Хроника борьбы с российской аннексией и оккупацией

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
Після невдалого наступу на Мар'їнку, в Петровському районі Донецька відзначено виведення з міста артпідрозділів бойовиків
UKR.NET
Про це повідомив керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у "Фейсбуці".
6 САУ 2С1 "Гвоздика" перекинуті на північний напрямок.
Також зафіксовано перекидання через Макіївку (імовірно - завершення перекидання підрозділу, який почали перекидати сюди раніше) 8-ми танків, 22 одиниць ББМ та автотранспорту.

RADIOSVOBODA

04.06.2015
Протягом доби 3 червня внаслідок бойових дій на Донбасі загинули п’ятеро українських військових, з них четверо – під Мар’їнкою. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник президента України Юрій Бірюков.
Він також вказав, що 39 воїнів були поранені, найбільша кількість таких втрат (26) зафіксована в 28-й окремій механізованій бригаді, яка обороняє Мар’їнку.
«Отримавши вчора фантастичного відкоша, сепари притихли. Від півночі і до 7:00 – лише три обстріли», – відзначає Бірюков.
Хай земля буде пухом загиблим героям. Герої не вмирають.
 
Останнє редагування:

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда

Олександр Бригинець
Кажуть, вчора наші знищили до 50 бойовиків і до 200 поранили. Мої джерела підтверджують, що біля лікарень в Донецьку був транспортний бум - 200 і 300 везли і везли....
Штаб АТО діяв бездоганно: за першої ж реальної загрози ми взяли тайм-аут у відведенні техніки і підтягнувши її, відбили атаки.
У ворога мінімум 15 вбитих, сотня поранених - це за інформацією самих же бойовиків.
Чи чекали вони такої стрімкої відповіді? Навряд чи!
Тепер вони розумітимуть, що наша артелерія підтягується бездоганно швидко.
Кажуть, це довело до істерики путлера і він хоче отримати офіційне право на введення військ в Україну, як було в час захоплення Криму. Поки він діє в порушення власних же законів. Це дасть змогу судити його його ж політичним спадкоємцям.

подивіться - яке воно ху..ве(вибачайте на слові), пасивне піда...стичне чмо, кращого словосполучення не дібрав!
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
БЕЛАРУСЫ НА ТРЭНАВАЛЬНАЙ БАЗЕ ПАЛКУ «АЗОЎ» (РЭПАРТАЖ З УКРАІНЫ)
«Белсат» паназіраў за падрыхтоўкай да баёў беларускіх добраахвотнікаў.

Беларусы разам з іншымі інструктарамі рыхтуюць папаўненне для ўкраінскага войска.

Арцём прыехаў ва Украіну год таму, адразу па сканчэнні ліцэю. Баявую школу праходзіў на фронце – у Мар’інцы, Шырокіна ды Ілавайску. Пасля разам са сваймІ пабрацімамі-суайчыннікамі распрацаваў і ачоліў у палку «Азоў» сістэму выпрабаванняў для навабранцаў.

«Мы бегалі першыя месяцы вайны ў красоўках, у нейкіх рыбацкіх штанах, паўвайсковых, у нейкіх чорных бронекамізэльках, і ўсё было добра. Пасдя паступова нас трэніравалі інструктары – заходнія, украінскія. Інфармацыі было шмат і трэба было хутка вучыцца. Гэта вайна», – кажа Арцём.

Беларусы працягваюць запісвацца ў добраахвотнікі, хаця і не кожнаму з іх удаецца прайсці курс маладога байца. На апошнім выпрабаванні – 10-цікіламетровы марш-кідок, пасля якога яшчэ два з паловаю кіламетры трэба пранесці 70-цікілаграмовы заплечнік, пераадолець паласу перашкодаў і пратрымацца тры дзвюххвілінныя раўнды ў барацьбе супраць адзін аднога ды інструктараў. Без адпачынку.

«Азоў» – адзін з лепшых добраахвотніцкіх палкоў, высокая якасць, і трэба ёй адпавядаць, таму многія проста фізічна не могуць вытрымаць, адразу ж усведамляюць гэта і з’язджаюць у першыя дні», – кажа беларус з пазыўным «Зубр», які з’яўляецца інструктарам па фізічнай падрытоўцы.

Беларусы ваююць па абодва бакі канфлікту. На ўкраінскім – пакуль без стратаў, адзін беларус атрымаў раненне ў грудзіну, але пасля шпіталю зноў пайшоў на фронт.

logo.png
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
НОВОСТИ ПОЛКА "АЗОВ"
ОБУЧЕНИЕ БОЙЦОВ ТАКТИЧЕСКОЙ МЕДЕЦИНЕ
Одним з ключових єтапів у формуванні ефективної і боєздатної армії є створення сучасних і ефективних навчальних центрів, які готуватимуть майбутніх бійців.
Будь-який учбовий заклад, перш за все, цінний своїм викладацьким складом і тими учбовими програмами, якими він оперує в своїй роботі. Тож будемо знайомити Вас з деякими інструкторами нашої тренувальної бази.
Сьогодні ми хочемо розповісти про інструктора з медичної підготовки - Олену "Мальок" Мосійчук. Це дуже гарна і тендітна молода дівчина, дивлячись на яку, важко уявити, що перед тобою досвідчений бойовий медик, який врятував життя більше півсотні бійців. Але тим не менш, це чиста правда.

