Хроника борьбы с российской аннексией и оккупацией

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда


  1. Єгор Соболєв
    Світла пам'ять тобі, друже.

    Знайшли тіло Сергія Костакова.

    Київського підприємця. Активіста Податкового майдану, якого банда Януковича кинула за грати. Він найбільше з мітінгарів тоді просидів у СІЗО і вийшов після тиску суспільства. Ми допомогли йому отримати притулок у Чехії.

    Далі Сергій міг би жити комфортним європейським життям. Але після нападу Путіна на Україну колишній спецназівець Міноборони СРСР повернувся до Києва і пішов у військомат в числі перших добровольців.

    Записали у 72 бригаду, воював все це найнебезпечніше для України літо у напіврозкладеній армії, сварився з бездарними і шахрайськими командирами, потрапив у перші котли, але скрізь залишався незламний козаком.

    Поки його не затримала волноваська міліція, в базі якої він далі розшукувався... за Податковий Майдан. Після піднятого нами скандалу був звільнений ГПУ, повернувся захищати Україну.

    Полював на російські Гради, знову сварився з командирами за бездарність і корупцію, написав рапорт про перевод у полк спецназу і... зник.

    Я сьогодні несподівано згадав Сергія під час голосувань у Раді і за дві години отримав звістку, яка вбила рештки надії.

    Знайшли у лісопосадці біля тієї ж Волновахи.

    Буду просити Головного військового прокурора зробити все для розслідування вбивства.

    У близьких є підозра, що Сергія вбила та сама банда Януковича, яка далі почасту носить погони української міліції та армії.

    Друже, ми будемо битися, щоб в нас вийшла Україна, за яку ти віддав життя

    Посмотреть перевод


 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда

Олександр Бригинець
Отака позиція автаматичниих гранатометчиків. АГС може знаходитися в засаді і лупити через голови по ворогу. Як гранатометчик умудряється стріляючи вгору закинути гранати в окопи ворогам - тільки самим хлопцям відомо))) Просто як баскетболісти - навісом в корзину))))
Слава Героям!
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
OBOZREVATEL.COM
Российско-террористические войска обстреляли город Авдеевка Донецкой области.
Об этом сообщают очевидцы в Twitter.
Атака террористов началась вечером четверга, 4 июня, и продолжилась ночью пятницы, 5 июня.
О возможных жертвах или пострадавших среди мирного населения или о разрушениях инфраструктуры города не уточняется.

"Авдеевка. Прилеты в старую часть, горит дом.Жаркий день, жаркая ночь", - пишет пользователь bamr.
#Авдеевка прилеты в старую часть ,горит дом.Жаркий день ,жаркая ночь
"Авдеевка. 22:53 После попадания горит жилой дом по ул Калинина", - вторит ему Ukrainian Mistress
Пользователь Злой Антошка информирует о том, что по дому на Калинина было три атаки террористов.
"В районе Дюны 3 падения! О-о-чень громко! По Калинина сейчас дом горит... Три прилета, тяжелым, из далека летело", - написал он.
Также сообщается об обстрелах террористами Водяного и позиций близ развалин донецкого аэропорта.
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
«АЗОВ» — полк особливого призначення
Формирования "ДНР" задействовали под Мариуполем "Грады".
С 18 часов 4 июня до полуночи обстрелы велись с применением минометов и ствольной артиллерии калибров, запрещеных Минскими договоренностями.

В районе Мариуполя вооруженные формирования "ДНР" вели обстрел Гранитного из артиллерии калибром 122 мм.

С полуночи количество обстрелов относительно уменьшилась.
Но во время обстрелов позиций украинских силовиков в районе Гранитного, помимо артиллерии калибром 120 мм, были применены и РСЗО «Град».
"Этой ночью ударам пророссийских боевиков подвергся и этот мирный населенный пункт"
По всей территории фронта боевых действий противник продолжает активную воздушную разведку. За ночь было зафиксировано более трех десятков пролетов беспилотников.
#полк_АЗОВ #АЗОВ #Війна #АТО #Донбас

