Хроника борьбы с российской аннексией и оккупацией

AIRBORNE

Мисливець
В ДНЕПРЕ ПОВЕСИЛАСЬ СЕПАРАТИСТКА МЕНЬШИКОВА, ИЗБИВШАЯ БОЙЦА АТО МОЛОТКОМ


Сепаратистка Марина Меньшикова, которая в октябре 2016 года набросилась с молотком на бойца АТО в театре, совершила самоубийство в СИЗО в Днепре. Об этом сообщил на своей странице в соцсети Facebook мэр города Борис Филатов.

Ее тело обнаружили в понедельник утром, 26 февраля.

Он также напомнил, что после объявления в розыск за нападение на военного в театре Меньшикова скрывалась в Краматорске, после чего бежала в оккупированный Крым, однако была оттуда депортирована обратно на материковую часть Украины.

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Ось така зараз канітель на позиціях нашіх хлопців...!


08b_fm9_live.jpg


 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Але є і приємні новини!...!


Волонтер и координатор проекта "СтопТеррор" Семен Кабакаев сообщил, что за последние сутки в Донецк доставили двух убитых и четырех раненых боевиков.



А Александр Чернов сообщил о новых потерях террористов.

Чернов пишет, что с минувшей пятницы в госпиталь привезли 8-9 боевиков из Ясиноватой и Докучаевска, двое погибли в дороге на подъезде к Донецку, а еще двое российских наемников скончались уже в стационаре больницы.Чернов также добавил, что в Донецком клиническом территориальном объединении (Больница им. Калинина) в отделении нейрохирургии скончался еще один российский наемник.

 

AIRBORNE

Мисливець
Це – нещодавній нічний бій на Світлодарській дузі. Кадри, які б мали щодня показувати у новинах. Адже, насправді, на передовій подібні зіткнення відбуваються із болючою регулярністю. На зйомці, яку ви бачите нижче, наші військові відбивають атаку кадрових російських військових поблизу окупованої Горлівки. Хлопці кажуть, що впізнають «іхтамнєтов» за манерою пострілів.

«Вони частенько виходять, майже кожного дня, - розповідає взводний, дивлячись у бік посадки на пагорбі, - майже щоночі. От до тієї «зєльонкі» метрів 400, а внизу там вузький яр. Вони тим ярком підходять ще ближче. Він хоч і замінований, але стежку вони вже протоптали. Учора от на метрів 200 підійшли. Працювали за класичною схемою російського спецназа: поки арта нам не дає навіть голову підняти, «тройка» ДРГ підповзає та починає «кошмарити». Стрілкотнею звідти їх можна годинами вибивати. У них, в принципі, задача така і стоїть – виявити наші вогневі точки».

За словами армійця, на ту сторону явно на днях привезли новобранців – взводний розповідає, що окупанти воюють останнім часом із особливим завзяттям. «Ну, ми теж не дурні: «дашка» у нас мобільна, навіть вночі ми їх завжди бачимо у «тєплік». Але ж треба дати можливість «колєгам» відчути себе профі», - сміється військовий.

Він розповідає, що на цій ділянці часто важко чекати розпорядження про прийняття бою. Бойовики криють наші позиції артою та луплять з «бех». «Але щойно в ефірі звучить наказ – тут таке світлове шоу починається. Чутно та видно від Горлівки до Бахмута», - підсумовує взводний.

Допомогти припинити нескінченні обстріли та зупинити окупантів може кожен із нас. Навіть невелика допомога – це крок до перемоги, одна із складових тепловізійного прицілу чи тепловізора – щоб бачити бойовиків і влучати точно у ціль. Допомогти придбати «нічні очі» для армії можна тут: https://goo.gl/Dc97uQ

Oleksiy Kondakov
Фонд "Повернись живим"


 

Trigal

Снайпер
А куда исчезла страница Юрия Мысягина на ФБ? Еще час назад была - сейчас нет.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Сегодня утром Александр Чернов,владеющий ситуацией в некоторых медицинских учреждениях ЛДНР,сообщил:
«Горловка.В городской больнице №2 на 6:30 по Киеву за сутки минимум 3 не легкораненых орка.Позавчера умер бывший несколько дней на ИВЛ орк. Также в морге минимум 1 "свежий" оркотруп.Последние дни в основном мясо со Сетлодарского направления».Традиционно террористы доставляют своих раненых со Светлодарской дуги в соседнюю Горловку.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
 

Hovarf

Слідопит
Но если такой"мыслитель"взял в руки оружие и пришёл в мой дом,в мой мир спокойствия,ДА,я готов таких мразей убивать за своё жильё,за своё счастье на своей территории!Почему я должен из-за таких пи..ов-мыслителей четвёртый год скитаться по квартирам-по товарищам-знакомым,получив позорный статус переселенца?Ответьте мне!!!ПОЧЕМУ?!Хотят такие мыслители мыслить по другому,пусть пиз..ют в рашку и там выявляют свою позицию,там им быстро полиция расскажет,как надо думать!
Браво, Жестянщик ! Згідний з Вами на всі 100. Думаю, що точніше та правильніше сказати неможна.
 