Олена родом з Дніпропетровська, має сина, якому чотири рочки і дуже любить Україну. До війни мала власний ресторанний бізнес, але коли почалися події Майдану, лишила все і приїхала разом з друзями на барикади. Потім пішла медиком-добровольцем у полк Азов, а згодом, за свої заслуги на полі бою під час порятунку поранених, стала першою дівчиною, яку офіційно прийняли у Азов.


Практичні знання Олени, отримані в численних бойових ситуаціях важко переоцінити, ця дівчина не з книжок знає, як правильно накласти джгут, або зупинити артеріальну кровотечу. Нажаль такі знання не набувають просто так, Олена отримала два осколкових поранення і три контузії виконуючи обов'язки медика на полі бою. Зараз дівчина відновлюється після травми, а паралельно тренує новобранців на тренувальній базі Азову.


 

Admin

Administrator
Команда форуму
Геннадій Москаль:

Бойовики не припиняють обстріли крайнього українського блокпосту в Родині, де діє єдиний пункт пропуску на окуповані території

У середу вночі (3.06) та четвер зранку бойовики продовжували обстріли крайнього українського блокпосту в с.Родина, що на лінії розмежування. Саме тут діє єдиний на Луганщині пункт пропуску на окуповані території та в зворотному напрямку. Вночі блокпост обстрілювали з протитанкової рушниці Симонова (ПТРС) та автоматичної зброї, а сьогодні о 4.30 ранку – з підствольних гранатометів. Поранених і загиблих серед українських військових немає, пункт пропуску поки що діє.

Близько 5-ї ранку бойові дії велися також на околиці сусідньої Катеринівки – наш блокпост обстрілювали з автоматичної зброї та мінометів. Учора над селом та прилеглою територією майже цілий день літав безпілотник.

У Кримському (село біля автодороги Бахмутка) в районі протитуберкульозного санаторію між українськими військовими та бойовиками із Сокільників сьогодні о 5.45 спалахнув бій, який тривав близько години. Зараз у Кримському тихо, інформації про постраждалих не надходило.

У ніч на четвер перестрілки велися в Станиці Луганській. Поранених чи загиблих внаслідок бойових дій немає, однак селище та вісім сусідніх сіл знеструмлені – тут немає ні світла, ні центральної води, ні нормального зв’язку. Причини знеструмлення з’ясовуються.
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
Хочу висвітлити один коментар, який я прочитав на Цензорі, т.я. я проживаю на кордоні з Придністров"ям і, до речі, вчора в нашому районному будинку культури був звітний концерт викладачів, учнів та шанувальників Павла Муравського (він родом з нашого району). Перед концертом виступив голова адміністрації і сказав такі слова: "Ситуація в країні важка і небезпечна... Наші хлопці готуються йти захищати місто Котовськ (Одеська обл., кордон з ПМР).
Це як розуміти - паніка чи спеціально сказані слова для панікьорів?

Вчера, на фоне неудачного штурма российско-террористическими войсками населенного пункта Марьинка была запущена информационная операция по нагнетанию обстановки вокруг непризнанной республики Приднестровье и подготовки среди зрительской аудитории российского ТВ соответствующего психологического настроения.
Следует отметить, что перед запуском приднестровского сценария был весьма умело использован, быть может, даже и заранее спланированный, провал штурма Марьинки. Так, сразу же после того как по ведущим российским телеканалам было объявлено о том, что ВСУ якобы нарушают Минские договоренности и атакуют позиции бравого ополчения, внимание зрителей было частично переключено на ПМР.
Таким образом, заранее подготовив аудиторию к негативному восприятию дальнейшей информации о ВСУ, представив их как агрессоров, в информационный поток включились такие деятели как заместитель председателя Госдумы России Сергей Железняк и всем хорошо известный Александр Дугин, которые в унисон стали заявлять о готовящихся провокациях в ПМР.
Стоит отметить, что если Железняк акцентировал внимание на том, что Саакашвили, будучи главою одесской области, может повторить в ПМР Цхинвлський сценарий, атаковав, так называемых «миротворцев», то Дугин разводил панику вокруг возможного вторжения армии Румынии в ПМР.
В свою очередь, эта версия тут же была подхвачена пророссийскими интернет - СМИ и вызвала серьезные дебаты в российском сегменте мировой паутины. Вполне очевидно, что тетри подсказки, которые на днях получила ПМР, будут использованы, увы, не с умом, а наоборот.
Назначение Саакашвили, равно как и воздушная блокада Приднестровья и учения НАТО в Румынии, используются сейчас кремлевской пропагандой исключительно для подготовки информационного плацдарма, для очередной кровавой диверсии.
Не исключено, что действительно будет разыгран сценарий, когда «миротворческие» силы РФ на территории ПМР будут расстреляны, якобы, с территории Украины ВСУ.
Достаточно будет лишь залпа БМ-21 и, как заявил Железняк - ВС РФ вмешаются в конфликт, а это уже полномасштабная война.
И если об этом начинают говорить, значит, в планах такой сценарий уже имеется и остается лишь ждать, когда он будет реализован. Предположительно, к реализации данного сценария могут приступить, после того как военный аэродром в Тирасполе начнет функционировать на полную мощность, дабы обеспечить «миротворческие» силы РФ достаточным количеством техники и вооружения.
Хотя, в данном контексте возникает вопрос, а кто пропустит транспортники на территорию ПМР через свое воздушное пространство? А если быть точнее, то насколько жестко будет Украина отстаивать свое небо, когда из России, явно с провокационной целью, будут направляться борты, груженные оружием?
Примечательно во всем этом нелицеприятном раскладе то, что Россия, в очередной раз, разыгрывая подобную партию, продемонстрировала свое отношение к собственным же военнослужащим и гражданам, воюющим в качестве наемников.
Для создания необходимой, предварительной информационной волны были убиты десятки нападавших на Марьинку и более сотни ранено и искалечено. Дальнейший сценарий развития ситуации в ПМР так же подразумевает кровавые жертвы, либо в числе миротворческого контингента, либо среди пилотов самолетов, которые могут быть сбиты ПВО Украины. Во всех рассматриваемых случаях бесчеловечность и аморальность действующего в РФ режима - на лицо.
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
04.06.2015 г. Цензор.нет.
Р-н н.п. Марьинка Подразделения 10-й обрсн ГРУ дружественный огонь "200" - 6 "300" -4 (2 тяжело) Обстоятельства открытия огня подразделениями 288-й артиллерийской бригады 20 ОА ЗВО выясняется.
Р-н н.п. Донецк Подразделения 1-й гвардейская ракетной бригады 50 ОА ЮВО (*Краснодар, батарея "Ураганов") при выполнении боевой задачи ответный огонь ВСУ "200" - 3 "300" -9. Уничтожено 2 ед. ракетной техники.
Р-н н.п. Марьинка Подразделения 18-й гв. ОМСБр при выполнении боевых задач накрыты артиллерийским огнем большой плотности. "200" - 9 "300" -12 (1 тяжело). Уничтожено 3 ед. бронетехники.
СЧВ-3 (*срочно, чрезвычайной важности, доклад уровня 3) Обращаем ваше внимание, что действиями первого эшелона наступления (подразделения ополчения) допущено ряд ошибок, в результате которых было демаскировано развертывание второго эшелона наступления. Обращаем ваше внимание. что артиллерия ВСУ игнорировала цели в первом эшелоне и целенаправленно уничтожала цели второго эшелона.
Р-н н.п. Донецк Подразделения 7015-й БХиРВТ (*Нижегородская обл.) при проведении мероприятий разворачивания базы перевалочного снабжения накрыто плотным артиллерийским огнем ВСУ. Потери л\с и техники уточняются.
Р-н н.п. Марьинка Подразделения 6-я отбр (*отдельная танковая бригада Нижегородская область) при выполнении боевых задач "200" - 2 "300" - 8 Уничтожено\повреждено 3 ед. бронетехники.
 