6cxnGitfZmc.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму


«АЗОВ» — полк особливого призначення
Дякуємо волонтерам БФ "Українська революція", які завітали в полк Азов та привезли:
- 50 медичних аптечок;
- 10 ігол для пневмотораксу;
- 200 шт. мазі регенератор;
- 34 підсумків для використаних магазинів;
- 19 стегнових платформ;
- 2 гідратори;
- 6 маскувальних сіток та 2 кікімори;
- футболки, арафатки та балаклави;
А також ліки, багато засобів від комарів, каремати, продукти харчування, засоби особистої гігієни та безліч малюнків та оберегів від малечі.
#полк_АЗОВ
6-K65ZTdXSE.jpg
xGkGfzLk2Jw.jpg
YoFvtJxy4kE.jpg
 

Admin

Administrator
Команда форуму
Геннадій Москаль

“Лнр” залишила Станично-Луганський район без світла. У відповідь Москаль розпорядився повністю перекрити подачу води на окуповану територію


Починаючи з другої половини дня середи (3.06), в Станиці Луганській та восьми прилеглих селах немає світла. Головна лінія електропередач (ЛЕП), яка раніше забезпечувала район світлом, перебита обстрілами, тому зараз електроенергія сюди подається по резервній лінії з Росії через окуповані території. І Україна за це світло справно платить.
— Резервна ЛЕП пошкоджена на окупованій території, однак бойовики не допускають туди ремонтників, — повідомляє керівник області Геннадій Москаль. — Аварійні бригади вже кілька разів намагалися добратися до місця пошкоджень — безрезультатно.

Зараз у Станиці й частині району через відсутність світла немає водопостачання, дуже ускладнений мобільний зв’язок. Протягом останніх двох тижнів терористи, обстрілюючи наші села, у трьох місцях пошкодили водопровід, який подає воду на окуповану ними ж територію. Я попередив тоді, що воду знову подадуть тільки після того, як самозванці з “лнр” своїми силами й за свої кошти усунуть пошкодження, особисто гарантував туди доступ і безпеку для аварійників. Однак замість того, щоб ремонтувати водопровід, “лнр” відключило Станиці світло. Проти нас почали комунальну війну, і в мене не залишається іншого виходу, ніж повністю перекрити подачу води на окуповану територію. Сьогодні з 9 години ранку це розпорядження виконане. Водопостачання буде відновлення тільки після того, як у Станиці з’явиться світло з гарантіями його стабільної подачі. Будемо діяти за принципом Остапа Бендера — увечері світло, вранці вода.
 

Admin

Administrator
Команда форуму
Прес-центр АТО
Минулої ночі ситуація в зоні проведення АТО була неспокійною.
З 18:00 4 червня до опівночі було зафіксовано понад сорок обстрілів. Переважно із застосуванням мінометів та ствольної артилерії калібрів, що заборонені Мінськими домовленостями. Про це повідомив сьогодні вранці речник АТО Антон Миронович.

Найскладнішою ситуація залишається на Донецькому напрямку.
З артилерії та мінометів бойовики НЗФ гатили по Пісках, Березовому, Первомайському, Опитному, Богданівці, Шахті Бутовка, Новобахмутовці. Населені пункти Березове та Водяне обстріляли з танків. По Старогнатівці вдарили РСЗВ.

Неспокійною залишається ситуація і в районі Мар’їнки. Тут ворог обстріляв наші позиції з гранатометів та стрілецької зброї.

В районі Маріуполя 122-мм артилерія російсько-терористичних військ била по Гранітному.

На Луганському напрямку зі 120-мм мінометів бандити обстрілювали Новотошківське. З опівночі кількість обстрілів відносно зменшилась. Ворог з 120-мм артилерії та РСЗВ «Град» бив по наших позиціях в районі Гранітного. Цієї ночі ударів проросійських бойовиків зазнав і цей мирний населений пункт.

Противник продовжує активну повітряну розвідку. За ніч було зафіксовано понад три десятки прольотів ворожих безпілотників.
 

Admin

Administrator
Команда форуму
Верховна Рада України:

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до Закону України «Про порядок допуску та умови перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України».