AIRBORNE

Мисливець
Військові попередили про можливі провокації у зв’язку з новим перемир’ям

Українські військові ведуть вогонь у відповідь на провокації бойовиків, Донбас, фото 20 лютого 2018 року

У прес-центрі штабу української антитерористичної операції проти російської гібридної агресії на окупованій частині Донбасу попередили, що, за даними розвідки, найближчим часом на території Луганської і Донецької областей можливі збройні провокації з боку російських гібридних сил у зв’язку з планованою черговою спробою запровадити режим припинення вогню.

«За наявною інформацією, підтримувані Росією незаконні збройні формування планують вдатися до серйозних вогневих провокацій як проти підрозділів Збройних сил України, так і проти цивільного населення», – мовиться в повідомленні. При цьому, за даними військових, противник має намір вдатися до вже неодноразово випробуваної тактики, коли, обстрілюючи позиції української армії, вони одночасно вестимуть вогонь і в бік непідконтрольних українському урядові населених пунктів.

«Можливі провокації пов’язані з домовленостями Тристоронньої контактної групи про цілковиту прихильність до всеосяжного, сталого та безстрокового припинення вогню, починаючи з 5 березня 2018 року з 00:00 годин (за київським часом). Такими цинічними діями окупанти намагатимуться створити умови для обвинувачення сил АТО у нібито обстрілах непідконтрольних українській владі прифронтових населених пунктів», – заявляють українські військові.

За їхніми даними, до таких дій російські гібридні сили «планують залучити підконтрольні їм ЗМІ, а також знімальну групу телеканалу «Росія-24», яка прибула на окуповані території Донецької та Луганської областей». «За задумом окупаційної адміністрації Росії, вони мають знімати і оприлюднювати відповідну картинку з метою дискредитації Збройних сил України, військового та військово-політичного керівництва України», – попереджають у прес-центрі штабу АТО.

Перед цим українські військові заявили також, що Збройні сили України готові до встановлення та дотримання режиму припинення вогню з 00.00 годин 5 березня 2018 року по всій лінії розмежування сторін на сході України. Але вони попередили, що, виключно в разі загрози життю та здоров’ю цивільного населення, особового складу підрозділів Збройних сил України, здійснення інших провокаційних дій бойовиками окупаційної адміністрації Росі, Збройні сили України «готові негайно адекватно реагувати у відповідь».

У незаконних збройних сепаратистських угруповання «ДНР» і «ЛНР», що за підтримки Росії захопили частину території Донецької і Луганської областей і визнані в Україні терористичними, ще не коментували попереджень українських військових про можливі провокації з їхнього боку. Так само ще не коментували їх у Росії, частинами гібридних сил якої фактично є ці угруповання. Раніше 4 березня в обох угрупованнях також заявили, що мають намір підтримати запровадження абсолютного перемир’я з 5 березня і «щонайсуворіше» дотримуватися його.

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі оголосила про чергову спробу відновити режим припинення вогню, що має набути чинності, як було ухвалено 2 березня, з 00.01 години 5 березня і стати «повним і безстроковим».

Дотепер вважається формально чинним попередній, іще «новорічно-різдвяний», «режим тиші», що мав бути запроваджений із півночі 23 грудня 2017 року. Він мав на меті замінити оголошений було у зв’язку з початком у вересні 2017 року навчального року «режим тиші», який так само, як і нинішній, не призвів до припинення обстрілів. Нині чинне перемир’я теж порушується практично щодня. Сторони заперечують свою вину в цьому і звинувачують противників у провокаціях.
 

AIRBORNE

Мисливець
У гарячому 2014 році сформувалася певна каста людей. Людей, які не тікають від життєвих негараздів, не емігрують світ за очі, а беруться вирішувати проблеми. Навіть, якщо на кону життя, навіть, якщо в якості "життєвих негараздів" - багатотисячна російська армія, що вдерлася в країну.

В цих словах дуже мало жарту. У 14-му буквально виживання країни було під великим знаком питання. І нечисленне, можна сказати аматорське, українське військо, в тому числі, залежало від активності і завзятості людей, які допомагають солдату, знаходячись у тилу.