Admin

Administrator
Команда форуму
200px-OSCE_logo.svg.png

Доклад ОБСЕ о событиях в Марьинке 3 июня :

Между 22: 30 2 июня и 05: 30 3 июня Специальная мониторинговая миссия ( СММ), находящаяся на территории, контролируемой «Донецкиой Народной Республики" ("DPR") сделала наблюдение в районе Текстильщик города Донецка (14 км к востоку-северо-востоку от Марьинка) . СММ заметила, в частности, восемь гусеничные бронированные транспортных средств, движущихся на запад, четыре из которых были основные боевые танки (ОБТ) в 22: 30; четыре танка в 23: 03; военный грузовик движется на запад, буксируя 122-мм артиллерийское орудие в 23: 45; два Т-64 танка продвигались на запад в 04: 30; и колонна состоящая из одной боевой машины пехоты (БМП-2), три военных грузовиков (один несущий ЗУ-23-2 зенитная пушка), и два Т-72 танка, движущиеся на запад, в 04: 50. Кроме того, СММ ( в том же месте ) - услышала примерно 100 исходящих артиллерийских выстрелов из расположения 1-5км северо-западу от его положения между 4:30 и 04: 40; исходящие залп БМ-21 система залпового огня (РСЗО) Град ракеты исходящие из места 1-5км запада своей позиции в 04: 55; и 100 артиллерийских снарядов исходящие из местоположения 5км северо-западу от своей позиции.

Между 4:30 и 05: 00, СММ , размещаясь в центре в г.Донецка - услышала несколько залпов исходящих ракет РСЗО и около 100 входящих тяжелых артиллерийских орудий.

С 07:00 до 08: 00, СММ - 6-9km востоке Маринка - наблюдается семь Т-64 танков, стоящие на запад. Кроме того, СММ слышала, в двух отдельных случаях, более чем в пять залпов исходящих РСЗО БМ-(21) ракет и тяжелых минометов; и 12 исходящих ракеты РСЗО Град и минометов.

Приблизительно в 06: 00, СММ через беспилотный летательный аппарат (БПЛА) наблюдает интенсивный обстрел ориентировочно пересечение с шоссе Н15 3,5 км юго-западу от Марьинка. БПЛА заметил четыре 2С3 152-мм самоходные гаубицы 9 км к юго-западу от города в 15: 30.

СММ сделала несколько попыток между 10:45 и 12: 11 связаться с высокопоставленными лицами "ДНР" - в том числе "премьер-министр", "спикер парламента", "министр обороны" и "начальник генерального штаба "- для того, чтобы облегчить прекращение боевых действий в окрестностях Марьинка. Либо они были недоступны или не хотели общаться с СММ..

В 15: 00 СММ получила письмо от Министерства обороны Украины, в котором говорится, что тяжелое вооружения ВСУ будут размещены на линии соприкосновения, поскольку имеют дело с "реальной угрозой", исходящей от боевых действий в Марьинке, которая по их словам, началось в 06: 00. Украинские чиновники позже публично признали, что оружие было использовано для срыва атак с "ДНР".

