Хроника борьбы с российской аннексией и оккупацией

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
В продовж теми звільнення селища Вільне...

Хутір Вільний… Він дійсно тепер вільний. І вся Україна буде вільна. Вільна від ворога, зради, безладу та байдужості. Я це знаю, і я в це вірю. Бо за роки війни ми загартувалися та стали мужніми. Ще багато всього попереду… Але Перемога буде. Бо ми – разом! Бо ми - Об’єднані Сили! Слава Україні!

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Український безпілотник виявив несподівано велику кількість ворожого озброєння поблизу Горлівки.

Внаслідок розвідувального польоту було виявлено велику концентрацію зброї, живої сили і високотехнологічних засобів поблизу населеного пункту Горлівка, чого раніше не помічалося.Безпілотник, що належить підрозділу аеророзвідки українського батальйону «Донбас», здійснив розвідувальний політ над позиціями ворога на Донбасі та здобув важливу інформацію про війська та озброєння бойовиків поблизу окупованої Горлівки.Як зазначається, апарат було атаковано системами ППО бойовиків. Крім того, терористи відкрили вогонь зі стрілецької зброї. Внаслідок ворожої атаки апарат отримав кілька пробоїн, але зміг вилетіти із зони ураження та повернутися на підконтрольну Україні територію.Повідомляється, що терористи також застосували сучасні комплекси радіотехнічної протидії, які, однак, не змогли порушити роботу бортових систем навігації БПЛА.Зазначається, що після подібних розвідувальних польотів безпілотники рідко повертаються, і цей випадок «дав унікальну можливість провести аналітику польоту за записами бортового комп’ютера».У батальйоні констатують, що подібні інциденти виникали й раніше, але цього разу «число і характер пошкоджень та рівень радіотехнічної протидії говорять про велику концентрацію зброї, живої сили і високотехнологічних засобів поблизу населеного пункту Горлівка, чого раніше помічено не було».
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
оевики.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Российская Федерация создала на территории Луганской области военную базу, где разместила огромное количество вооружения.

Стало известно о том, что командование РФ, наращивая военную силу террористов, создало секретную базу. Там хранится огромное количество оружия и боеприпасов, которые, очевидно, будут использоваться для наступления. Эта тайная база была обнаружена на том месте, где ранее располагалась луганская трикотажная фабрика. Эту информацию сообщило Главное управление разведки Министерства обороны Украины.Отмечено, что РФ, несмотря на все Международные правила, продолжает рассматривать Донецкую и Луганскую области как территорию для размещения своих сухопутных сил."На месте, где располагалась Луганская трикотажная фабрика, агрессор скрыл одну из своих баз, где хранятся оружие с боеприпасами. С 23 по 26 сеньтября,было замечено, что огромное количество стрелкового оружия с боеприпасами было доставлено на эту базу. Такое вооружение используется, как правило, для нападения и защиты", - сказано в сообщении.Украинская разведка еще сообщила о том, что это вооружение Россия передаст так называемым "казачьим подразделениям" и террористам из "Л/ДНР", если начнется эскалация боевых действий.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Боевики "ДНР" понесли тяжелые потери в течение минувших четверга и пятницы - в морге больницы Новоазовска находятся как минимум пять убитых наемников, при этом один труп женский.Информацию о тяжелых потерях боевиков достоверно подтверждает медицинский персонал больниц оккупированной части Донбасса.Так же об этом на своей странице в социальной сети сообщил врач из Енакиево Александр Чернов...

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
СБУ блокувала спроби дестабілізації ситуації через кримінальні кола на Запоріжжі.

Співробітники Служби безпеки України блокували у Запорізькій області спроби спецслужб країни-агресора дестабілізувати ситуацію в Україні через кримінальні угруповання, які підконтрольні «злодіям в законі» з РФ. Оперативники спецслужби встановили, що деякі представники російських кримінальних кіл координують діяльність організованих угруповань у Мелітопольському, Бердянському і Приморському районах, які причетні до скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів. За задумом російських спецслужб «злодії в законі» через підконтрольні в Україні банди мали б загострити криміногенну обстановку, зокрема через скоєння резонансних злочинів для дестабілізації ситуації в регіоні. Під час проведення санкціонованих слідчих дій правоохоронці виявили у помешканнях фігурантів справи реактивну протитанкову гранату РПГ-22, два автомати Калашникова, три гранати Ф-1, три револьвери, пістолет Макарова, сім бронежилетів, велику кількість набоїв різного калібру та незареєстровану автоматичну і мисливську зброю невстановленого зразка. Також виявлено телефони, комп’ютерну техніку з матеріалами, які підтверджують зв’язок зловмисників із представниками РФ, документи терористичної організації «ДНР». Вилучені предмети передано на експертизу. У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України вирішується питання щодо оголошення десяти фігурантам справи про підозру в скоєнні злочину. Спецоперація з викриття організованих угруповань проводилась спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
В одному з населених пунктів в Луганській області підрозділи угруповання з контрдиверсійної боротьби Об'єднаних сил провели оперативно-профілактичні заходи контрдиверсійного характеру. Операцію виконали спільно військовослужбовці підрозділів спеціального призначення Національної гвардії України, співробітники Національної поліції України, Служби безпеки України та представники Об'єднаного центру цивільно-військового співробітництва штабу Об'єднаних сил.
Під час спеціальних заходів було перевірено близько 200 осіб та 45 транспортних засобів. У результаті чого затримано громадянина, який підозрюється в причетності до діяльності незаконних збройних формувань.
Офіцери цивільного-військового співробітництва паралельно проінформували місцевих мешканців щодо мінної безпеки, враховуючи ризики, що існують в населених пунктах прифронтової зони.