Так, це про волонтерів. Зараз багато нагальних проблем дійсно вірішено, і фраза "голі, босі й голодні" нині звучить, як поганий жарт. Але ж не завжди було так - іржаві коліщатка державної машини закрутилися саме завдяки людям, котрим не байдуже.

Саме ВИ, ті люди, хто зараз читає ці слова, ви вже переможці. ВИ не злякалися, не втікли, ви, дістали з кишені гаманця чи банківського рахунку певну копієчку і підтримуючи нашу армію, буквально викупили з холодних рук смерті тисячі українських солдат.

Мало того. ВИ, люди яким небайдуже, дуже здивували російську розвідку і Путіна особисто. ВАС не зміг прорахувати ніякий російський стратег....

Війна триває і більшість позицій, якими займається фонд мають такий собі "наступальний" характер. Навіть звичайний тепловізор - це інструмент для виявлення і подальшого знищення ворога.

І кожна людина, яка жертвує копієчку, буквально вичавлює сили і кров із потужної російської військової машини...

Налаштуйте регулярний платіж на підтримку армії. Нас багато і вже не треба стрибати через голову, віддаючи останнє. Краще менше, але постійно - тиснути ворога, не давати підняти йому голови.
Регулярний платіж можна налаштувати, якщо перераховуєте кошти за допомогою Приват24. Або перейти за посиланням, зробити вклад у перемогу і налаштувати платіж тут: https://goo.gl/5LMS2h
Rudenko Yury
Фото: Olena Maksymenko
Фонд "Повернись живим"

 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Переговорщик Рубан задержан, когда пытался вывезти из "ДНР" оружие и боеприпасы, - "Громадське радіо" (обновлено)
Правоохранители задержали лидера Центра освобождения пленных "Офицерского корпуса" Владимира Рубана, когда он пытался въехать с контролируемой боевиками территории так называемой "ДНР" на подконтрольную Украины территорию с арсеналом оружия.


Как передает Цензор.НЕТ об этом "Громадському радіо" сообщил источник в правоохранительных органах.

"Там было все, что хочешь. И даже далеко не стрелковое оружие и боеприпасы ", - уверяет источник Громадського радіо.

Рубана задержали в поселке Зайцево Донецкой области. По некоторой информации, сейчас Рубан находится в СИЗО Мариуполя.

Также читайте: "Это месть за Надежду Савченко", - Рубан о запрете поездок на оккупированную территорию

Сегодня в соцсетях появилась информация о задержании на блок-посту граждан, которые пытались провести с неподконтрольной территории значительный арсенал оружия.

Эти фото обнародовал на своей странице в Фейсбуке пользователь Егор Карпенко.



"Сегодня вынужденные переселенцы вывозили с временно оккупированной территории свою мебель... Вот что нашли в шкафах и тумбочках на одном из пропускных пунктов", - отмечает он.

На обнародованных фото арсенала - взрыватели к минам, 80 миномет, несколько 120 мин, и полтора десятка автоматов, которые выложены на столы. По информации Карпенко, задержание пытавшихся перевезти их людей осуществлялось силами пограничников Антитеррористического центра.

По сведениям Карпенко, это оружие пыталась провести "группа террористов под видом мирных жителей для осуществления террористических актов в тылу".






Активист и волонтер Мирослав Гай в Фейсбуке написал: "Один из главных агентов пропутинской администрации в ОРДЛО, доверенный Медведчука, попался на перевозке огромного арсенала оружия из оккупированных территорий в Украину.

Он был задержан в 9.15 на пункте Майорск пограничниками. По последней информации, преступника передали в СБУ.



Напомню, что Рубан незаконно присвоил себе звание генерала и занимался внедрением агентов ФСБ в Украину под видом пленных. Для этого ему была отведена роль переговорщика.

Он давно был под колпаком у СБУ. Сейчас его попытаются отмазать Медвечуковские".

В комментариях к этому посту Генеральный прокурор Украины Юрий Луценко заявил, что "никаких освобождений не будет"

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
 

AIRBORNE

Мисливець
Артилеристи-десантники завжди попереду

Артилерійські підрозділи 80 окремої десантно-штурмової бригади, які виконують завдання за призначенням в районі проведення антитерористичної операції постійно перебувають у повній бойовій готовності, завжди готові до застосування за призначенням.
Цьому сприяють постійні тренування. Військовослужбовці поетапно виконують усі елементи навчання: від виходу підрозділів у визначені райони, заняття вогневих позицій, умовного виконання завдань. Усі тренування проходять на відстанях від лінії розмежування визначеними Мінськими угодами.
Під час участі у змаганнях на кращий артилерійський розрахунок серед артилерійських підрозділів ОТУ «ЛУГАНСЬК» військовослужбовці гаубичного самохідного-артилерійського та гаубичного артилерійського дивізіонів 80 окремої десантно-штурмової бригади зайняли перші місця, чим черговий раз показали, що військовослужбовці Десантно-штурмових військ завжди попереду.