Представитель из Вооруженных Сил Российской Федерации в Совместном Центре по контролю и координации рассказал СММ в 15: 00, что режим прекращения огня около Марьинки вступит в силу в 17: 00. Он сказал СММ в 21: 00, что ситуация вокруг Марьинка в настоящее время спокойная. Примерно 19: 00 представитель командования антитеррористической операции в Краматорске и "Министерство обороны" "ДНР"подтвердили СММ , что Маринка была под контролем украинского правительства.

СММ будет следить за сообщениями о гражданских и военных потерях в Марьинке.
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
0 мая в 9:00


"Східний Корпус"
Східний Корпус нагородив волонтерів які допомагають підрозділу:

Медаль "ЗА ГІДНІСТЬ ТА ПАТРІОТИЗМ".
Медаль започаткована для нагородження за мужність, патріотизм, громадську активність та самовідданість, спрямовані на об’єднання громадян України у прагненні суверенності та розвитку держави.

До чого це? До того, что саме цією медаллю були нагороджені наші славетні та мужні волонтери: Роман Доник, В’ячеслав Дуда та Віктор Чесак.
Ці справжні нащадки козаків, патріоти України, які роблять все для захисту незалежності нашої держави.

Героям Слава!

311ZZMN_9lU.jpg
fyhzQMnGpLY.jpg
IJOPkWPN4BY.jpg
U9iehKazlok.jpg
y3XjC2ar3nE.jpg
Xvu9iP4U2dU.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
«АЗОВ» — полк особливого призначення
ТЕРОРИСТИ МІНОМЕТНИМ ВОГНЕМ НАКРИЛИ ШИРОКИНЕ

В ніч на 4 червня, з 18:00 до 04:00, терористи обстрілювали позиції полку АЗОВ.

На маріупольському напрямку з артилерії, мінометів, гранатометів та стрілецької зброї бойовики обстріляли Широкине.

БПЛА загарбників були помічені в небі над українським позиціями 18 разів.

#полк_АЗОВ
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
28 минут назад


«АЗОВ» — полк особливого призначення
"Немає більш сильного ворога для мене, ніж я сам, точніше той "я", який своїм боягузтвом, лінню, дурістю, невпевненістю в собі йде на дно, decadent. Лише цей "я" гідний ненависті і презирства. Слабкість створена бути знехтуваною, вона вбиває. Мені багато чого варто навчитися, щоб бути готовим до війни з самим собою.

Бути готовим до перепон, що стоять величезними кам'яними стінами, прірвами сумнівів і відмовок, болотами комфорту та вразливості, низкою помилок і провалів. Посеред мороку, крізь терни мчати в бік яскравого блиску ранкової зорі, готової нагородити мене більшим, ніж мені довелося втратити. Озираючись назад, я буду вдячний всього, через що мені довелося пройти. Адже перешкоди на моєму шляху своєю гіркотою лише підсолодять мою перемогу, головну перемогу - перемогу над собою. Війна проти мене ж самого і буде перевершеним егоїзмом".

Фрідріх Ніцше

#полк_АЗОВ #АЗОВ
KeDlhEMD8_I.jpg
 

Admin

Administrator
Команда форуму
Сегодня, 4 июня, вступил в силу ЗАКОН УКРАИНЫ " Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України "

В Україні забороняється розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їхніх окремих дій, що створюють позитивний образ працівників держави-агресора, працівників радянських органів державної безпеки, виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України, а також забороняється трансляція (демонстрування шляхом показу каналами мовлення) фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора.

И чтобы не было сомнений, кто у нас страна-агрессор, в ПРИКІНЦЕВИХ ПОЛОЖЕННЯХ указано:

2. У цілях застосування цього Закону враховується, що станом на день його прийняття державою-агресором та державою-окупантом є Російська Федерація.

Говоря футбольными терминами - российским фильмам показана красная карточка ( не сомневаюсь, что скоро и предполагаемому чемпионату мира по футболу в Рашке в 2018 году покажут также красную карточку).
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
UKR.NET
Та не вже?

В ЗМІ активно поширюється інформація про те, що із Донецька зникли лідери "ДНР". Зокрема, видання "Патріоти України" пише про те, що це пов'язано із нещодавнім візитом в терористичну республіку радника президента РФ та куратора "ДНР" Владислава Суркова, який, імовірніше за все, приїхав, щоб змінити так званих лідерів терористів, якими не задоволений Кремль.
Після цього з'явилась інформація про те, що Донецьк залишив Олександр Захарченко. А сьогодні стало відомо, що на місцях немає й інших лідерів – Андрія Пургіна та Дениса Пушиліна.


Укpaинcкиe бoйцы, кoтopыe ужe нe пepвый мecяц бьютcя зa пoceлoк Шиpoкинo, чтo нeпoдaлeку Мapиупoля, зaмepли в нepвнoм oжидaнии. Дeлo в тoм чтo нoчью apмия "ДНР" вдpуг coбpaлa вeщи, вoopужeниe и укaтилa вocвoяcи. Чтo этo мoжeт oзнaчaть, бoйцы бaтaльoнa "Дoнбacc", кoтopыe зaщищaют Шиpoкинo, пoкa нe знaют.
- В cpeду вeчepoм нac утюжил пpoтивник из мoщных opудий. Былo нe пpocтo, Вeдь укpытьcя oт тaкoгo кaлибpa пушeк нaм нeгдe. К cчacтью, oбoшлocь бeз жepтв. Нo нacтoящий cюpпpиз ждaл нac ужe утpoм, - paccкaзывaeт бoeц "Дoнбacca" Миpocлaв Кoптилo.
Пo cлoвaм бoйцa, oбcтpeл зaкoнчилcя oкoлo 3-х чacoв нoчи. Пocлe пapы чacoв тишины в cтopoну пpoтивникa выдвинулacь paзвeдывaтeльнaя гpуппa. Нoвocти, кoтopыe пpишли пoзжe, удивили.