Изображения:
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
ТЕРОРИСТІВ ДОВОДИТЬСЯ ГЛУШИТИ КУЛЕМЕТОМ: РЕПОРТАЖ З НІЧНОЇ ВАРТИ ЗАХИСНИКІВ СВІТЛОДАРКИ.

Бійці пояснюють, що поведінка ворога стала значно агресивнішою від суботи, бо в його лавах відбулася ротація.Не вщухають ворожі атаки на Світлодарській дузі. Крім того, на цій ділянці фронту активізувалися диверсанти супротивника.

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Пули свистят, осколки летят: Ситуация возле освобожденного хутора Вольный.

В эпицентре боевых действий на Донбассе – Светлодарское и Донецкое направления. За сутки более 20 обстрелов. Из запрещенных Минскими соглашениями артиллерии и минометов обстреляно Водяное. Всего выпущено более 30 снарядов и 16 мин. Украинские военные не только дают достойный отпор противнику, но и освобождают населенные пункты Донбасса. В конце сентября под контроль Украины возвращен и хутор Вольный (часть поселка Золотое-4, Луганская обл.).

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Уничтожены передовые позиции ДНР.
Офицер ВСУ Анатолий Шефан Штирлиц на своей страничке в Фейсбук рассказал об уничтожении вражеского дота:
«Был дот и нет. Темнело. Колорады (террористы) снова провоцировали. Пара осиных жал полетело в врага. Дота нет, а двое небратьев перешли служить в «200-ую бригаду» (то есть погибли)».Собственно в первой части ролика съемка ведется сверху, с БПЛА; и четко видно, как с беспилотника падает граната, после чего внизу на земле к первому пятну пожара добавляется другое.На второй части ролика идет видеосъемка с наземной камеры, вероятно, того же горящего объекта, причем в правом верхнем углу указана дата и время – вчера ранним вечером.

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
На Авдеевский промзоне расстояние между украинскими опорными пунктами и враждебными позициями очень мала. И украинские военные продолжают уменьшать расстояние в 30 м.

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Обстріли та загибелі:що змінилося у сірій зоні...

Сіра зона… це життя по різні боки лінії фронту. Життя під кулями. За вересень від рук агресора постраждали десятки сіл та містечок. Для прикладу у Красногорівці один із житлових будинків потрапив під обстріл. Від влучень розпочалась пожежа, через яку власники помешкання залишились фактично без даху над головою.

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
В зоне ООС взорвали грузовик с террористами: среди погибших командир боевиков.
Волонтерский фонд «Повернись живим» опубликовал видео, на которым беспилотник, зависший над военными грузовиками («Урал» и ГАЗ-66?), фиксирует взрыв большего из них. Не исключено, что точное попадание сделал сам БПЛА, хотя на коротеньком видео момента метания заряда или гранаты не видно.Это видео было снято еще до оглашения очередного перемирия. Десятки часов ведения аэроразведки. Несколько раз была угроза потерять аппарат из-за сильного подавления сигнала российскими силами радиоэлектронной борьбы. Дни просмотренного материала и их анализ. Вся эта скрупулезная работа проводилась ради одного успешного действия.Нашим разведчикам удалось вычислить грузовик, который регулярно подвозил смертоносную «гуманитарную помощь» Кремля. В результате, повреждена сама «посылка», два транспортных средства и ликвидированы несколько террористов. Одним их них, по данным нашей разведки, оказался командир роты боевиков.
Ссылка на видео:
https://www.facebook.com/backandalive/videos/165916310986273/
poteri-vraga-gruzovik.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Україна стала ближче до свого Державного кордону.
 
Зверху