Законодавчим актом доповнено Закон України «Про порядок допуску та умови перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України» низкою положень, спрямованих на розширення переліку правових підстав перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України. Зокрема, такою підставою пропонується вважати надання Україні на її прохання допомоги у вигляді проведення на її території міжнародної операції з підтримання миру і безпеки на підставі рішення ООН та/або ЄС.

Законом передбачена заборона на перебування на території України підрозділів збройних сил тих держав, які розв’язують проти України збройну агресію.
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
Почти час, с 5.00 до 6.00, продолжался обстрел из 122-мм артиллерии по нашим позициям в с. Широкино. Выдержав почти получасовую паузу, наши войска, с разрешения руководства сектора, ответили огнем из разрешенных минскими договоренностями калибров вооружения", - говорится в сообщении.
По потерям в рядах украинских военных информация уточняется.
"За прошедшие сутки также Широкино было в центре внимания. Оно 6 раз подверглось обстрелам. Один раз был обстрелян Чермалык. Боевики вчера вечером с 21.00 до 22.00 вели обстрелы в 3 км юго-западнее от Гранитного. Они дважды использовали артиллерийские системы 122-мм, дважды минометы 82-мм, 4 раза стрелковое вооружение и один раз танк, который работал в Широкино", - сказал Чепурной.
По его словам, боевики активизировали воздушную разведку.
"Мы наблюдаем усиление воздушной разведки: 9 раз в сутки наблюдали пролет БПЛА, из них один раз над Мариуполем, один над Талаковкой, дважды над Степановкой, трижды над Широкино и дважды в тылу сил АТО", - отметил Чепурной. Источник: http://censor.net.ua/n338887 Источник: http://censor.net.ua/n338887
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
http://censor.net.ua
В Інтернеті з'явилася інформація про переговори українського імпортера озброєнь з болгарською фірмою, яка запропонувала придбати 300 демілітаризованої БМП Marder, які раніше перебували на озброєнні бундесверу.
http://wartime.org.ua/18976-ukrayin...00-nmeckih-bmp-marder-u-bolgarskoyi-frmi.html

Судячи з того, що джерело інформації про переговори - це російський телеканал LifiNews, росіянам цей «маневр» дуже не подобається. Тим часом, колишні німецькі БМП Marder пройшли демілітаризацію, тобто з них демонтовано озброєння і вони пропонуються під виглядом «аварійно-рятувальних машин» за ціною 48 тисяч євро за одиницю. Ціна - абсолютно безпрецедентна, навіть з урахуванням відсутності озброєння. Адже приблизно стільки ж коштували і поліцейські Saxon, які Україна закупила в минулому році. Але якщо Saxon - це більше патрульна машина, що не призначена для бойових дій, або максимум - це «таксі» до лінії фронту. Те німецькі БМП Marder - це повноцінна бойова машина піхоти, яка значно посилить українську армію. І якраз БМП в Україні не виробляють, а проект «гібридної» БМП харківського заводу ім. Малишева поки ще на стадії опрацювання.
Зрозуміло, ФСБ намагається перешкодити цій угоді і не просто так інформацію «вилили» в Інтернет, щоб роздути черговий скандал про закупівлі «мотлоху». Тим часом БМП Marder були зняті зі зберігання Бундесверу (і це було дійсно зберігання), пройшли ТО і готові до експлуатації.
 

Admin

Administrator
Команда форуму
Госпогранслужба Украины:

