування укг по всіх видах для формування розуміння роботи. І тут посипалися дипломи по кабану та борсуку ще й кілька дипломів по качці ...
А от тіж "спеціалісти" знову незадоволенні - "ви ж гончаки, де дипломи по хутру? " Знову не так...
Читаючи правила по "випробуваннях гончаків по хутру" і розібравшись в них з'являється розуміння, що ми можемо, але голос недотягує.
Вирішено було прийняти участь у випробуваннях по хутру... І опа-па вийшло! З'явилися дипломи по хутру.
І ви думаєте "спеціалісти" заспокоїлися і привітали?! Неа... Тепер їх не влаштовує час роботи... Бачте з'являється "ви ж казали короткогони, а тут дипломи по хутру" .....
Короче окремим хлопам все не так... То яйця, то робота....все не так... То може питання не в укг, а у вашому тупізму і не сприйняті іншої породи гончаків?
Я особисто не люблю лайок, але не дозволяю собі казати і вказувати їм як треба. То чому окремі мужлани починають ображати нашу молоду породу? Чому в темі де просять пораду по виборі гончака я не можу порадити укг?! Чому це ви сприймаєте неадекватно?! Автор оголосив що оприділився - ег! Побажала успіхів і знайти саме Свого гончака... А ви ні, не зупинилися і далі продовжуєте поливати брудом породу... Ну що ж це ваше виховання...
Тепер кілька цифр - на сьогодні є 6 представників в класі еліта. Є дипломи по качці, борсуку, кабану, ведмедю, хутру(є і лис і заєць), кров'яному сліду.
Ми провели два "кубка Хантера" де було включено кілька дисциплін і виставка. Кубок Хантера - це монопородних захід! Мали й інші монопородні виставки . Прийняли участь в змаганнях національних порід в сусідній державі.
Постійно приймаємо участь у виставках та змаганнях... Маємо ПП в різних дисциплінах. Організовуємо і проводимо форумівки, де участують лише укг, а гості - ми відкриті для всіх бажаючих.
І наперекір окремим ми розвиваємося і продовжуємо рухатися вперед!!!!!!!!!!

ПС: моя собака має чимало дипломів, то чому я не можу похвастатися її результатами?! Доречі маємо диплом по лису, і то єдиний диплом, на якого я не звертаю уваги......
Якщо ж я пишаюся успіхами і не соромлюсь їх виставляти (я про медальки), то не заздріть! ;)
 
Зверху