- Рeбятa cooбщили, чтo в Шиpoкинo никoгo нeт. Бoeвики пoкинули cвoи пoзиции и уeхaли. Этa нoвocть взвoлнoвaлa peбят. Дeлo в чтo, ecть вepoятнocть мaccиpoвaннoгo oбcтpeлa Шиpoкинo apтиллepиeй. Ну или втopoй вapиaнт, пpoтивнику нaдoeлo oтгpeбaть oт нac и oн peшил уйти.

Сeйчac укpaинcкиe вoeнныe пытaютcя пpoчecывaть тeppитopию, чтoбы узнaть бoльшe инфopмaции. Пepвыe дaнныe пo Шиpoкинo пocтупят ближe к 16.00.
 
Останнє редагування:

Monya

S-Moderator
Команда форуму


«АЗОВ» — полк особливого призначення

Evgen Dykyj
29 Май в 0:03 ·


ДРУГА РОТА: РІК ПО ТОМУ

"Присвячую Джорджіо, Крістану, Шлєє, Великому Марку та Чорному Джоні. І всім іншим у безіменних могилах. Ми зробили все, що змогли..."
Фредерік Форсайт, "Пси війни".

Рівно рік тому півсотні "майданутих" - кияни з "народного партизанського загону імені Боба Марлі" та волиняни з Луцької самооборони - вивантажились з автобуса у селі Половинкине, що під Старою Білою на Луганді.
Після короткої промови комбата та догляду речей, щоб бува бухла не привезли, ми з цивілів перетворились на Другу роту батальйону "Айдар", він же ВЧ ПП 0624, він же 24й ТерБат.
Так для нас "гібридна війна" перетворилась на просту,звичайну. Війну за незалежність країни та за свободу людини в цій країні.
За рік ми віднайшли десятки чи сотні нових друзів та побратимів - і чимало з них втратили. Визволили від окупантів десяток міст, містечок та сіл, та навіть побували у "столиці Луганди"; всі ці міста, крім одного, зараз знову під окупантами. Лінія фронту сьогодні зафіксована там, куди ми її змістили ще у червні минулого року і де утримались у страшному розгромному серпні - і вже одне це варте всіх наших втрат, бо інакше вона могла проходити Києвом або Луцьком.
Ми всі, хто вижили, залишили на Лугнаді добрий шмат здоровя - хто повернувся без рук, хто без ніг, хто з кількома контузіями... З нашої роти неушкоджених не лишилось - бо ніхто з нас не ховався за спинами інших, всі йшли вперед та робили що було в наших силах.
А ще ми всі залишили там, на Сході, свої попередні життя - бо так як до того, нікому з нас вже не буде. Хто вижив - повернулись іншими, не берусь судити кращими чи гіршими.
Доля чудернацьки розкидала нас, Другу роту, та наших побратимів з Першої роти: "Пуля" - Надя Савченко, яка "строїла" нас як новачків-"салаг" та "вчила жизні" веде героїчний двобій з "басманним кривосуддям" у ворожому полоні, наша "дочь полка" Віта Заверуха веде такий само двобій, тільки у полоні "своїх". Наш екс-комбат перетворився на "комбанда"-рекетира та поки що ховається за мандатом, а наш ротний "Зола" ніби готує геть непогані законопроекти у Раді.
Колись історія виставить нам свої оцінки, але вже очевидно - свій невеликий рядок ми у неї вписали.
Рік потому я можу сказати: це було не намарно. Ми зробили те, що змогли, хай тепер інші продовжать і зроблять краще. Ми закрили собою "дірку", коли більше не було кому це зробити - закрили як вміли, вже вибачайте шо не так...
Не шкодую ні про що, лише сумую за тими кого ми не змогли зберегти. Вічна память та слава.
Друга Рота, шикуйсь! Струнко! Ми ще повоюємо!
10714235_10152705641868808_530168462419269395_o.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
«АЗОВ» — полк особливого призначення
ВІД ЮРИДИЧНОЇ СЛУЖБИ ПОЛКУ АЗОВ:

Друзі, багато хто із нас уже стикнувся з необхідністю відволікати увагу бійців та командирів на оформлення сили-силенної папірців у зв’язку з бойовим пораненням. Зобов’язання збирати ці папірці накладає на нас застарілий відомчий наказ, розрахований на випадки травматизму в мирний час. У Збройних силах України це зрозуміли і вирішили.

14 січня 2015 року шляхом ухвалення наказу № 19 Міністра оборони України Про затвердження Зміни до Інструкції про розслідування та облік нещасних випадків, професійних захворювань і аварій у Збройних силах України. Відповідно до цього наказу, службові розслідування стосовно осіб, які отримали поранення чи загинули під час проведення антитерористичної операції, не проводять. Командування Національної гвардії України тут пасе задніх, наші нормативні документи лишилися незмінними.

Для виправлення ситуації Юридична служба полку "Азов" ініціювала звернення до Міністерства внутрішніх справ, з проханням внесення змін до наказу № 1346 від 27.12.2002 року «Про затвердження Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій, що сталися в органах і підрозділах системи МВС України».