Тайник с арсеналом оружия обнаружили 4 июня в Донецкой области пограничники совместно с сотрудниками МВД. В результате проведения комплекса оперативных мероприятий пограничники получили информацию о возможном сокрытии боеприпасов и оружия в одном из помещений населенного пункта Новгородское. Во время проведения проверки совместной оперативной группой в однойм из заброшенных зданий на чердаке и в подвале был обнаружен оборудованный тайник, в котором находилось 6 ручных противотанковых гранатометов, 5 гранат «Ф-1», запалы к ним, 48 зарядов к подствольному гранатомету и почти 850 патронов калибра 7,62 мм. Обнаруженное оружие и боеприпасы были изъяты и переданы в МВД.
news_20150604_195603_1433436963.jpg
news_20150604_195615_1433436975.jpg
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
На протяжении последних суток наиболее активное движение транспорта боевиков фиксировалось по "северному" маршруту.
Как информирует Цензор.НЕТ, об этом на своей странице в Facebook написал Дмитрий Тымчук, ссылаясь на оперативные данные группы "Информационное сопротивление".
По его словам, через Красный Луч и Бахмутскую трассу продолжается переброска в сторону Алчевска, Перевальска и далее к Стаханову, Брянке, Донецкому и Желобку предметов снабжения, боеприпасов и топлива.
"Основная артерия через Краснодон-Луганск используется одинаково активно в обоих направлениях. В свою очередь, перевозки по "южному маршруту" (главным образом в интересах "ДНР"), через Амвросиевку на Старобешево, Шахтёрск и Харцызск позволяют боевикам фактически обеспечивать все сектора зоны оккупации - от Горловки до Тельманово", - сообщил Тымчук.
Относительно перемещения боевой техники и подразделений он написал следующее:
- От Докучаевска в район н.п.Донецк переброшена мотострелковая рота боевиков (11 ББМ - 5 -БМП-2, 4 -БТР-80 и 2 МТ-ЛБ), при поддержке 2 танков Т-64БВ и 3-х грузовиков с ЗУ-23-2.
- Южнее Тельманово на 3-х грузовиках, 1-м автобусе, 3-х БМП-2, в сопровождении 3-х джипов, прибыла группа боевиков общей численностью порядка 100 чел. Часть группы - "кадыровцы". Все боевики отлично вооружены и оснащены.
- На марше между Пантелеймоновкой и Енакиево зафиксирована 6-и орудийная самоходная артиллерийская 122-мм батарея (САУ 2С1 "Гвоздика") боевиков.
- Через Кировск на Фрунзе со стороны Стаханова проследовало 3 единицы РСЗО БМ-21 "Град". Ещё 4 РСЗО зафиксированы между Степовым и Славяносербском - на марше на юг (от "фронта").
- В Донецке (в Петровском и Кировском районах города) боевики в экстренном порядке проводят перегруппировку своих сил - отмечается активное передвижение боевой техники и транспорта. На правый фланг за Петровским мостом отведена бронегруппа - 16 танков, до 10 ед. ББМ. Источник: http://censor.net.ua/n338889 Источник: http://censor.net.ua/n338889
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
http://censor.net.ua
Боевики "ДНР" битами избивают казаков за убийства жителей
Сьогодні о 07:21
Боевики самопровозглашенной "ДНР" беспощадно избивают и бросают за решетку своих бывших подельников казаков за убийства мирных жителей.
Об этом в интервью "Народной армии" рассказал побывавший в плену киборг Олег Кузьминых, в одной камере с которым сидели провинившиеся.
"Деэнеровцы разоружили казаков за одну ночь, терпение лопнуло после очередного убийства казаками мирных жителей. Как охранники били этих казаков… Ногами, битами. В моей камере сидело тридцать казачков, на одном живого места не было", - отметил Кузьминых.
Также жестоко наказывают и чеченцев, занимающихся мародерством.
"В камере были с десяток мародеров-чеченцев. Этих тоже месили. Двое суток избивали, потом начали разбираться, виноваты ли", - сказал комбат.
Вместе с тем, по его словам, российские военные наводят порядок в рядах боевиков самопровозглашенной "ДНР" и сейчас - это профессионально организованный враг.

А потім кольнув морфину і давай валити з АК куди попало...
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
http://censor.net.ua
Заметки зоны АТО

Районный центр в зоне АТО. Относительно благополучный и зажиточный.
Был под оплаченцами, освобожден нами в конце прошлого лета. Целый, не
пострадавший особо. Предприятия работают, люди заняты. Приятный
провинциальный жаркий городок.

Сижу в кафе, наслаждаюсь капучино из натурального кофе. Мимо проходят
две женщины, одна лет 43-45, вторая лет на 7-8 старше, одета в
вышиванку. Улыбнулись, поприветствовали. Потом робко подошли: "Можно Вас
спросить?" - "Конечно" - "А вчера вот стреляли - вы же не уйдете?"