Прес-служба 80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України

 

AIRBORNE

Мисливець
З Днем українського добровольця ! Воїни, прийміть щирі вітання та побажання - бути завжди принциповими у своїх переконаннях та пліч-о-пліч боротися за територіальну цілісність і незалежність України !!

Ми пишаємось вами !!!

 
Останнє редагування:

AIRBORNE

Мисливець
Сьогодні день українського добровольця

День установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Ця дата вибрана не випадково: саме 14 березня 2014 року прямо з Майдану перші добровольці відправилися на тренувальну базу в Нових Петрівцях, що під Києвом. Внесок першої хвилі добровольців важко переоцінити, адже на першому етапі війни Україна зіткнулася з тим, що далеко не всі професійні військові були готові захищати свою державу. Добровольчі батальйони дали змогу провести мобілізацію і підготувати професійну заміну добробатам.

Варто нагадати, що навіть побіжний історичний екскурс свідчить, що феномен добровольства здавна притаманний українцям. Одним із перших таких прикладів можна назвати Запорозьку Січ – воєнізовану структуру з добровольчих батальйонів, які століттями боронили Україну.

Інший яскравий приклад, але вже з нової історії України – легіон Українських Січових Стрільців, що теж формувався виключно на добровольчих засадах. Події Першої світової війни, протистояння Австро-Угорщини Росії українці вирішили використати задля втілення заповітної мрії про незалежність України. До лав УСС записалося майже 20 тисяч добровольців, але згодом австрійська влада дозволила лише 2500 воякам прийняти присягу й утворити легіон УСС. Варто зауважити, що тоді, в 1914 році, так само як і в 2014, українські добровольці нічого не мали: вони були найгірше озброєні, взуті й одягнені. Але, попри це, зажили слави як найвідважніші вояки. «З нами йшли в наступ українські добровольці. Це, мабуть, найкращий відділ із усієї Австро-Угорської армії», - йшлося в німецькому повідомленні з фронту до командування Південної Армії. Півтора роки знадобилося стрільцям та австрійському командуванню щоб офіційно оформити українських добровольців як окрему бойову одиницю – полк УСС.

Саме тоді на західноукраїнських землях розпочався і потужний волонтерський рух – по суті, місцеве населення одягало й годувало українських добровольців, надсилало на фронт так звані «любистки» – спеціальні посилки-пакунки. Потім було полум’я Другої світової – і знову добровольці першими стали на захист вітчизни.

Але найновіший приклад – це Революція Гідності та початок воєнних дій на сході нашої держави. В ті дні тисячі звичайних українських громадян, кинувши власні справи – навчання, роботу, бізнес, родини - початку пішли на майдани країни, висловлюючи протест проти антидержавної політики тодішнього вищого керівництва країни, а потім зі зброєю в руках першими протистояли озброєній до зубів російській армії. Навесні 2014 року була зафіксована рекордна явка у військкомати країни. Люди приходили самі, не чекаючи на отримання повістки. Інші – чоловіки й жінки, самоорганізувалися в батальйони й вирушили на Схід.

Саме завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію. Українські добровольці стали гордістю українського народу та водночас головним болем кремлівських посіпак. Загалом у воєнному конфлікті на сході нашої країни брали участь майже 40 добровольчих батальйонів. Переважна більшість із них згодом перетворилася на військові частини силових структур.

 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Оккупанты совершили попытку штурма позиций защитников Донетчины.

Как сообщают волонтеры фонда "Повернись живим" со ссылкой на бойцов ВСУ, в окрестностях Павлополя более 10 штурмовиков "ДНР" попытались тихо подкрасться к украинским позициям и взять их с боем. Противник был замечен благодаря тепловизионной оптике.

По словам военнослужащих, врагу дали подойти на максимально близкое расстояние, после чего боевиков взяли в засаду.

Одного из наемников удалось уничтожить, другие скрылись получив ранения.

Кроме того, военнослужащие получили пулемет боевиков в качестве трофея.

Ранее сообщалось, что боевик "Метель" ликвидирован в районе Светлодарской дуги.
 
Зверху