Відповідно до цього запиту, стосовно осіб, задіяних у проведені антитерористичної операції, при поранені чи загибелі не потрібно проводити службові розслідування. Особа буде вважатися такою, що отримала поранення чи загинула під час виконання службових обов’язків на підставі наказу командира частини. Це дуже спростить життя військовослужбовцям, їм не доведеться чекати місяцями на отримання відповідних документів, що поранення чи загибель одержали внаслідок виконання службових обов’язків, а також збирати купу документів для цього.

#полк_АЗОВ #АЗОВ #АТО #ЗСУ
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
Цензор.нет
Один из офицеров 28-й гвардейской механизированной бригады о вчерашнем бое, в ходе которого были отбиты атаки противника под Марьинкой.
«На нас шли две батальонные группы, танки, у них была мощная артподержка и т.д. Но этого все равно недостаточно для того, чтобы взять такой укрепрайон, как Марьинка. Тем более, что ударили они прямо в лоб. Одна из групп полезла по открытой местности, которая просматривается на пять километров. Естественно, их и положили», - говорит командир.
Он также отметил, что боевикам (и россиянам) удалось занять один из блокпостов на окраине Марьинк. Этот блокпост заблаговременно оставили украинские военнослужащие.
После этого атака террористов захлебнулась. Когда подошла украинская артиллерия, в том числе реактивные системы залпового огня, враг попал в «огневой мешок», как это называют военные.
Также одна из групп противника была рассеяна в посадке, после чего отступила.
«Я критически отношусь к обнародованной информации об их потерях. 25 человек - это очень мало (Генштаб сообщал о 50 убитых боевиков, а Лысенко позже уточнил и сообщил о 80 - IR). Думаю, там полегло намного больше», - отметил наш собеседник.
По его словам, украинские офицеры до сих пор ломают головы над тем, какой замысел преследовал противник.
«Непонятно, что это было. Тупая атака в лоб? Или подготовка к чему-то большему? Но тогда зачем такие силы подтягивать? У меня лично есть подозрение, что в их лагере просто завелся какой-то последователь Георгия Жукова, возможно недавно прибывший из России, который решил заработать себе пару цацек на грудь и очередную звездочку на погоны «победоносным ударом», без подготовки, на оборудованные оборонительные позиции. А что, классическая русская манера ведения боя!», - рассказал офицер.

UKR.NET

Вечером 4 июня боевики начали обстреливать из минометов позиции сил АТО в Песках. Об этом на своей странице в Facebook написал командир батальона «ОУН» Николай Коханивский.
По его словам, обстрел начался примерно в 22:00.
Коханивский отметил, что украинские военные открыли ответный огонь.
«В Песках война... Но, в ответ начала наша арта! С февраля месяца это разве не впервые», - подчеркнул он.
 
Останнє редагування:

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда

Роман Бочкала
Не верьте сводкам. В них нет погибших. А Он есть. Точнее Его нет... Ни в сводках. Ни в живых. Вот еще недавно - 3 мая. У меня ДР. Миша заехал прямо с передка. На пять минут. Забрать приборы бесшумной стрельбы. Пытался усадить его за стол, но человек спешил домой. Увидеть жену, ребенка. И завтра снова на фронт. Не знаю, виделись ли они еще после этого... Вечная тебе память, Миша. Хоть я и знал Тебя совсем недолго, но запомню навсегда. Светлый Ты человек. И сделаю все, чтобы твой подвиг не был напрасным.

Хлопці продовжують гинути...

це вже сьогодні! Кияни не підведіть!!! зустріньте!
Друзья, завтра важное событие. В 11:55 прибывают демобилизованные бойцы 25го батальона "Киевская Русь". Больше сотни воинов, которые прошли Дебальцево и вообще весь фронт. Напомню, это именно НАШ бат. Укомплектованный из жителей Киева и Киевской области. Так что все на вокзал! Встречать наших героев!!! Журналисты, берите фото- и видеокамеры!)
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда

Евгений Шевченко
Сегодня многие меня спрашивали, почему я не написал радостный пост по поводу освобождения побратима-"Семёрки".
Вот вам, мои друзья, ответ: моя радость была слишком сильно омрачена тем клубком хитросплетённой лжи и обмана, в среде которых прошёл этот обмен. Прошёл за спиной людей, которые рискуя своими жизнями взяли в плен столь важного коллаборанта и естественно(!) хотели обменять его на своих побратимов. Да, они согласились добавить к двум своим и "донбассовца" и один из авторитетных командиров ДНР на это согласился, но именно добавить, а не обменять только лишь на него, что в конце концов и произошло.

У нас, к сожалению, не так давно тоже была аналогичная ситуация, когда взятого нами в плен представителя ДНР в конце концов всеми правдами и неправдами обменяли не на того же "Семёрку" или "Сэма", за которого я, видит Бог, бился до последнего, а на двух ребят из ВСУ. Да, это тоже наши, конечно - они все наши! Но я не мог произвести обмен на кого-либо до тех пор, пока в плену находятся братья из батальона "Донбасс".

В конце концов заинтересованные люди дождались удобного момента и всё тем же путём лжи и обмана в считанные часы(!) провели выгодный для них обмен, когда я вообще находился в Киеве. И мне было очень больно, потому что "наши" остались там...
Именно поэтому я сейчас, как и тогда, вместо гордости и радости испытываю совсем иные чувства. Да ещё к ним теперь добавилось и чувство вины перед братьями-"правосеками", у которых мы по факту "увели" столь ценную на обмен персону.
Все детали данных перипетий я естественно озвучить не мог и не буду, но так как теперь в большей степени они озвучены, то я лишь дублирую.
С возвращением домой, "Семёрка"!!! И простите нас, братья-"правосеки" - теперь наш долг всеми правдами и неправдами вызволить ваших пацанов. Но теперь уже точно об этом не будет знать ни уважаемая общественность, ни СБУ, ни те "волонтёры", которых лучше бы и не было, ни советники высоких чинов и прочие всегда готовые к пиару личности.