Обе - преподавательницы музыкальной школы. Директор - сепар, режет им
часы. Помогают солдатам, возили продукты, набивали песком мешки для
блокпостов. Местные гады занесли их в расстрельный список на случай
возвращения орков. Говорят об этом с улыбкой. После вчерашнего у них
тревога - что это было, и не уйдем ли мы. Не хотят в "народную
республику". Муж той, что моложе, врач. Бесплатно помогает военным, и в
случае возобновления войны пойдёт в армию, защищать свой город.
Рассказывают о местных орках, как не боятся они уже ничего, как это не
понятно и тревожит. Просят - не оставляйте нас.

Женщины, милые. Мы не уйдём. Мы будем за вас биться. Максим КОЛЕСНИКО
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
UKR.NET
Окрема добровольча чота «Карпатська Січ»
додає 2 new photos.

Зведення за ніч 4 червня. Піски.
З 21-00 почався мінометний 82-мм, 122-мм. обстріл наших позицій (Жаб'яче, район башт близнюків). З 01:00 ворог почав обстрілювати позиції фосфорними мінами....
Протягом ночі з певною періодичність працює ворожий крупнокаліберний кулемет (з блок.поста). Щільність обстрілів протягом ночі не послаблювалась.
Цієї ночі сепаратисти з мінометів обстріляли також наші позиції у Водяному 122-мм.
Станом на ранок втрат немає...
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда

Роман Бочкала
Смешно читать. Сепары пишут, что Марьинка под ними. Звоню бойцам 3 полка спецназа. Они как раз там. И в хорошем настроении. Говорят, наконец-то хоть от души поработали. Так наваляли вате, что долго отходить будет. Крошили дураков пачками. А они все лезли и лезли... В тупую лезли. Ну а бойцы наши хоть мышцы размяли. А то затянулось "перемирие"... И что приятно - руководство на этот раз не стесняло наших воинов в силах и средствах. Короче, дали жару. А теперь пусть пишут, что хотят!
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Москаль: Спостерігачі ОБСЄ з ранку до ночі п’ють, а до сепаратистів не їдуть

Бойовики не відводили важку техніку від лінії розмежування, але представники спостережної місії ОБСЄ не фіксують цього, бо не їдуть на окуповану територію.

Про це заявив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль в інтерв’ю "Радіо Свобода".

"Ніхто нічого не відводив, просто йде ротація. Так само, як у нас. Показують нам знімки, що йдуть танки, "Гради", "Урагани", - сказав він.
"Що вони можуть в будь-який час напасти, у цьому немає ніяких сумнівів, бо вони нічого не відвели. Поховали в ангари, за школами, фермами, але все залишилося. Вони не виконали мінських угод", - зазначив Москаль.

"Шановне ОБСЄ мало б не сидіти постійно у ресторані в готелі "Мир", від ранку до ночі пиво і віскі "жиганить", а їхати на цю територію", - .заявив керівник Луганщини.

За словами Москаля, спостерігачі ОБСЄ "не хочуть" їхати на територію, яку контролюють проросійські бойовики.

"Я їх постійно бачу в готелі, де вони живуть. Хтось до нас прийде в адміністрацію, повезеш на обід, і всі вони там сидять. Я вже кажу офіціантам: "Це англійський клуб, чи що?".

IdMe-1Z6mtI.jpg
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
отак , браття, скоро треба буде формувати Український Мисливський полк. навіть европейскі "друзі" нас продають, здають, зливають, сидять та бздять у себе там та переживають, щоб їм не врізали газ. чи в іх бік не стрельнули. я розумію, що набагато простіше і легше сидіти за ноутбуком та чесати патріотичні речі, ніж сидіти в бліндажі під обстрілом. але як наше керівництво робить так як казав Черновецький:"я и моя команда.... молодая... делаем чтото важное..." то краще щось самим робити, як показала практика - зміна кервництва мало, що міняє. приклад з життя: 14 липня 2011 року голову моєї райдерадміністрації взяли на хабарі СБУ, він довго ховався на посаді голови райради - виборна посада, а зараз працює в Одеській області в люстраційному комітеті... подейкують що начальником... отакі реалії браття у нас в мирному житті...
 
Останнє редагування:
Зверху