Олена Білозерська
ІСТОРІЯ ПРО ОБМІН ПОЛОНЕНИМИ, ЯКУ ВІД МЕНЕ ДОВГО ХОТІЛИ ПОЧУТИ

Я довго мовчала, бо так було треба, а тепер маю повідомити суспільству важливу інформацію. Журналісти, блогери, усі небайдужі - ПРОШУ МАКСИМАЛЬНОГО ПОШИРЕННЯ.
Присягаюся Богом і Україною, що пишу правду і тільки правду. Певніше, усю правду, яка мені на сьогодні відома.

З вересня минулого року в полоні у ворога перебувають двоє бійців "Правого сектора" - недосвідчених новачків, які попалися мало не на першому бойовому завданні.
Їх кілька місяців тримали у підвалі і страшно катували - прострілювали ногу, ламали кістки, труїли угарним газом у душогубці, випалили цигарками з плеча патріотичне татуювання.
Жодного разу вороги не виходили з українською стороною на зв'язок з приводу цих наших полонених і не пропонували їх обміняти.
Ми намагалися розшукати хлопців, але марно. До кінця лютого 2015 ми нічого не знали про їхню долю, не знали навіть, живі вони чи ні.
В кінці лютого хлопців підняли з підвалу, одного з них примусили зробити публічне відеозвернення, що він добровільно залишається жити у "сепарів". Відтоді їх тримали під охороною у відносно людських умовах і використовували для ремонту одягу і спорядження (один з них вміє робити це професійно).

Коли з'явилося це відео, я дізналася, що хлопці принаймні живі, і, взявши санкцію у керівництва ПС, зв'язалася з представниками так званої ДНР і повела переговори про обмін наших хлопців. Міняти було на кого - у нас були полонені бойовики ДНР.

Конкретно - вела переговори з Дар'єю Морозовою. Вона обіймає посаду уповноваженого з прав людини ДНР і всі офіційні обміни відбуваються через неї.
Було щось схоже на попередню згоду, а потім Дар'я, отримавши від мене дані їхніх і наших полонених, просто почала мене ігнорувати. Не брати слухавку, коли я телефоную, і не відповідати на мої листи.
Суть в тому, що "сепари" за будь-яку ціну не хочуть віддавати наших - по-перше, тому, що правосєки, по-друге і головне - тому, що, опинившись на свободі, вони розкажуть, як їх катували, і будь-яка медекспертиза це підтвердить.

Оскільки для мене головне не піар, а свобода наших хлопців - обіцяла Дар'ї і пізніше іншим "сепарам" навіть дати публічну присягу, що ніяких інтерв'ю не буде. Вороги на це не пішли.

Далі - найцікавіше. 22 травня героїчний 7-й батальйон ДУК ПС під командуванням друга "Крана", за допомоги батальйону "Дніпро" розгромив ворожий опорний пункт в районі ДАП. Було знищено багато ворогів, один потрапив у полон. Операцією керував заступник комбата друг "Рем".
У полоненого ДНРівця, коли його взяли, не вистачало двох пальців на руках. Як мені повідомили - і наші хлопці і сам полонений, він їх втратив в останні секунди запеклого бою.
Я особисто бачила цього полоненого через кілька днів після його затримання, розмовляла з ним кілька годин і була присутня при медогляді його лікарем. Крім травми рук, він був у цілком нормальному фізичному і моральному стані, без синців, з нормальною температурою і тиском тощо. Тримався доволі розкуто, поводилися з ним добре.

Цей полонений, прізвище його Коробкін, - сам по собі звичайний молодий хлопчина, не ідейний, залишився без роботи і був старшим родичем прилаштований в "ополчєніє". Але він виявився прийомним сином одного з їхніх командирів, і для нас це був джек-пот - шанс обміняти його на наших полонених. Адже на звичайних бойовиків вороги відмовлялися їх міняти.
Ми повели переговори. Від ПС цим займалися особисто я і командири 7-го ОБАТу "Кран" і "Рем".
Крім наших двох полонених, на прохання інших людей ми включили у список на обмін снайпера "Донбасу" Дмитра Куліша з позивним "Семьорка", який перебував у полоні з часів Іловайська.

Віддати "Семьорку" батько полоненого погодився одразу. Що ж до наших двох - виникли складнощі, оскільки, за словами батька, вони знаходяться в іншої організації. Але він пообіцяв дістати їх також. Ми домовились про все, поїхали вже на обмін, але в останній момент з'ясувалося, що нас кинули - привезли лише "Семьорку". Обмін, ясна річ, не відбувся.
Батько полоненого продовжував тягнути час. Обіцяв, що ось-ось їх дістане. Ті "сепари", які тримають наших хлопців, брехали, що хлопці відмовляються від обміну, бо бояться розправи з нашого боку. Я, як один з керівників ПС, гарантувала їм повну безпеку і запевнила, що ніхто в Україні не розглядає їх як зрадників і взагалі не сприймає всерйоз все, що вони кажуть і роблять, поки вони в полоні. Ці мої розмови з "сепаром" (судячи з манери спілкуватися, професійним слідчим) треба було чути:
Він: Ну, хорошо, лично Вы гарантируете им безопасность. А другие добробаты? Ребята вернутся домой, вы же им документы не поменяете, пластические операции не сделаете. Какие-нибудь "айдаровцы" или "азовцы" выпьют по 100 грамм и вспомнят: "А тут же по соседству предатель живет. Давайте его грохнем".
Я: Очень мало кто в Украине вообще знает о существовании наших ребят. И абсолютно никто не считает их предателями. Все, что они говорили и делали в плену, было вынужденным.
Він: Поймите, один из них мой близкий друг, я беспокоюсь за его жизнь.
Я: Так пусть он звонит Вам каждый вечер, что с ним все в порядке, чтобы вы не беспокоились.
Він: Вы можете дать трубку другому человеку, который будет говорить вместо него.
Я: Слушайте, это ваш близкий друг, и вы не знаете его голос и манеру говорить? Так общайтесь с ним по скайпу, с веб-камерой.
Він: Голос можно изменить, сказать, что человек простудился. А на камеру подгримировать.
І далі в тому ж дусі. Нам давали поговорити з одним з наших хлопців, тиснули на нього, щоб він сказав, що відмовляється від обміну. Але він, перебуваючи під повним контролем, наговорив багато поганого про ПС і гарного про ДНР, але зрештою сказав наступне, і це чули кілька людей: "Я не належу собі. Все буде так, як вирішить тутешній командир". Я перепитала: "Якщо командир дозволить, щоб тебе обміняли, ти згоден поїхати додому?" - "Так, згоден".
Весь цей час представники одразу кількох волонтерських організацій, які займаються обміном полонених, тиснули на нас, переконували і обіцяли все, що завгодно - аби ми тільки погодились обміняти взятого нами важливого полоненого на одного "Семьорку". Ми, ясна річ, не погоджувались. І пропонували, зі свого боку, надати для обміну також інших полонених, щоб кількість обмінюваних була однаковою.
У цій просто неймовірній боротьбі, у цьому пеклі минули мої два тижні. Я постійно була на зв'язку з мамою одного з полонених. За той час, що ми намагаємося витягти хлопців, ми з нею стали близькими подругами. Кілька священиків у кількох церквах вдень і вночі молилися за звільнення хлопців.

А далі нам зателефонував представник найвищого керівництва Служби безпеки України. Сказав, що нібито через нашого полоненого підняли галас міжнародні організації - мовляв, ми незаконно утримуємо в себе людину. Скоріше за все, це була неправда. Але навіть якщо правда - зневажаю людей і структури, які тиснуть виключно на тих, хто піддається тиску. Чому вони не тиснуть на "сепарів", які катують наших хлопців? Правильно - бо за "сепарами" Росія, і чхати вони хотіли на міжнародні організації.
СБУшники запропонували варіант: вони забирають полоненого, оформлюють його, легалізують, тримають там, де належить тримати полонених, але гарантують, що він призначається тільки для обміну на двох наших і третій "Семьорка". Вони заприсяглися, що зберігатимуть факт передачі їм полоненого у таємниці і віддадуть його нам на обмін одразу, як тільки ми домовимось про цей обмін.
Наше керівництво не дуже у це повірило, але вирішило не кидати виклик СБУ і піти на ці умови.
Натомість одразу ж, як тільки передача відбулася (29 травня), про неї дізналися всі. Батько полоненого практично припинив вести з нами переговори і зосередився на СБУшниках. Вчора ввечері працівники СБУ і представники "волонтерських" організацій (беру в лапки, щоб не бруднити високе ім'я волонтерів, на яких тримається фронт), без нашої згоди і відома і, вочевидь, за спиною свого керівника, який давав нам гарантії, обміняли нашого полоненого на одного "Семьорку".
Скоріше за все, хтось узяв гроші за те, щоб наші хлопці продовжували сидіти, і віддав НАШОГО полоненого - взятого ПРАВОСЄКАМИ задля обміну на полонених ПРАВОСЄКІВ.
Як тепер звільняти наших хлопців - невідомо. Нас продовжують годувати обіцянками, сенс яких зводиться до: сидіть тихо і чекайте невідомо чого.
Звичайно, я і всі інші наші - ніхто з нас не відмовиться від спроб їх звільнити. І звільнимо врешті-решт. З одним маленьким "але". Досі я з усіма грала по-чесному, всім казала лише правду. Вчора ввечері чесні ігри скінчилися.
Треба буде брехати, давати обіцянки без наміру їх виконувати, тиснути, залякувати, псувати власну репутацію і репутацію інших тощо - буду усе це робити.
Чесна гра, чесна співпраця - тільки з порядними людьми. З безчесними покидьками будь-які методи допустимі.
Добробатам, які в майбутньому опиняться у нашій ситуації, даю пораду: як би не хотілося слави, подяки чи визнання - жодній людині не кажіть про своїх полонених. Жодних постів у Фейсбук, жодних журналістів, жодних "волонтерів" чи "професійних переговорників". Бо приїде СБУ, забере вашого полоненого і обміняє на того, за кого їм заплатять, а ваші побратими залишаться у неволі. Ховайте полонених так, щоб про них ніхто не знав, переговори ведіть від імені вигаданої організації, щоб не знали, на кого тиснути, для телефонних розмов на теми обміну виїздіть подалі від вашої бази, причому щоразу в інше місце. На війні як на війні.
‪#‎ПС‬, ‪#‎полонені‬, ‪#‎СБУ‬, ‪#‎сєпари‬,
 
Зверху